Gluteeniton pitsa ravintolasta – Turku

Facebookin ruokavalioryhmissä huudellaan jatkuvasti muutamia suosikkiruokia tarjoavien ravintoloiden perään eri paikkakunnilla. Yksi näistä usein toistuvista aiheista on ”gluteeniton pitsa Turku”, joten päädin koota oman tietämykseni tähän yhteen kirjoitukseen yleisen hyvän nimissä. 😉 Listaan sisältyy näin aluksi vain ne paikat, joista minulla on itselläni kokemusta, mutta tarkoitus olisi täydentää sitä tarpeen mukaan. Vinkkaa siis kirjoituksen kommenteissa jos sinulla on mielessäsi joku turkulainen, gluteenitonta pitsaa tarjoava paikka niin lisään sen listaan ja yritän päästä itsekin testaamaan sen pikimmiten. 🙂

Gluteeniton pitsa Turku – näissä ravintoloissa ainakin onnistuu

 
Dennis, Linnankatu 17
Turusta kotoisin oleva Dennis on tuttu myös helsinkiläisille. Dennis on tunnettu nimenomaan pitsoistaan, ja valikoimaa löytyykin joka lähtöön. Pitsa on mukavan kokoinen ja sen pohja on ohut. Koostumukseltaan se on hieman kova, mutta toimii kuitenkin hyvin. Täytevaihtoehdoista löytyy paljon kaikkea ihanaa (esim. ilmakuivattua kinkkua, jokirapua, artisokkia ja paahdettuja maa-artisokkia), joten pohjan ja täytteiden yhdistelmänä tämä on yksi suosikeistani. Denniksestä saa pitsojen lisäksi myös salaatteja ja muita lämpimiä ruokia.
Kotipizza, monta eri ravintolaa
Kotipizza oli ehkä viimeisiä mitä kokeilin, vaikka se on tarjonnut gluteenitonta pitsaa jo pitkään. Pelkäsin kai että se olisi jotenkin liian geneerinen, mutta kun lopulta hain sieltä ensimmäisen Parmianan gluteenittomalla pohjalla, se oli menoa. Pohja on melko ohut ja pehmeä – ehkä vähän liiankin pehmeä, mutta ainakin sitä saa leikattua muullakin kuin pihviveitsellä. Lisäksi Kotipizzassa plussaa monipuolisesta täytevalikoimasta ja siitä, että gluteenittomat pitsat paistetaan omassa foliovuoassaan.

nerån lammaspitsanerå & tintå
Ohuet pohjat, kivat, mielenkiintoiset täytteet. Erityisesti sitruuna-lammaspitsa on ihanan makuista, mutta lihaa näissä pitsoissa on yleensä varsin vähän. Olen syönyt tähän asti pitsaa vain neråssa, mutta tintåssa on takana sama yritys, joten pitsat ovat pitkälti samanlaisia. Pitsojen lisäksi neråsta ja tintåsta saa salaatteja ja muita lämpimiä ruoka-annoksia. tintå on aivan Turun keskustassa jokirannassa, mutta nerå on vähän kauempana kivan kävelymatkan päässä.

nerå: Läntinen rantakatu 37
tintå: Läntinen rantakatu 9

Pizzariumin gluteenitonta pitsaa

Pizzarium, Hansa
Pizzariumin konsepti rakentuu paloihin ja pitsapohja on paksu ja pullava. Täytteet ovat italialaishenkisiä. Tätä on hehkutettu todella paljon ja se tuntuu olevan monien suosikki, mutta itse tykkään silti enemmän ohuemmista pitsapohjista ja runsaammista täytteistä. Kivaa vaihtelua kuitenkin. Ainakin Woltin kautta viikonloppuna tilattuna makuja ei välttämättä pääse itse valitsemaan, mutta yleensä sieltä tulee aina sekoitus jotain hyvää. 😉

pub niskan gluteeniton Cecilia

Pub Niska, Kristiinankatu 1
Niskassa gluteeniton pohja on kaupan valmispohja. Se on melko paksu ja pullava, joskaan ei yhtä paksu kuin Pizzariumin. Täyttistä löytyy mm. ilmakuivattua kinkkua ja kylmäsavulohta, miljöönä kiva jokiranta. Hyvä valikoima oluita, muutama gluteenitonkin.

Splizzerian pitsaan voi valita kaksi eri täytettä

 
Splizzeria, Kiinamyllynkatu 5 & Skanssi
Helsingin Splizzeriassa on käsitykseni mukaan oma uuni gluteenittomia pitsoja varten, mutta Turun Splizzeriassa ne paistetaan samassa uunissa tavallisten kanssa ja ravintolan henkilökunta on varoitellut ainakin minua kontaminaatioriskistä. Splizzerian pitsoissa on hieman kova, ohut pohja ja maltillisesti täytteitä, joten minä jaksan syödä sellaisen kokonaankin. Splizzeriasta löytyy nykyään myös maidottomia ja vegaanisia vaihtoehtoja.

Blogista löytyy myös reseptejä gluteenittomiin pitsapohjiin:

Lue täältä muut ravintolavinkit Turkuun!

treeni-ja-ravinto gluteeniton ruokavaliot
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *