Gluteeniton uunifetapasta – niin lomalaisen kuin etätyöläisenkin pelastus

Gluteeniton uunifetapasta nousi suosikkiarkiruokieni listalle tänä keväänä ja se on selvästi tullut jäädäkseen. Uunifetapasta ponkaisi maanmaineeseen Liemessä-blogin Jennin somepäivityksestä alkuvuodesta 2019, mutta koska olen aina niin hidas kokeilemaan somehittejä (kuten veriappelsiinirisotto toi perunanachot), meni minulla jälleen yli vuosi ennen kuin kokeilin tätä reseptiä. Mutta niin se vaan on kuulkaa että gluteeniton uunifetapasta ei ole noussut turhaan hitiksi – se on todella helppo tehdä, ja vieläpä herkullista.

gluteeniton uunifetapastagluteeniton uunifetapasta

Gluteeniton uunifetapasta vaatii pienimmillään vain neljä raaka-ainetta: pastaa, fetaa, kirsikkatomaatteja ja oliiviöljyä. Herkullinen pasta syntyy noin puolessa tunnissa, mukaan lukien uunin lämmittäminen. Halutessaan reseptiä voi versioida vielä vähän pidemmälle: esim. lisäämällä vuokaan pilkotun chilin tai esimerkiksi murskatun valkosipulinkynnen tai pari (minun suosikkilisäni). Kerran tein niinkin että paahdoin uunissa fetan ja kirsikkatomaattien lisäksi munakoisoa Satu Koiviston ohjetta soveltaen, ja sekin oli herkullista. Ihan perusversiokin on kuitenkin minkä tahansa etätyöpäivän tai laiskan lomalaisen pelastus.

gluteeniton uunifetapastagluteeniton uunifetapasta

Gluteeniton uunifetapasta

Kahdelle

  • Gluteenitonta spagettia tai makaronia nälän mukaan
  • Reilusti oliiviöljyä
  • 200 g fetaa tai vastaavaa
  • 1-2 rs, 250 – 500 g kirsikkatomaatteja (mieluummin enemmän kuin vähemmän, voit käyttää myös rangallisia terttukirsikkatomaatteja)
  • 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna (ei pakollinen, myös tuore chili sopii)
  • Mustapippuria myllystä

Kuumenna uuni 200 C asteeseen. Öljyä uunivuoka ja aseta feta kokonaisena vuoan keskelle. Lisää vuokaan huuhdellut kirsikkatomaatit ja murskattu valkosipuli. Lorauta päälle vielä reilusti oliiviöljyä ja pyörittele tomaatteja niin että öljy leviää niihin tasaisesti. Rouhaise päälle vielä hieman mustapippuria ja paahda fetaa uunissa 20-25 minuuttia. Keitä sillä aikaa pasta ohjeiden mukaan. Ota feta uunista ja irrotta tarvittaessa tomaatin ranka. Murskaa tomaatteja ja fetaa hieman haarukalla. Pistä valutettu pasta takaisin kattilaan ja kumoa koko uunivuoan sisältä kattilaan. Sekoita, jaa annoksiksi ja nauti.

Kannattaa kokeilla nyt kun kotimaiset kirsikkatomaatit ovat parhaimmillaan! Ja tosiaan – mitä enemmän tomaatteja, sen parempi. Se yksi rasia on minimi. ;)

Kokeile myös näitä kesän suosikkireseptejä:

Kevyt perunasalaatti

Perunanachot ovat kovinta kasvismättöä ikinä

Perunanachot

Lomalaisen tofu-perunapannu

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma