Helppo gnocchivuoka – uusiarkilemppari

Kirjoitin noin kuukausi sitten minkälaiseksi arkiruokailumme on muodostunut lockdownin aikaan, ja tuskastelin hieman sitä kuinka rotaatiossa tuntuu olevan aina vain samat ruoat. Niinpä päätinkin ruveta kokeilemaan uusia reseptejä. Yksi uusi resepti johon ihastuin kerta heitolla (ja jota on sittemmin ruvettu tekemään vuorostaan vähän liian usein :D) on helppo gnocchivuoka. Siinä on paljon samaa kuin tomaattisessa jauhelihakastikkeessa tai lasagnessa, mutta se on jotenkin paljon jännittävämpi kun siinä eksoottisia, mutta samalla hyvin helppokäyttöisiä gnoccheja. Olen taikinaisten juttujen ystävä, joten gnocchipallerot ovat juuri minun mieleeni. Lisäksi gnocchivuoka tuntuu heti juhlavammalta kuin jauhelihakastike pastalla. Suosittelen lämpimästi!

helppo gnocchivuoka

Gluteenittomat gnocchit?

Blogia pidempään seuranneet tietävät että blogin kaikki reseptit ovat gluteenittomia (ks. Reseptihakemisto). Täällä Briteissä käytän La Gnoccheria Gluten Free Potato Gnoccheja, mutta pikaisella googlettelulla gluteenittomien gnocchien saatavuus vaikuttaa heikolta. Semperiltä löytyy gnocchi-pasta, mutta se on ennemminkin pastaa kuin gnoccheja. Tämäkin resepti on gluteeniton, kunhan gnocchit ovat gluteenittomia, valitettavasti niiden löytäminen ei ole Suomessa niin helppoa. Voi siis olla että tällä kertaa tämä resepti hyödyttää enemmän sellaista yleisöä, jolla ei ole terveydellistä pakkoa välttää gluteenia. Jos sinulla on vinkata mistä Suomessa saa gluteenittomia gnoccheja, vinkkaa siitä kommenttikentässä!helppo gnocchivuoka

Helppo gnocchivuoka

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua salviaa
  • 2 tl kuivattua oreganoa (voit halutessasi korvata yksittäiset yritit myös esim. Provencale-seoksella)
  • 2 tl savupaprkajauhetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,5 tl suolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • 1-2 dl kivettömiä oliiveja (omia suosikkejani tähän ovat valkosipulitäytteiset vihreät oliivit)
  • 1 rs (250 g ) kirsikkatomaatteja
  • 2 tlk (400 g kpl) tomaattimurskaa
  • 1 dl punaviiniä 
  • 1 rkl fariinisokeria tai hunajaa
  • 500 g gnoccheja (briteissä käytän La Gnoccheria Gluten Free Potato Gnoccheja)
  • 1 pkt fetaa tai vastaavaa
  • Oliiviöljyä vuokaan ja pannulle

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää pannulle pilkottu/hienonnettu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Mausta suolalla, pippurilla, yrteillä ja savupaprikalla. Öljyä uunivuoan pohjat ja reunat. Kumoa uunivuokaan tomaattimurska, oliivit ja huuhdellut kirsikkatomaatit. Sekoita joukkoon tilkka punaviinia ja fariinisokeri. Lisää gnocchit ja jauheliha. Sekoita ainekset keskenään ja painele pinnalle jääneitä gnoccheja vähän syvemmälle, jotta ne saavat imettyä kunnolla kosteutta kypsennyksen aikana. Murentele päälle fetajuusto. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä ja kirsikkatomaatit halkeilleet. Mikäli pinta meinaa saada liikaa väriä, voit peittää vuoan foliolla. Tarjoa sellaisenaan raikkaan salaatin kera.

Muita arkiruokasuosikkejani:

Broileri-nachovuoka

Jauheliha-kesäkurpitsavuoka

Porkkana-linssipyörykät

Sinihomejuustolohi

Terveellisemmät kananugetit

Veriappelsiinilohi

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.