Mulled wine – lämmin viiniglögi pimeisiin iltoihin

Tänä syksynä/loppuvuonna yksi minua erityisesti ilahduttaneista asioista on ollut mulled wine, eli viiniglögi. Siihen minut tutustutti täällä Cambridgessa kaveripariskuntani, joka toimi myös lockdownin aikaisena tukikuplanani. Perinteistä suomalaista glögiä ei täällä saa kaupoista, vaan homman nimi on juurikin se mulled wine, jota saa kyllä kaupastakin, mutta siitä puuttuu sosiaalinen elementti ja ulkoilu, joten viiniglögikävelyt ovat ehdottomasti jotain mitä kannattaa kokeilla. Täällä the place hankkia mulled winea/viiniglögiä on Cambridge Wine Merchants – erinomainen viinikauppa, jolla on parikin toimipistettä Cambridgessa. Synkän marraskuun ja lockdownin aikana meille muodostuikin tavaksi käydä hakemassa pahvimukilliset viiniglögiä take awayna ja kävellä pitkin Cambridgen hiljaisia katuja illan pimeydessä. Mitä parhainta vertaistukea ulkosuomalaisille korona-aikaan!

mulled wine viiniglögi

Nyt joulun aikana viiniglögiä myyvät paikat ovat nekin oikeutetusti joululomalla, joten otimme poikaystävän kanssa viiniglögireseptin haltuun. Viinglögin tekeminen ei tosiaan ole vaikeaa ja siihen sopii hyvin edullisempikin punaviini – meillä vakioksi on asettunut Tescon Fruity Red, jolla on hintaa huimat 3.39 puntaa. 😀 Tässä se viinin laatu ei ole niin tärkeää, kunhan mausteita on reippaasti ja seura on hyvää. 😉

mulled wine viiniglögimulled wine viiniglögi

Mulled wine – lämmin viiniglögi

  • 1 plo (75 cl) edullista punaviiniä
  • 1 kanelitanko
  • 2 tähtianista
  • 4 kokonaista neilikkaa
  • Pala tuoretta inkivääriä (maun mukaan)
  • 1-2 appelsiinia koosta riippuen
  • 4-6 rkl sokeria

Ota appelsiinista kuorimaveitsellä talteen muutama siivu appelsiininkuorta (ne lisätään tarjoiluvaiheessa suoraan mukeihin). Kuori appelsiinit ja leikkaa ne siivuiksi. Kuori myös inkivääri ja leikkaa se millin paksuisiksi siivuiksi. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna glögi melkein, muttei aivan, kiehuvaksi. Anna glögin hautua 15-20 minuuttia, mutta varo ettei se pääse kiehumaan. Tarkista viiniglögin mausteisuus ja makeus, ja kaada se mukeihin tarjoilua varten. Viimeistele mukilliset lisäämällä siivu appelsiininkuorta. Nauti lämpimänä.

Kokeile myös näitä herkullisia juomia:

Piparkakkulatte

Whisky Sour

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *