Lomasuunnitelmat uusiksi ja kahden matkailijan erilaiset mieltymykset

Minä luulin että olisin tänä kesänä lomaillut Kreikassa, Kroatiassa tai jossain muualla välimeren ympäristössä. Tutkijan työni takia olen huono pistämään lomia kalenteriin (kuten viime vuonnakin, ks. Koska minulla on loma?!), mutta tänä vuonna aikataulu selvisi viime vuoteen verrattuna aikaisin jo huhti-toukokuussa. Rupesimme suunnittelemaan lomamatkaamme toukokuussa, mutta eihän siitä mitään tullut. Juhannuksena luovutin.

Meillä on poikaystävän kanssa hieman erilaiset haaveet hotellin tarjoamista puitteista. Minulle riittää melko vaatimatonkin hotelli ilman sen kummempia palveluita tai uima-allasta, kunhan vaan rantaan on sitten lyhyt kävelymatka. Poikaystävä kuitenkin toivoisi hektisen kevään jälkeen vaivattomuutta ja huolettomuutta hyvän palvelun hotellissa. Olisihan se minustakin ihanaa, mutta olen jokseenkin pihi. Tähän asti olemme tehneet kompromisseja ja meillä on ollut tosi kivoja lomia. Viimeisen parin vuoden aikana olemme käyneet Saksassa, Puerto Ricossa, Puolassa, New Yorkissa ja Kuubassa. Poikaystävä on laskenut kriteereitään ja minä taas olen suostunut nostamaan budjettia. Poikaystävä on kuitenkin ehkä joutunut joustamaan haaveilemastaan tasosta enemmän, joten päätin antaa hänelle kipurajahintani ja antaa hänen päättää.

Hommasta ei tullut lopulta yhtään mitään. Katselimme matkoja eri maihin ja kaupunkeihin, mutta lopulta ei löytynyt mitään mikä olisi sytyttänyt kunnolla. Lisäksi tänä vuonna hommaa hankaloitti se, että meidän piti matkustaa heinäkuussa – samaan aikaan kuin kaikkien muidenkin. Samat hotellit olisivat olleet puolet halvempia elokuussa, joten tuntui nihkeältä maksaa tuplahintaa. Itse luovutin etsimisen suhteen juhannuksena ja rupesin asennoitumaan lomaan kotimaassa, eikä poikaystävältäkään tullut enää uusia ehdotuksia.

Muutin juhannuksen jälkeen takaisin omaan asuntooni putkiremontin valmistuttua ja ajattelin että olisi oikeastaan ihan kiva keskittyä vain oman kodin laittamiseenkin. Voihan sitä sitten tehdä pikkuretkiä Suomen sisällä ja vaikka Viroon tai Ruotsiin. Sitä paitsi Suomessakin tuntuu olevan pitkästä aikaa kunnon kesäkelit – voihan niistäkin nauttia ja ties vaikka pääsisin mökkeilemään täällä Suomessakin ja viime vuoden kesäloman 3000 kilometria olivat vähän liikaa – välillä sitä haluaa vain olla. Olisi ihana uida järvessä ja samoilla metsässä, poimia mustikoita, soudella ja kalastaa.

Tulkoon tästä hyvä Suomi-loma ja olkoon kotini sen päättyessä viihtyisä.

hyvinvointi perhe rakkaus parisuhde
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *