Maaliskuun parhaat jutut x 3

Elämäni etenee yleensä aika tasaisesti. Viikot hujahtavat töitä tehdessä ja muiden rutiinien parissa, ja harvemmin tuntuu että elämässäni olisi tapahtunut mitään sen kummempaa. Pysähdyin kuitenkin hetkeksi miettimään mitä maaliskuussa ehti tapahtumaan, ja heti tuli mieleen kolme selvää nostoa mitä erityistä elämässäni tapahtui:

Persikkaisen värinen kuohuva tyttöjen kanssa
Kävelylenkki merenjäällä

Pääsiäinen

Vietin pääsiäisenä kaksi yötä Helsingissä, mikä oli poikkeuksellisen paljon viime vuosiin verrattuna (ks. 10 kuvaa pääsiäiseltä 2018). Näin tyttöporukkaani ja rentouduin äidin hoivissa – pääsin syömään äidin herkullisia kokkauksia, kuten rahkalettuja, ja lenkkeilemään auringonpaisteessa merenjäällä.

Eri proteiinien sijoittuminen syöpäsoluissa

Tutkimusprojektini eteni harppauksin

Solubiologiassa tutkimuksen tekeminen ei etene nopeasti (ks. Elämää tiedenaisena sekä Tiedeartikkelin julkaiseminen – pitkä ja kivinen tie). Siihen kuuluu paljon optimoimista, epäonnistumista ja kaikki kokeet pitää toistaa moneen kertaan, jotta niiden tulosta voidaan pitää luotettavana – ikinä ei saa nuolaista ennen kuin tipahtaa. Istun mikroskoopilla useita tunteja viikossa etsimässä eroja. Maaliskuussa sain kuitenkin todella mielenkiintoisia, toistettavia ja jatkon kannalta merkittäviä tuloksia. Se todella motivoi jatkamaan ja luo uskoa projektiin.

Hempeän värinen orkidea piristää asuntoa
Tarjotin tuli hankittua vastikään Turun Taide- ja antiikkimessuilta

Aloitin asuntoni vuokraamisen Airbnb:ssä

Käytän itse matkustaessani usein Airbnb:ta, sillä tykkään mahdollisuudesta omaan keittiöön ja onhan se yleensä hotellia edullisempaa. Esimerkiksi Kuuban Airbnb-kokemuksista voi lukea lisää täältä. Nyt pistin kuitenkin oman asuntoni Airbnb:hen. Putkiremontti on valmistunut oman asuntoni osalta (ks. Remonttikuulumisia ja sisustuksen yksityiskohtia), mutta muualla talossa remontoidaan vielä enkä halua muuttaa pienen vahtikoirani kanssa sinne vielä (Mur mur murmeli – kun koira vahtii). Tuntuisi tyhmältä pitää hyvää asuntoa tyhjillään, joten olen ottanut varauksia vastaan viikonlopuille kun remontointia ei muutenkaan tapahdu ja talossa on rauhallista. Ensimmäiset kokemukset ovat olleet positiivisiaja varauksia on tullut tasaiseen tahtiin. Suhtaudun tähän jännänä uutena harrastuksena. 😉

Bonuksena maaliskuun parhaat reseptit:

Gluteenitonta mämmiä kaikkien näiden vuosien jälkeen <3

Gluteeniton mämmi

Kolme työkaveriani hausi heti marokkolaisen bataattisalaatin reseptin kun tarjosin sitä heille illallisella

Marokkolainen bataattisalaatti

Äiti teki minulle gluteenittomia rahkalettuja pääsiäisvierailullani

Gluteenittomat rahkaletut jogurttivaahdolla ja marjoilla

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *