Le Pain des fleurs – gluteenittomat luomunäkkärit lähikaupasta

Kirjoittelin aikaisemmin keväällä arviota Amisan gluteenittomista luomunäkkäreistä. Niiden loputtua otin testiin iloisena yllätyksenä ihan vaan Salesta ja S-marketista löytyneet Le Pain des fleursin niin ikään gluteenittomat ja luomulaatuiset tattari- ja kastanjanäkkärit, ja täytyy kyllä sanoa että nämä näkkärit pesivät Amisan gluteenittomat näkkärit kevyesti. 

1407lepaindesfleurs1.jpg

1407lepaindesfleurs2.jpg
Vasemmalla tattarinäkkäri, oikealla kastanja


3004amisa2.jpg
Vertailun vuoksi Amisan pienemmät ja ohuemmat näkkärit

Kummankin merkin näkkärit ovat tosiaan luomua, ja kummaltakin löytyy tattarinäkkäri ja riisipohjainen versio. Amisalla riisi on yhdistetty amaranttiin ja Pain des fleursilla kastanjaan. Le Pain des fleurs voittaa kuitenkin kolmessa kategoriassa: koostumuksessa, maussa ja saatavuudessa. Siinä missä Amisan näkkärit ovat todella pieniä ja ohuita – melkeinpä enemmän keksimäisiä kuin leivänkaltaisia – ovat Pain des fleursit isompia, paksumpia ja rapsakampia. Tattarinäkkäriin lisätty hitunen täysruokosokeria tuntuu parantavan makua tekemättä siitä kuitenkaan makeaa. Tattarissa on mielestäni aina vähän sellainen ”terveysruoan” maku, enkä ole oppinut faniksi, mutta näissä näkkäreissä maku on mielestäni keskivertoa parempi. Kastanjanäkkäri on niin hyvää, että pitää melkein olla tyytyväinen ettei sitä saa minun lähikaupastani – muuten ostaisin sitä koko ajan, ja hinta ei kuitenkaan ole yhtä edullisella tasolla kuin riisikakkujen… Yleisesti näkkäreihin ei ollut tungettu oikeastaan mitään ”ylimääräistä”: tattarinäkkärissä oli tattarijauhoa, täysruokosokeria ja merisuolaa, ja kastanjanäkkärissä riisijauhoa, kastanjajauhoa ja merisuolaa – ei mitään muuta. Vaikka kastanjanäkkärin tuoteselosteessa ei sokeria olekaan, oli se itseasiassa maultaan tattarinäkkäriä makeampaa. Tattarinäkkärissä sokeria oli 2.6 g 100 g kohti, siinä missä kastanjanäkkärin sokeripitoisuus oli 9.3 g/100 g – veikkaanpa tämän tulevan kastanjajauhojen luontaisesta sokeripitoisuudesta. 
Tattariversiota lähi-Salestani kuitenkin saa, eli tällä merkillä on myös hyvä saatavuus, siinä missä Amisaa olen tilannut netin kautta Fitnessfirstistä (ks. kokemukset ja ohjeet Fitnessfirstistä tilaamiseen). Hinnassa näillä näkkäreillä ei ole juuri eroa.

PS. Google paljasti että Le Pain des fleursin makuvaihtoehdot eivät suinkaan rajoitu vain tattariin ja kastanjaan, vaan valikoimista löytyy myös mm. riisi-kookos-, riisi-viikuna-, riisi-kaakao- ja maamantelinäkkileipää! Pitääpä pitää silmät auki isommissa kaupoissa (tai tilata netistä ;)).

Jos tykkäät näkkäristä, kannataa ehdottomasti tutustua helppoon, kotitekoiseen, gluteenittomaan ja viljattomaan siemennäkkäriin – perusversio 1, perusversio 2 + nokkosversio. Muita viljattomia leipäreseptejä löytyy Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistosta. 😉


0311nokkosnakkari.jpg
Nokkossiemennäkkäri

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *