Oman karonkan suunnittelu – minkälainen juhlapaikka?

Olen tällä hetkellä loppusuoralla tohtorintutkintoani (ks. Väitöskirja palautettu ja Väitöskirjan palautus – kuinka sitten kävikään?), ja jos kaikki menee suunnitellusti, pitäisi minun saada homma pakettiin alkusyksystä. Väitöskirjaprosessi huipentuu tietty siihen itse väitökseen ja sen jälkeiseen väitöskaronkkaan. Nyt viiden vuoden puurtamisen jälkeen olen päässyt siihen pisteeseen että on aika aloittaa oman karonkan suunnittelu.

Väitöskaronkka voi olla monen näköinen ja kokoinen, mutta täällä minun lähiympäristössäni se tarkoittaa juhlaillallista ja iltapukuja. Vieraita on yleensä 50+, ja ohjelmaan kuuluu kolmen ruokalajin illallinen ruokajuomineen sekä paaaljon puheita. Tilaisuus järjestetään virallisesti vastaväittäjän, ei niinkään väittelijän, kunniaksi. Tilaisuuden kulkua määrittää akateeminen protokolla: alku- ja pääruoan jälkeen koittaa puheiden vuoro ja ensiksi väitellyt osoittaa puheet vastaväittäjälle, ohjaajalleen yms. tutkintoon kuuluville henkilöille, yhteistyökumppaneille, työkavereille, perheelle, ystäville jne. Sen jälkeen alkaa vastauskierros, jossa puheilla osotetut henkilöt esittävät oman puheensa väittelijälle. Pääruoan ja jälkiruoan väliin tulee täten usein melko pitkä sulattelutauko. 😉

karonkan suunnittelukaronkan suunnitteluJuhlat ovat siis melkoisen prameat ja niihin uppoaa helposti rahaa. Ne ovat melkein kuin yhden ihmisen häät, ja ymmärrän hyvin miksi monet haluavatkin juhlistaa niitä pienimuotoisemmin. Minun ympäristössäni tämä on kuitenkin se mihin on totuttu, ja minutkin on kutsuttu moniin vastaaviin juhliin. Olen siis asennoitunut väitöskirjan alusta asti että tällaiset juhlat minullakin tulee sitten olemaan. Tohtorintutkinto on monen vuoden uutteran työn tulos, joten haluan juhlistaa sitä sen arvoisella tavalla. Lisäksi haluan koota lähimmät ystäväni kasaan ennen kuin lähden sitten ulkomaille tutkijatohtoriksi.

karonkan suunnittelukaronkan suunnittelu

Ravintola vai juhlatila jonne tuodaan omat ruoat ja juomat?

Olen aloittanut oman karonkan suunnittelun tilavaihtoehtojen miettimisellä. Juhlien järjestämisessä ravintolassa olisi se etu että kaiken saisi saman katon alta (tila, tarjoilu, juomat, ruoat, astiat…), mutta se voi tulla melko hintavaksi. Toinen vaihtoehto olisi vuokrata pelkkä tila ja hankkia sinne catering, juomat, viihde ja siivous mix & match-periaatteella. Voisi tulla edullisemmaksi, mutta sinä on enemmän vaivaa ja haluanko itse siivota yöllä tai aamulla juhlien jälkiä? Monet juhlatilat ovat myös kauempana keskustasta eikä sinne kulkeminen olisi välttämättä vieraille niin näppärää.

karonkan suunnittelukaronkan suunnittelu

Tarjouspyyntöjä kannattaa lähettää useampaan paikkaan

Kilpailuttaminen ja tarjousten vertailu kannattaa (melkein) aina, joten olen lähettänyt tarjouspyynnöt yhdeksään ravintolaan/juhlatilaan. Nyt sitten odotellaan minkälaisia tarjouksia sieltä tulee. Osasta ruoat ja juomat pitää ostaa paikan päältä, osalla on sopimus tietyn cateringin kanssa ja joihinkin kaiken saa sopia ominpäin. Mikäli päädyn jälkimmäiseen, on seuraavaksi vuorossa tarjouspyyntöjen lähettäminen catering-yrityksille. 😉

Onko sinulla vinkkiä juhlatiloista tai juhlapaikaksi soveltuvista ravintoloista Turussa?

Lue myös: Tiedeartikkelin julkaiseminen – pitkä ja kivinen tie

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

tyo-ja-raha raha tyo tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *