Turku Food & Fun 2017 – Suomalainen Pohja

Viime viikolla vietettiin taas Turku Food & Fun-ruokafestivaalia, joka kokoaa vierailevia kokkeja ja baarimestareita joukkoon turkulaisia ravintoloita ja baareja. Mukaan osallistuvassa ravintoloissa ja baareissa on joka vuosi aina pientä vaihtelua, ja tänä vuonna mukana oli yhdeksän ravintolaa. Food & Fun on yleensä keskiviikosta sunnuntaihin, ja sinä aikana festivaaleille osallistuvien ravintoloiden keittiöiden kapellimestareina toimivat vierailevat kokit, ja kukin ravintola tarjoaa neljän tai kuuden ruokalajin menua hintaan 52 €. Ei mikään huono diili! Aiemmin olen nauttinut Food & Funista E. Ekblomista, mutta tänä vuonna valinnaksi osui Suomalainen Pohja.

suomalainen pohjaravintola-suomalainen-pohjaSuomalainen Pohja henkii historiaa

Suomalainen Pohja on ollut minulle pitkään tuttu enemmänkin catering-ravintolana ja juhlatilana. Olen ollut siellä vain kerran aiemmin, ja silloinkin kyseessä oli akateemiset vuosijuhlat. Suomalainen Pohja on alunperin aatteellinen yhdistys, mutta sen Taidemäenmuseossa sijaitsevan rakennuksen ravintola palvelee muitakin kuin yhdistyksen jäseniä. Suomalainen Pohja sai vuoden vaihteessa uuden yrittäjänkin, ja sen myötä ravintola onkin ruvennut laajentamaan alaansa! Lisää Suomalaisen Pohjan historiasta voi lukea täältä. Voin kyllä sanoa että historia tuntuu tilassa, ja pelkästään hyvällä tavalla! Punaista, puuta, kultaa, valkoista  ja korkeat ikkunast – me like!

Food & Fun 2017: Ravintola Suomalainen Pohja

Food & Funin aikana Suomalaisen Pohjan keittiötä pyörittivät brittiläinen Ollie Hyde ja australialainen Daniel Ballis.

food-and-funVihreää tomaattia, mustaa oliivia ja merisalaattia
Alchimie Sauvignon Blanc (Loire, Ranska)

turku-food-and-funBroilerin maksaa, sieniä ja kaakaota
Santa Julia Organica Chardonnay (Mendoza, Argentiina)

suomalainen-pohja-turkuLammasta, savustettua jugurttia ja paahdettua valkosipulia
Villa Maria Cellar Selection Pinot Noir (Marlborough, Uusi-Seelanti)

vuohenmaitojäätelö suomalainen pohjaVuohenjuustojäädykettä, suolaheinää ja hunajaa
Coteaux du Layon Chenin Blanc (Loire, Ranska)

Menukokonaisuus oli täynnä hienoja makupareja. Alkuruoan vihreä tomaatti ja merilevä saivat kaverikseen rivottaa, ja broilerin maksa, sienet ja kaakao loivat hienon makuyhdistelmän. Lampaan kaverina ollut musta valkosipuli oli erittäin aromaattista. Ainoa komponentti jota en ihan allekirjoittanut oli vuohenjuustojäädykkeen kanssa tarjottu suolaheinäkastike, joka maistui lähinnä ruohoiselta. Annoksen koristeluun käytetyt vadelmat olivat sen sijaan täydellinen makupari vuohenjuustojäädykkeelle.

Vaikka Food & Fun rakentuukin ennalta ilmoitettujen menujen varaan, Suomalainen Pohja osoitti ihastuttavaa joustavuutta ja asiakkaiden huomioonottamista ja ennalta ilmoitetun menun lisäksi he sovelsivat siitä myös vegaaniset ja gluteenittomat versiot! Meitä oli siis 10 hengen seurue, ja siihen tietysti sattui yksi gluteeniton, yksi kasvissyöjä ja yksi gluteeniton vegaani. Soitin ravintolalle pöytävarausta tehdessä vähän skeptisenä huolittaisiinko meitä sinne hankaloittamaan iltaa, mutta mitä vielä! Kaikki erikoisruokavaliot luvattiin ottaa huomioon hymyssä suin!

Suurkiitokset ravintolalle tästä vaivannäöstä, ilta oli erittäin onnistunut!

Ravintola Suomalainen Pohja
Aurakatu 24 A, Turku

neråNERån gluteeniton grillibroileripita

Muita ravintolakokemuksia Turusta, muualta maasta juttuja löytyy Ravintolat ja kahvilat-hakemistosta:

NERå – melkein kaikki myös gluteenittomana
Ravintola NOOA – suomalaisia makuja ja lähiruokaa
Kaskis kesäiltana ja ihana illallinen
STORAGE tarjoaa urbaania katuruokaa
Rosterin kolmen ruokalajin lounas
Karu Izakayan maistelumenu ystävänpäivänä
Lauantailounas Gustavossa

Edellinen kirjoitukseni: Suosikki TV-sarjani, jotka saan katsoa yksin

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *