LUSH Imperialis – tämän hetken suosikkipäivävoiteeni

Minusta tuntuu että metsästän ikuisesti täydellisiä ihohoitotuotteita ja meikkivoiteita. Niin moni asia vaikuttaa ihon kuntoon ja tarpeisiin (ihan näin muutamia mainitakseni vuodenaika, lämpötilä, ruokavalio, stressi, hormonitoiminta…), joten ei ihmekään että se voide, joka joskus oli täydellinen, ei äkkiä tunnukaan enää toimivan kasvoilla samalla tavalla. Päivävoiteen päälle tuleva meikkikin vaikuttaa siihen millaisia ominaisuuksia voiteelta hakee. Hyvällä päivävoiteella meikki levittyy kauniisti ja tasaisesti ja pysyy kasvoilla pitkään, siinä missä epäsopivalla päivävoide-meikkiyhdistelmällä tulos ei ole nätti eikä pysyvä. Tällä hetkellä yhdistelmäni on LUSH Imperialis-päivävoide ja Lumenen Blur-meikkivoide.

Käsintehdyistä ja tuoreista raaka-aineista valmistetuista tuotteistaan LUSH rantautui Suomeen ehkä kymmenen vuotta sitten ja olin siitä aluksi varsin innoissani. Raaka-aineissa oli mitä ihanimpia kasvipohjaisia tuotteita, kun erilaisia öljyjä ja hoitavia voita, yrtti- ja kukkauutteita, kuorivia kaarnanpaloja sun muuta. LUSH-tuotteiden saatavuus oli kuitenkin pysynyt suht rajoitettuna, sillä kivijalkamyymälä löytyy ainoastaan Helsingistä. Onneksi on verkkokauppakin. LUSHin tuotteista tunnetuimpia lienevät värikkäät ja tuoksukkaat saippuat, jotka ovat ulkonäöltäänkin kuin taideteoksia. Siinä tuleekin samalla vastaan myös se LUSHin suurin miinus: voimakkaat tuoksut. Onneksi tuoksuöverit jäävätkin lähinnä saippuoihin, ja jos niiden ohi pääsee tutkimaan LUSHin muuta tarjontaa, löytyy sieltä edelleen mielestäni kaikenlaista kiinnostavaa.

Yksi ensimmäistä tuotteista, joita testasin LUSHilta silloin noin 10 vuotta sitten oli Imperialis-päivävoide. Olin silloin juuri täysi-ikäisyyden kynnyksellä kun taas nyt vuorostaan 30 alkaa kolkutella ovella. Sanoin silloin ja sanon edelleenkin että minulla on pintakuiva sekaiho, jossa on jonkin verran epäpuhtauksia. Se tarvitsee samalla kosteutusta, mutta ei liian tukkivia tuotteita. Mielellään jotain, joka tasapainottaisi toimintaa. Ensimmäisellä kerralla Imperialis ei tehnyt sen kummempaa vaikutusta ja muistikuvieni mukaan se tuntui vähän liian tuhdilta, mutta nyt ah, se tuntuu lähes täydelliseltä. Juuri sopivan kosteuttava, mutta olematta raskas ja rasvainen.

LUSHin nettisivuilla Imperialis-voidetta kuvataan kevyeksi ja ravitsevaksi, ja sen kerrotaan sisältävän elvyttäviä kasviuutteita. Sen sanotaan sopivan kaikille ihotyypeille ja etenkin sellaisille ihotyypeille, jotka eivät osaa päättää mitä tarvitsevat. Kuvaus sopii voiteelle aika hyvin, vaikka se ei missään nimessä ole mielestäni liian kevyt näin talvellakaan. Kasviuutepohjaan kosteuttavuutta tuovat muun muassa oliiviöjy ja sheavoi.

INCI:

Lavender Flower Infusion (Lavandula Angustifolia) Mullein Leaf Infusion (Verbascum thapsus) Organic Extra Virgin Olive Oil (Olea Europaea) Orange Flower Water (Citrus Aurantium Amara) Stearic Acid Shea Butter (Butyrospermum Parkii) Fair Trade Organic Cocoa Butter (Theobroma Cacao) Glycerine Cetearyl Alcohol Orange Flower Absolute (Citrus Aurantium Amara) Tiger Lily Extract (Lilium Tigrinum) St. John’s Wort Extract (Hypericum perforatum) Elderflower Extract (Sambucus Nigra) Sweet Violet Extract (Viola Odorata) Sunflower Petal Extract (Helianthus Annuus) Alkanet Extract (Alkanna tinctoria) DRF Alcohol Triethanolamine Methylparaben Fragrance Propylparaben

LUSH Imperialis on yksinkertaisesti tällä hetkellä juuri täydellinen iholleni. Sopivan kosteuttava, mutta imeytyy hyvin ja toimii hyvin meikin alla. Lisäksi ihoni tuntuu ja näyttää mielestäni hyvin ravitulta ja hehkuvalta. En voisi toivoa enempää. Ainoa miinus voiteessa on sen vähän hassu, mutta suht mieto, laventeliin vivahtava tuoksu, mutta se on ihan okei. Tällä kertaa ostan tätä toisenkin purkin.

Vinkki: Jos ihosi kaivaa todellista tehokosteutusta näin talvella, kannattaa tutustua Ziajan Vuohenmaito-sarjan päivä- ja etenkin yövoiteeseen. 😉

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *