Brunssi ja oopperaa Logomossa

Viikonloppuna tuli vietettyä laatuaikaa äidin kanssa oopperan ja hyvän ruoan merkeissä. Lapsuuteeni kuului paljon musiikkia, ja lastenlaulujen seassa tuli kuunneltua sulassa sovussa klassista musiikkia. Muistan muun muassa kuinka leikimme pikkusiskoni kanssa perhosia Vivaldin Vuodenaikojen tahtiin, myös Peer Gyntin Vuorenkuninkaan luolassa oli kova juttu. 😉 Oopperassa ja baletissa olen käynyt ensimmäisen kerran varmaan alle kouluikäisenä, ja tällaisia reissuja mahtui lapsuuteeni ja nuoruuteeni mukavasti. Niinpä lähden vieläkin ilomielin nauttimaan kulttuurista kun tilaisuus tarjoutuu.

die-kalewainen-in-pochjola

Lauantaina Logomossa esitettiin viimeinen näytös Karl Müller-Berghausin Die Kalewainen in Pochjola-oopperasta. Oopperan tarinasta sai poikkeuksellisen paljon irti, sillä se oli Kalevalasta tuttu sammontaonta ja -ryöstö. Musiikki ei ollut ihan yhtä tarttuva kuin joissain hittioopperoissa, mutta laulajat olivat vahvoja. Logomoa ei ole varsinaisesti suunniteltu oopperaa varten, mutta kekseliäs lavastus toimi hyvin ja valot olivat hienosti suunnitellut.

Ennen oopperaa kävimme testaamassa Logomo Kitchenin brunssin. Huutelin loppuvuodesta Turun brunssitarjonnan perään (ks. Kadonneen brunssin metsästäjät), ja sainkin silloin lukijoilta hyviä vinkkejä. Nyt voin sitten lisätä Logomon brunssin tähän listaan. 🙂

logomo-kitchen-brunssiLogomo Kitchenin brunssin valikoima on kivan ruokaisa. Perinteistä aamiaislinjaa edustivat karjalanpiirakat, croissantit, munakokkeli ja nakit, mutta muuten tarjonnassa oltiin keskitytty lämpimiin ja kylkiin ruokiin sekä salaatteihin. Omat suosikkini olivat kylmä ankanrinta, pekoni-lehtikaali-perunasalaatti ja harissabataatti fetalla. Ja juustopöydässä oli lakkahilloa, nam! <3 Ruokien gluteenittomuus ja maidottomuus oli selkeästi merkattu, joten erikoisruokavaliota noudattavakin pärjää. Kasvissyöjiä ei myöskään ole unohdettu, tarjonnasta löytyi esimerkiksi hummustäytteisiä pikkupitaleipiä, tofua ja kaloja oli useampaa sorttia.

logomo-brunssikasvisruoka-brunssi

Lisäksi brunssiin kuului myös runsas jälkiruokapöytä. Sieltä ei löytynyt mitään gluteenitonta, mutta keittiöstä minulle kiikutettiin karpalomoussea ja mehevää raparperipiirakkaa. Palvelu oli muutenkin hyvin ystävällistä, ja lopuksi tuli sijoitettua villahousurahastoonkin. 😉

brunssi-turkulogomo-kitchen-jälkiruokagluteeniton-brunssi

Lisäksi Logomo Kitchen on paikkana oikein kiva – valoisa sekä ihanan tilava ja ilmava verrattuna keskustan brunsseihin. Ravintola jakautuu kahteen puoleen ja ainakin tällä testikerralla näytti että lasten kanssa olevat oltiin pistetty toiselle puolelle. Oli se sitten sattumaa tai ei, mutta ihan toimivaa minun mielestäni. ”Aikuisten” puolella moni nautti viinilasillisesta. Brunssi on tarkoitus tilata netin kautta mieluusti pari päivää ennen brunssia, mutta brunssille pääsee spontaanistikin. Etukäteen varattaessa brunssi myös maksetaan netin kautta, ja näin vältyt myös seisoskelusta nälkäisenä maksujonossa. Fiksu systeemi! Hintaa aikuiselle tulee 19 €.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Logomo Kitchenin brunssiin, itse suunnittelen ainakin jo seuraavaa reissua. 😉

Edellinen kirjoitukseni: Saako naisella olla kunnianhimoa?

logomo-kitchen

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *