Mitä blogissa ja elämässäni tapahtui vuonna 2017?

Pilkettä-blogi täytti tammikuussa jo viisi vuotta. Se on minusta jo aika hyvä ikä blogille, vaikka sitäkin pidempään kestäneitä klassikkoblogeja on paljon. Viiden vuoden ikä kertoo kuitenkin jotain siitä palosta ja innosta bloggaamiseen mitä minulla on. Blogi oli aluksi lähinnä reseptiarkisto minulle itselleni, enkä juuri kirjoittanut muista aiheista. Vähitellen reseptit alkoivat kuitenkin löytää lukijoita, ja sitä mukaa kun lukijakunta alkoi vakiintua, eli samat lukijat seurasivat blogia vuodesta toiseen, aloin kertoa vähä vähältä enemmän mielipiteistäni, muusta elämästäni ja itsestäni. Blogi siis kehittyy ja kasvaa minun itseni mukana. Niinpä blogikokonaisuuden kannalta onkin hyvin merkittävää mitä minulle kuuluu – ei vain se mitä minä syön ja olenko terve. 😉

Mitä blogissa ja elämässäni tapahtui vuonna 2017?

Tässä siihen lyhyt katsaus ja linkit yleisön ja/tai itseni mielestä tärkeimpiin kirjoituksiin. 😉

Tammikuu

Lomailin poikaystävän kanssa Puerto Ricossa, Karibialla. Mieleen jäivät erityisesti San Juanin suloinen vanhakaupunki ja Culebran paratiisisaari. Kaikki Puerto Rico-kirjoitukset pääsee lukemaan arkistosta.

vanhakaupunki-san-juanculebra-flamenco-beachIMG_0721 kopio

Helmikuu

Tammikuun lomailun jälkeen päälle lävähti työkiire artikkelikorjausten parissa, joka helpotti oikeastaan vasta heinäkuussa. Eipä tarvinnut miettiä moneen kuukauteen miten aikansa käyttäisi. Kiirepiikin seurauksena ilmoille tuli mm. Stressi voi tuntua samalta kuin kilpirauhasen vajaatoiminta.

kilpirauhanen-stressikilpirauhanen-seleeniStressikaudella on tärkeä myös syödä hyvin ja niin että se tukee kilpirauhasen toimintaa

Maaliskuu

Maaliskuussa naisten päivä inspiroi minut kirjoittamaan Saako naisella olla kunnianhimoa?-kirjoituksen. Vietimme myös tyttöjeni kanssa vihdoin blini-iltaa, joka oli ollut haaveissa jo vuosia. Kävin pitkästä aikaa myös äidin kanssa oopperassa.

nainen-kunnianhimodie-kalewainen-in-pochjola

Huhtikuu

Turku Salsa Weekend ja Helsingin pääsiäissalsat saivat tanssijalkani vipattamaan. Kirjoitin blogissa siitä mitä tanssi antaa minulle fyysisyyden lisäksi myös henkisellä tasolla.

salsakädetturku-salsa-weekendKuvat: Riina Rinne

Toukokuu

Työmatka Kreetalle – jep, voisihan niitä kurjempiakin kohdemaita olla. 😉 Todellisuudessa minä istuin pimeässä luentosalissa ja poikaystävä kirjoitti graduaan 25+ C lämmössä rantabaarissa. Kyllä tuohon reissuun sisältyi myös pari päivää lomaa – tästä pääsee Kreeta-arkistoihin lukemaan enemmän.  Toukokuussa ilmoille tuli myös Voi Hyvin-lehti, jossa oli minusta haastattelu (taisinpa olla kansikuvassakin). Pohdin myös koska kannattaa muuttaa yhteen poikaystävän kanssa.

kreikka-toukokuussaheraklion-linnoitus

Kansikuva: Johanna Myllymäki
Kansikuva: Johanna Myllymäki

Kesäkuu

Vuosi omassa asunnossa tuli täyteen ja sen kunniaksi muutin myös poikaystävän luokse putkiremonttievakkoon. Tyttöjen kanssa tuli tehtyä kiva viikonloppureissu Tallinnaan ja julkaisin ehkä blogin kritisoiduimman kirjoituksen: 5 syytä miksi en meikkaa lennolle.

must-puudelturku-martti

Heinäkuu

Vietin koko kesän labrassa samalla kun perheelliset lomailivat päiväkotien ollessa kiinni, ks. Koska minulla on kesäloma?! Pohdin myös kohua nostattaneen 5 syytä miksi en meikkaa lennolle-kirjoituksen jälkipyykkiä Huumori on vaikea laji – myös blogeissaja somessa-kirjoituksessa. Yksi vuoden suosituimmista resepteistä, Jauheliha-kesäkurpitsavuoka – parasta arkiruokaa, julkaistiin. Tall Ship Races järjestettiin jälleen Turussa ja minä avauduin myös Tinder-kokemuksistani. 😉

turku tall ship racesbollinger2

Elokuu

Kesälomani koitti viimein paljon työtä vaatineiden tiedeartikkelien valmistuttua, ks. Tiedeartikkelin julkaiseminen – pitkä ja kivinen tie. Vietimme poikaystävän kanssa pitkän viikonlopun Puolan Gdanskissa ja Sopotissa, ja Suomenkin sisällätuli reissattua pääkaupunkiseudulla, Raumalla, Ahvenanmaalla ja Oulussa (ks. Kesäloman yli 3000 kilometria). Turussa tuli syötyä tavallista usemmin ravintoloissa (Roster, STORAGE, Kaskis).

sopot-jäätelösofitel-grand-sopot

Syyskuu

En voinut olla avautumatta blogissa Netflixin What the Health-ruokavaliodokumentista, jonka tyyli oli mielestäni ala-arvoinen. Tarkoitus ei aina pyhitä keinoja. Syksyyn sopivasti pohdin myös herkkulakkoa ja listasin blogissa olleita terveellisiä herkkureseptejä. Töissä aloitin ihan uuden tutkimusprojektin parissa. Perunanachot olivat parasta kasvismättöä alkusyksyyn. 😉

perunanachotkasvisnacho

Lokakuu

Lähdin mukaan Anu Marinin Laihdu ilman säästöliekkiä-valmennukseen, ja se lähtikin ihan mukavasti käyntiin. Puhuin blogisa myös syksystä stressikautena (joku kommentoi tähän somessa että työ on vain työ – noh, tämä tuskin pitää paikkaansa kovinkaan monen väitöskirjatutkijan kohdalla) ja pohdin tulevia matkoja Yhdysvaltoihin ja Kuubaan. Pohdin myös miten saisin poikaystävän katsomaan suosikki TV-sarjojani, ja sainkin lukijoilta hyviä sarjavinkkejä. 🙂

jooga

Marraskuu

Toteutin pitkäaikaisen haaveeni järjestelmäkameran hankkimisesta, puhuin parisuhteen arjen piristämisestä, dieetistä ja nettikiusaamisesta.

mango-jogurttijäätelövegaaninen-suklaamousse

Joulukuu

Olin Yhdysvalloissa tiedekonferenssissa Philadelphiassa ja sen jälkeen lyhyellä lomalla New Yorkissa. New Yorkista jäi mieleen pari hyvin erityistä baaria ja kivoja ravintoloista. Edelleen jatkuva putkiremontti koetteli hermojani. Summasin myös kuluneen vuoden matkasaldon ja mitä vuosi 2018 toisi mukanaan.

pesukarhufinancial district

Olisi hauska tietää kuinka hyvin blogia aktiivisesti seuranneet muistivat nämä tässä mainitut kirjoitukset ja jäikö lukijoille mieleen jotain muita ”kohokohtia” tai huippureseptejä viime vuodelta. 😉 Pilkettä-blogi on joka vuosi vähän erilainen, mutta silti se on ainakin minun mielestäni edelleen sama blogi, jota olen ruvennut vuonna 2013 kirjoittamaan. Odotan itsekin mielenkiinnolla mitä blogissa tapahtuu vuonna 2018. 😉

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *