Airbnb-kokemuksia matkustajana

Joko Airbnb on sinulle tuttu? Airbnb on palvelusivusto, jonka kautta voi vuokrata ja välittää asuntoja ympäri maailmaa. Sinne voi ilmoittaa oman asuntonsa ja vastaavasti vuokrata muiden asuntoja, mutta sinun ei siis itse tarvi pistää asuntoasi ”likoon”, jotta voisit vuokrata asuntoja Airbnb:n kautta. Itse olen käyttänyt Airbnb:tä pääasiassa matkustamiseen, mutta nyt hiljattain aloitin myös oman asuntoni vuokraamisen Airbnb:n kautta. Niinpä ajattelinkin jakaa Airbnb-kokemuksiani kummaltakin puolelta majoittamista. Ensiksi vuorossa on kokemukseni matkustajana, toukokuun loppupuolella ajattelin kertoa majoittamisesta kun saan siitä vielä vähän lisää kokemusta.

Airbnb:n edut

  • Edullinen hinta hotelleihin verrattuna
  • Mahdollisuus kodinomaiseen asumiseen missä vain (minä kaipaan usein omaa keittiötä. Olen ihan tuskissani hotellihuoneissa, joissa ei ole edes minibaria).
  • Hosteilta voi saada paljon apua ja vinkkejä (esim. Kuubassa ja Puerto Ricossa heistä oli todella pajon iloa)
  • Mahdollisesti jopa uusia ystäviä

Airbnb ei ole suinkaan mikään halpa-asuntojen paikka, vaan sieltä löytyy asuntoja ihan jokaiseen lähtöön – jaetusta asunnosta luksushuvilaan tai linnaan. Airbnb:n etusivun avaaminen nostaa poikkeuksetta matkakuumettani, sillä bongaan etusivulta aina ties mitä ihania kämppiä, jonne haluaisin päästä. Monesti en edes tunnista kaupungin tai alueen nimeä, mutta ihastun kuviin ja rupean googlaamaan.

Ensikertalainen saa Airbnb:stä 35 € alennusta tästä linkistä

Kattoterassi Havannassa

Airbnb-kokemuksia matkustajan näkökulmasta

Aamiainen Puerto Ricon asunnossamme

Parhaat Airbnb-kokemukseni ovat varmaan Puerto Ricosta. Siellä venäläis-italialainen host-pariskuntamme auttoi meitä kaikessa mahdollisessa, suositteli ravintolat, autonvuokrauspaikat, tarjosi rantavehkeet ja jopa vastaanotti postipakettimme. Heidän paikkansa oli pitkään pois Airbnb:stä iime vuotisen hurrikaanin jälkeen, mutta nyt se näyttäisi palanneen markkinoille: Ocean Breeze, San Juan.

Lisää Puerto Rico-kirjoituksia:

San Juanin suloinen vanhakaupunki
Vaaleanpunainen San Juan
Culebran paratiisisaari
Ruokakulttuuria ja ravintolakokemuksia San Juanissa
Lomakeittiössä kokattua
Drinkkikoulu Casa Bacardilla
Mikään ei ole aitoa ja kaikessa on gluteenia
Reissaavan bloggaajan kannettava
Pitkä matka Turusta Karibialle
Perjantaina Puerto Ricoon
Viikonloppu, joka hymyilyttää vieläkin

Tyttöjen kanssa Tallinnassa

Viime kesänä olimme tyttöjen kanssa Tallinnassa ja vuokrasimme viidelle hengelle ison kolmion kahdeksi yöksi. Avaimet sai näppärästi haettua lokerosäilytyksestä ihan omin avuin ja homma toimi hyvin. Varaus meni sillä kertaa kaverini kautta, joten tarkempia tietoja minulla ei ole. Olen kyllä ylipuhunut äitinikin testaamaan Airbnb:tä ja hänellä on varattuna oikein kiva kämppä Telliskiven alueelta toukokuussa. 😉

Lisää Tallinna-kirjoituksia:

Tyttöjen kanssa Tallinnassa – SALT, Must Puudel ja Rukis

Oma parvekkeemme Havannassa

Kuubassa Airbnb oli ihan paras majoitusvaihtoehto. En edes harkitsisi hotellia, ks. Kuuban hotellit – vältä viimeiseen saakka. Majoituimme Kuubassa Airbnb:n kautta sekä Havannassa että Trinidadissa, tarkemmat kokemukset ja vinkit löytyvät Casa Particular- ja Airbnb-majoitukset Kuubassa-kirjoituksesta.

Lisää Kuuba-kirjoituksia:

Rantaloma Kuubassa – Playa Ancón, Trinidad
Kuuban ravintolat – vinkit Havannaan ja Trinidadiin
Casa Particular- ja Airbnb-majoitukset Kuubassa
7 x herkullinen flan Kuubassa
Ratsastusretki El Pilón-vesiputoukselle Trinidadissa
Espanjan opiskelu itse ennen Kuuban matkaa

Mojito – syystäkin suosittu rommicocktail
Kuuban hotellit – vältä vältä viimeiseen saakka
Mistä majoitus Kuubassa?

Kotimaassa olemme majoittuneet Airbnb:n kautta Tampereella sukuloidessamme. Meillä oli siellä todella ystävällinen ja huolehtivainen host, jota voin suositella vilpittömästi, kurkkaa kohde täältä. Tällekin kesälle olen tutkaillut asuntoja vähän sieltä sun täältä jos tulisi harrastettua vähän kotimaanmatkailua. 😉

Yksi kohde jätti parantamisen varaa

Ainoa nihkeämpi kokemus on New Yorkista, eikä sekään ole mikään ihan kamala. Olimme liikkeellä ihan liian myöhään. Varasimme kämppää vain kuukautta ennen matkaa, ja tuolloin vapaana oli vain 5 % kaikista alueen vuokrakohteista. Siellä hintataso oli myös melkoisen korkea. Halusimme asua Manhattanilla ja siellä jouduimme menemään 100-150 € hintahaarukalla – oli se kuitenkin hotellia halvempi. Vuokraamamme kämppä oli erinomaisella sijainnilla Sohossa, mutta asunnossa oli todella kylmä – sekä lämpöeristys että äänieristys oli olematon. Host ei ollut maininnut vastapäätä asuntoa olevaa rakennustyömaata, jolla työt aloitettiin seitsemältä joka aamu. Monissa muissa kohteissa hostit tiedottivat selvästi mahdollisesta meluhaitasta ja Airbnb:ssä majoittaja voi myös asettaa kohdan että vuokralaisen on hyväksyttävä tieto mahdollisesta meluhaitasta kun he haluavat majoittua – se on mielestäni kohteliasta ja käytän sitä itsekin asuntoani välittäessä, sillä sen toisessa rapussa tehdään remonttia. Tämä host kuitenkin jätti huomiotta kaikki negatiiviset kommentimme joista laitoimme viestiä ja vastaili muutenkin huonosti viesteihimme. Lisäksi kohteen kuvauksessa lupailtiin että jokaista vierasta on vastassa tervetuliaisviinipullo ja suklaata tyynyllä – eipä näkynyt, eikä kommenttiin niidenkään puuttumisesta vastattu. Silti tälläkin majoittajalla on keskimäärin viisi tähteä arvosteluista.

Lisää New York-kirjoituksia:

10 kuvaa New Yorkista tarinoineen
New Yorkin baarit tarjoavat elämyksiä
New Yorkin ravintolat – hyviä kokemuksia ja yksi vatsatauti
Itsenäisyyspäivä New Yorkissa – vähän erilainen Suomi 100-juhla
New York-fiilistelyä – enää kuukausi reissuun
Vielä yksi matka tänä vuonna: Philadelphia ja New York

Onneksi New Yorkin matka oli muuten erittäin onnistunut
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *