Oliiviriiniä leivälle

Voi leivän päällä on parasta, mutta jääkaappikylmä voi ei aina oikein halua levittyä. Margariineihin ja keinorasvoihin en koske, joten olen ruvennut tekemään itse oman levitteeni voista ja oliiviöljystä.
26oliiviriini4
OLIIVIRIINI
1 osa normaalisuolaista voita
0,5 – 1 osa kylmäpuristettua oliiviöljyä
Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Kun voi on pehmeää, lisää oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi. Laita seos jääkaappiin. Sekoita toistamiseen kun seos on hieman kovettunut.
26oliiviriini126oliiviriini2
Pidän oliiviöljyn mausta, mutta jos se ei ole oma suosikkisi, niin etsi mieto öljy. Oliiviöljyn määrää on myös varaa jättää hieman tätä pienemmäksi. Minulla voi ja öljy eivät ole koskaan ruvenneet erottumaan toisistaan jääkaapissa. Seos myös säilyy yllättävän hyvin! Edellistä satsia tuli syötyä useampi kuukausi. Valmistus on kuitenkin niin helppoa että annoskoossa voi hyvin pysyä kohtuudessa. 😉

Kommentointi suljettu väliaikaisesti.