Gluteeniton maisemakahvilan raparperipiirakka ja 8 muuta raparperireseptiä

Raparperikausi on vihdoin täällä. <3 Blogiin on kertynyt vuosien varrella monen monta herkullista raparperireseptiä, mutta tykkään aina myös kokeilla uusia reseptejä. Yksi somen hypetetyimpiä raparperireseptejä tuntuu olevan Kotilieden Maisemakahvilan raparperipiirakka, josta päätin soveltaa gluteenittoman version. Gluteeniton Maisemakahvilan raparperipiirakka saa lisää makua kun pohjaan pistää pikkaisen kauraa. Kaikkia jauhoja ei kuitenkaan kannata vaihtaa kauraan, sillä sillä silloin taikinasta ei tule yhtä kuohkeaa ja mausta voi tulla liian puuromainen. Gluteeniton Maisemakahvilan raparperipiirakka oli hitti nyt juhannuksenakin, ja koko pellillinen syötiin porukan kesken hyvällä ruokahalulla.

Gluteeniton Maisemakahvilan raparperipiirakka

Muruseos:

  • 6 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
  • 1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 250 g sulaa voita

Pohjataikina:

  • 2/3 muruseoksesta (mieluummin enemmän kuin vähemmän)
  • 2 dl piimää tai jogurttia
  • 1 kananmuna

Täyte:

  • 1 l raparperin paloja
  • 500 g maitorahkaa tai 1 tlk (400 g) kookosmaitoa – kannattaa kokeilla!
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1-2 dl sokeria (maun mukaan)

Pinnalle:

  • Loput alun muruseoksesta

Sekoita muruseoksen kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon voisula. Ota muruseoksesta 1/3 talteen (se ripotellaan lopuksi piirakan päälle). Lisää piimä ja munat 2/3 muruseokseen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle, korkeareunaiselle uunipellille. Ripottele raparperinpalat tasaisesti taikinan päälle. Sekoita kulhossa maitorahka/kookosmaito, kananmunat, vaniljauute ja sokeri. Kumoa täyte raparperinpalojen päälle. Ripottele lopuksi päälle loput alun muruseoksesta. Paista piirakkaa uunissa 175 C asteessa 35-45 minuuttia – kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta on kauniin kullanruskea. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista (muuten se voi olla vaikea leikata). Tarjoa gluteeniton Maisemakahvilan raparperipiirakka esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Kotitekoisen jäätelön ohje löytyy tästä linkistä. 😉

Jos tässä ei ollut vielä kylliksi raparperiä, niin tästä löytyy kahdeksan toinen toistaan kutkuttavampaa vinkkiä gluteenittomiin raparperiherkkuihin:

Raparperipiirakka kondensoidulla maidolla

Tämä on rehellisesti herkku herkku, joka ei edes yritä olla terveellinen. Todella hyvää, ja raaka-aineet (voi, keksit, kananmuna ja kondensoitu maito) löytyvät yleensä ihan mökkikeittiöstäkin. Kätevä resepti vierasvaraksi.

Raparpericrumble

Herkullista vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa – soveltuu myös maidottomana tehtäväksi.

Munaton ja maidoton raparperipiirakka

Herkullista ja pehmeää. Sopii erinomaisesti vaniljakastikkeen tai kotitekoisen jäätelön kanssa. Kokeile vegaanista cashewpähkonöistä tehtyä vaniljakastiketta!

Raparperibritakakku

Tämä on itsellen se suosikkien suosikki. Hapan raparperi ja täyteläinen mascarpone ovat suorastaan täydellinen yhdistelmä. Halutessaan väliin voi myös lisätä tuoreita mansikoita siivuettuna. Oiva vaihtoehto juhannusjuhliin!

Viljaton mansikka-raparperipiirakka

Maitotuotteiden sijaan täytteessä on käytetty kookosmaitoa. Kookoksen maito ei juuri tunnu lopputuotteessa, mutta piirakka on kerrassaan ihanan makuinen – mehevä ja raikas. Resepti on myös vähähiilihydraattinen.

Viljaton kookos-raparperipiirakka

Tähän ihmereseptiin et tarvitse mitään gluteenittomia jauhoseoksia. Resepti on siis viljaton, gluteeniton, maidoton ja vieläpä vähähiilihydraattinen.

Raparperikeikauskakku

Maidoton ja viljaton resepti. Ei ehkä se maailman kaunein kakku, mutta sitäkin herkullisempi.

Mansikka-raparperiproteiinivispipuuro

No nyt päästiin siihen terveyskategoriaan. Rakastan mansikoista, raparperista ja chiansiemenistä tehtyä puuroa. Kun joukkoon lisää vielä heraproteiinia ja reippaan vaahdotuksen, syntyy herkustakin menevä proteiinivispipuuro.

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *