Matkavinkki Raaseporiin – panimotuotteiden maistelua Fiskarsissa ja Mustiossa

Normaalisti matkustan suht paljon niin työni kuin vapaa-aikanikin puolesta. Esimerkiksi viime vuonna kävin Kreikassa, Yhdysvalloissa, Islannissa ja Englannissa (kaksi erillistä reissua). Tänäkin kesänä meidän piti itse asiassa lomailla Kreikassa, mutta matkanjärjestäjä perui reissun hyvissä ajoin koronatilanteen takia. Niinpä nyt näyttääkin siltä että tämän kesän lomailut vietetäänkin ihan vain Suomen kamaralla, ja näin ihan ensimmäisenä on luvassa matkavinkki Raaseporiin.

Puursin keväällä viikonloppujenkin läpi väitöskirjani parissa, ja niinpä teimme poikaystävän kanssa sopimuksen että lähtisimme pienelle viikonloppumatkalle mahdollisimman pian kun väitöskirja on palautettu ja saan taas nauttia vähän normaalimmasta työrytmistä. 😉 Pistimme tuumasta toimeen, ja lähdimme viikonloppumatkalle kauniiseen Raaseporiin heti kun olin saanut kuulla että väitöskirjani pääsi tarkastusprosessissa eteenpäin. Tuolle alueelle sijoittuu useampia pienpanimoita, joten jotenkin kumman kautta päädyimme viikonloppumatkamme aikana tutustumaan myös niiden tuotteisiin.

Fiskars – Ägräs Distillery, Noita Winery & Fiskarsin panimo

Kiertelimme yhden päivän Fiskarsin ravintoloita ja putiikkeja. Pysähdyimme Ägräs Distilleryn tap roomin terassille, jossa poikaystävä testasi Ägräs Gin & Tonicin, ja minä tutustuin Noita Wineryn kivasti kuplivaan Pet Natiin. Pet Nat on natural-viini, jossa on sekoitettu useampaa rypälettä niin että lopputulos on kauniin mansikkaisen punainen. Kylmänä ja kuplivana se oli ihastuttava kesäjuoma, joka ei ole turhalla makeudella pilattu. Ihastuin siihen kertaheitolla, mutta valitettavasti tuote on jo Suomesta loppu. Fiskarsin panimon myymälä on Ägräs Tap Roomin kyljessä, joten kannattaa käydä ensimmäiseksi maistelemassa tuotteita paikallisilla terasseilla, ja napata päivän päätteeksi suosikkeja tuliaisiksi mukaan. Mekin teimme päivän ainoat ostoksemme juuri siellä, ja mukaan tarttui Fiskarsin panimon oluita poikaystävälle, ja Noita Wineryn spritzereitä minulle. Taidanpa myöhemmin käydä hakemasta jonkun Noita Wineryn viineistä Alkosta testiin!

Ägräs Gin & Tonic ja Noita Wineryn Pet Nat

matkavinkki raaseporiin

Noita Wineryn tuotteista ja tarinasta voi lukea lisää tästä artikkelista ja Noita Wineryn omilta sivuiltaÄgräs Distilleryllä järjestetään myös panimokierroksia ja mietimme aluksi sellaiselle osallistumista, mutta se ei tällä kertaa sopinut aikatauluumme. Kannattaa kuitenkin kurkata aikataulu jos aihe kiinnostaa!

Mustio – Mustion panimo ja United Gypsy Brewery

Fiskarsin lisäksi paikallisia panimotuotteita pääsee maistelemaan myös Mustiossa. Löysimme aivan vahingossa ohikulkumatkalla United Gypies Breweryn terassin Mustion linnan ”takaa”. Sieltä sai superkuivaa ja vahvaa (8 %) omenasiideriä, joka kyllä maistui minun kaltaiselleni makeanvihaajalle. Se oli heittämällä kuivinta suomalaista siideriä mitä olen maistanut! Mieleen tuli vähän Alkon valikoimista ennen löytynyt Sheppy’s jossa sokeria oli jotain luokkaa 8 g litraa kohden. Olisin halunnut ostaa siideriä mukaan, mutta sitä sai tuolla vain hanasta. Mukaan sai kuitenkin ostettua Mustion panimon omenasiideriä, joka odottaakin nyt kotijääkaapissa vuoroaan. Kiertolaispanimoista voi lukea lisää täältä, ja tuon kyseisen piiloterassin osoite oli siis Mustion ruukinkatu 14 – siitä oli jokseenkin vaikea löytää tietoa mistään, mutta se kai kuuluu pelin henkeen. 😀

matkavinkki raaseporiinmatkavinkki raaseporiinRaaseporin seutu on siis oiva seutu jos tykkää nautiskella hyvistä juomista terasseilla, vehreässä, luonnonkauniissa ympäristössä. Panimotuotteita nautiskellessa ei tietty kannata lähteä enää itse autonrattiin, mutta esimerkiksi Mustion linna toimii kauniina basecampina alueella retkeileville.

Lisää vinkkejä kotimaanmatkailuun löytyy täältä.

Hyvien juomien ystävien kannattaa kurkata myös 5 raikasta cocktail-vinkkiä juhannukseen-kirjoitus.

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

kulttuuri ruoka-ja-juoma parisuhde suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *