Lentoyhtiö perui lennot – kesälomasuunnitelmat uusiksi

Kerroin keväällä innosta puhkuen että tänä kesänä ottaisimme Wizzairin suorat lennot Turusta Makedoniaan, vuokraisimme siellä auton ja tekisimme kierroksen Makedoniassa ja Albaniassa parin viikon aikana (ks. Ensi kesänä suunnaksi Makedonia ja Albania). No, toisin kävi: toukokuun lopussa sain Wizzairilta mailia että he olivat muuttaneet lentomme lähtemään ”closest possible destinationista” eli Tukholmasta Turun sijaan, ja päivissäkin oli pieni ero sekä alussa että lopussa. Long story short: Tämä ei hirveästi ilahduttanut, sillä olimme varanneet vuokra-auton alkuperäisille lomapäiville ja tehneet asuntovarauksia Airbnb:ssä. Ilmoituksessa ei mainittu mitään mahdollisista Turku-Tukholma-matkakorvauksista, eikä nettisivuiltakaan tietoa juuri herunut: puhelinneuvonnan minuuttilaskutus oli melkoinen ja palvelun ruuhkaisuuden takia suositeltiin ottamaan yhteyttä sähköisellä lomakkeella, johon vastattaisiin 30 päivän kuluessa. Itse matkaan oli tuossa kohdassa 1,5 kk, joten halusimme päästä varmuuteen matkamme kohtalosta nopeammin, joten otimme lennoista rahat takaisin ja peruimme vuokra-auton ja Airbnb:n. Varausmaksuja emme saaneet noista takaisin, ja niiden korvattavuuden selvittely jatkuu – vakuutusyhtiö ilmoitti ettevät he korvaa näitä, sillä peruutus ei ollut meistä itsestämme johtuva, joten nyt sitten laitellaan lentoyhtiölle tiedustelua saisimmeko heiltä korvaukset menetyksistä. Päivittelen sitten miten kävi. 😉

Harkitsemme että ottaisimme tilalle äkkilähdön jonnekin, mutta mitään ei olla saatu vielä päätettyä ja poikaystävän työprojektitkin tuntuvat venyvän. Niinpä olenkin meittinyt mitä kaikkea kivaa voisin tehdä Turussa ja Suomessa ylipäätään, sillä minun lomani alkoi tänään. Olin alkukuusta luontokuvausworkshopilla ja se sai minut innostumaan retkeilystä. Tässä lähiseudulla kiinnostavia kohteita ovat ainakin Vaarniemi ja Kurjenrahka.

Sen lisäksi Turussa on myös tuttuja ja uusia ravintoloita, joissa haluan käydä. Sellaisia, joissa en ole vielä käynyt, ovat ainakin kasvisravintola Hügge, täysin gluteeniton ravintola Nick’s Food Design ja japanilainen ravintola Shibui. Vanhoista tutuista haluan ehdottomasti käydä Nerån terassilla ja uusiin tiloihin avatussa Kakolanruusussa.

Lue myös: 

Nerån gluteeniton lammaspitsa
Suolakaramellipannacotta

Muitakin tekemisideoita on jo mielessä: kulttuuripuolelta kiinnostaa ainakin Turun kaupunginmuseossa oleva Imogen Cunninghamin valokuvanäyttely ja kiipeilypuisto Flowparkissa käyminen polttelisi kovasti! 😉 Sen lisäksi aion poiketa kotikaupungissani Helsingistä, ja ties vaikka sitä tulisi tehtyä joku retki poikaystävän kotipaikkakunnalle Raumallekin.

Kyllä tästä hyvä kesäloma tulee – äkkilähdöllä tai ilman. 😉

hyvinvointi onnellisuus tyohyvinvointi ihmissuhteet
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *