Uusi kantapaikkani Espresso Library

Kirjoitan tässä postauksessa kahvilasta, joka sijaitsee Cambridgessa Englannissa. Kukaan blogin lukijoista on tuskin ihan lähiaikoina matkustamassa pikkulomalle Britteihin vallitsevan maailman tilanteen takia, mutta kirjoitan siitä silti, sillä se on ilahduttanut minua paljon viimeisen kuukauden aikana – ja juuri niiden elämän pienten ilojen takia rupesin aikoinani kirjoittamaan tätä blogia. Minua ilahduttava kahvila on nimeltään Espresso Library.

Taustalla soi Lana Del Rey ja Billie Eilish

Uusi olohuoneeni ja toimistoni Espresso Library

Kun muutin Britteihin, netin saaminen kotiin osoittautui yllättävän haastavaksi. Käytin puhelimen nettiä hotspotina tietokoneelle, ja Suomi-liittymäni roaming loppui kuin loppui viikossa. Niinpä siirryinkin hoitamaan paljon latailuja ja zoomia vaativat hommat kahvilaan. Lähistölläni sijaitsee paljon kahviloita, mutta Espresso Library näytti jotenkin oitis hyvin kutsuvalta. Huomasin myös heti ensimmäisellä käynnillä että se sopii erinomaisesti juuri tällaisille kahvilassa työskenteleville – moni muukin tuli kahvilaan yksin ja kaivoi heti läppärin esiin. Tunnelma on kuitenkin samalla mukava ja rento, ja sopii ehdottomasti myös seurusteluun. Ihan ensimmäisellä kerralla kun kävin siellä en edes tehnyt töitä, vaan söin aamiaista katsellen syksyistä tihkusadetta ja kuuntelin kaiuttimista soivaa musiikkia – Lana Del Rayta, Billie Eilishiä ja muita surullisen kuuloisia naisia. Se hetki oli jotenkin niin täydellinen – olin myyty.

Lämpimissä leivissä on runsaat täytteet

Se tunnelma ja ne lämpimät, gluteenittomat leivät

Espresso Library on myös ruokkinut ja juottanut minut hyvin. En oikein osannut ensimmäisten viikkojen aikana tehdä vielä hyvää kahvia pressopannulla, joten oli ihana saada välillä hyvää, vahvaa kahvia. Espresso Librarysta saa myös törkeän hyviä gluteenittomia, lämpimiä leipiä. Lempipäälliseni ovat welsh rarebit ja kimchi-juustoleipä. Ne tarjoillaan sivusalaatin kanssa – oikein maittava annos aamiaiseksi tai lounaaksi. Lisäksi paikasta saa myös paljon erilaisia, herkullisia kulhoruokia, kuten kuvan rainbow bowl halloumilla. Gluteeniton polentakakku on vielä kokeiltavien listalla!

Sitten joskus jos tulet Cambridgeen, testaa Espresso Library. Se ei ole ydinkeskustassa, muttei kuitenkaan kaukana keskustasta. Sisustus on hauskan hipster-henkinen, ja siinä on käytetty muun muassa peltiä, betonia ja puuta. Katosta roikkuu polkupyöriä (kahvilalla on ilmeisesti myös joku oma pyöräilykerho ja paikasta saa ostettua pyöräilyvaatteita). Tämän hetkisen lockdownin aikana paikasta saa take awayta – jos nyt kävisi niin hassusti että tätä blogia lukee joku paikallinen suomalainen. 😉

Espresso Library
210 East Road
Cambridge, Englanti

Lisää brittiaiheisia juttuja löytyy täältä, ja kurkkaa myös blogin Matkustaminen-hakemisto.

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma matkat ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *