Gluteenittomien näkkärien makuvaihtoehtoja

Olen viime aikoina kirjoitellut pariin otteeseen markkinoiden gluteenittomista näkkäreistä. Ensimmäisenä olivat vuorossa Amisan tattari- ja riisi-amaranttinäkkärit, ja sitten Le Pain des Fleursin tattari- ja kastanjanäkkärit. Le Pain des Fleursia saa ihan lähikaupoista, ja merkillä on laaja lista makuvaihtoehtoja, joista erikoisempia löytää ainakin isommista marketeista. Tattarinäkkäri oli ihan okei, ja kastanjanäkkäri sen verran herkullista, että kävin cittarissa tutustumassa vaihtoehtoihin. Sieltä olisi löytynyt sipuli-, quinoa, kaakao- ja kookosnäkkäriäkin, mutta koska kaikkea en saanut mukaan kerralla, ostin ensimmäisinä testiin riisipohjaisen viikunanäkkärin sekä maamanteli- eli tiikeripähkinänäkkärin.

0408paindesfleurs1.jpg

0408paindesfleurs2.jpg
Vasemmalla viikuna, oikealla maamanteli

Viikunanäkkäri ei ollut oikein makuuni, en tykännyt sen hassusta makeudesta. Se toimi kuitenkin ihan kivasti suolaisten juustojen kanssa, kuten pehmeästi levittyvän roquefort- tai gorgonzola-sinihomejuuston tai vuohentuorejuuston kanssa. Viikinanäkkäri oli kokeilemistani Le Pain des Fleurseista murenevaisinta, joten levittämisen kanssa piti olla hellävarainen.

Maamanteli- eli tiikeripähkinä näkkäri muistutti koostumukseltaan eniten hieman kovempaa tattarinäkkäriä. Maultaan se oli myös aika neutraali. Ihan hyvä, ei mitään erikoista, mutta parempaa kuin riisikakut. Hinta kääntyy kuitenkin Pirkan luomuriisikakkujen eduksi (Le pain des Flerusien kilohinnat ovat 20-30+ €, Pirkan luomuriisikakut vajaa 10 €). 😉 Myös Le Pain des Fleurs tattarinäkkäri on edullisempaa (ja kastanjaversio on ainakin toistaiseksi se parhaimman makuinen. Taidan suosia jatkossakin niitä, joskin cittarissa oli tosiaan vielä useampi Le Pain des Fleurs-makuvaihtoehto testattavaksi. 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Gluteenitonta näkkäriä voi tehdä kotona myös itse, ja se on superhyvää! 😉 Tässä kolme reseptiä:
Siemennäkkäri 1
Siemennäkkäri 2 (ks. nokkosversio)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *