Kesäkurpitsa-siemensämpylät
Nyt kun olen taas päässyt kotikeittiöön, on ilo ryhtyä leipomaan. 🙂 Kesäkurpitsa on nyt edullista, ja kotipuutarhureilla sitä saattaa riittää ongelmaksikin asti. Herkulliset sämpylät ovat kuitenkin oiva kohde kesäkurpitsan upottamiseen. 😉
Tämän hetken lempipäälliset: tahinia, palvikinkkua ja kananmunaa
Kesäkurpitsa-siemensämpylät
- 6 kananmunaa
- ½ dl voita, gheetä tai kookosöljyä
- n. 200 g raastettua kesäkurpitsaa
- 2 rkl psylliumia
- 1 dl kookosjauhoa
- ½ dl seesaminsiemeniä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- ½ tl suolaa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- Seesaminsiemeniä päälle
Raasta kesäkurpitsa ja nosta se siivilään valumaan. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sula rasva ja kesäkurpitsaraaste. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munaseokseen samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia ja muotoile siitä sitten sämpylöitä levinpaperilla peitetylle pellille kostein käsin (helpottaa tahmaisen taikinan käsittelyä). Ripottele seesaminsiemeniä sämpylöiden koristeeksi. Paista uunissa 200 ⁰C asteessa 15-20 minuuttia, kunnes sämpylät rupeavat saamaan väriä.
Muita leipäreseptejä Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistossa. 😉
Seuraa blogia: