Turku Food & Wine Festival kuvina

Viime viikonloppuna oli Turku Food & Wine Festival, joka järjestettiin nyt toista kertaa. Mieleni teki sinne jo viime vuonna, mutta tapahtumaviikonloppuna olin toisella paikkakunnalla. Tänä vuonna palaset osuivat paremmin kohdalleen ja pääsin osallistumaan Turku Food & Wine Festivaliin. Onneksi, sillä kyseessä on ehdottomasti yksi Turun kivoimmista ja rennoimmista kesätapahtumista.

Turku Food & Wine Festival järjestettiin Aurajoen rannassa Forum Marinumilla auringon paistaessa täydeltä taivaalta. Onneksi paikalle oltiin järjestetty useampia telttoja ja vesipiste, ettei nestehukka päässyt iskemään helteessä! Tapahtuma on tarkoitettu kaikille ja se on tehty helposti lähestyttäväksi ja rennoksi. Viinien lisäksi tapahtumasta löytyy myös olutta, siideriä ja mikä parasta – ruokaa. Herkkuannoksia valmistivat turkulaisille tutut Smör, Gustavo ja Tres, joiden lisäksi mukana oli taitavien naiskokkien pyörittämä Antigone pop up, Wood & Fire Pizza Company, Miss Klose Smokery & BBQ, M Bakery ja Kolatun Juustola. Sisäänpääsylippuun kuului Riedelin viinilasi, jonka kanssa pääsi maistelemaan haluamiaan juomiaan ja niitä sai nauttia sitten haluamiensa ruoka-annosten kanssa missä parhaaksi näki. Erityisen kivoja olivat pehmustetut loosit. Erinomaisen mukava kesäilta – antaa kuvien puhua puolestaan. 😉

Hedelmäinen rosé oli oiva pari Tresin iberico-possulle

Tarjolla oli myös mitä herkullisimpia ruoka-annoksia
Grillattuja jättikatkarapukja ja kampasimpukkamajoneesia
Pintahiillostettua lohta, basilikamajoneesia ja minipopcorn
Tapahtumasta löytyi myös erikoisempia tuttavuuksia, kuten Ainoa-marjaviinejä
Ainoa ruusulla maustettu kuiva hunajakuohuviini oli raikasta ja kesäistä

Turku Food & Wine – nähdään ensi kesänä!

Muista seurata blogia myös Instagramissa (@pilketta)

Kauneus

Paras satay-kastike sopii broilerille ja kasviksille

Sain tässä pari viikkoa sitten oikein kivoja vieraita kylään ja iltaa vietettiin illallisen merkeissä. Kokeilen itse keittiössä vähän villimpiäkin yhdistelmiä, mutta yleensä tykkään pelata vähän varman päälle kun vieraita tulee kylään. Niinpä teinkin kolmea aiemmin kehuttua ruokaa:

Ai että oli hyvää! Jokainen meistä taisi ottaa santsikierroksen. 😉 Oikeastaan minua vähän jännitti minkälaisen vastaanoton mausteinen ruoka saisi, sillä en tiennyt juurikaan vieraideni makumieltymyksistä. Aiemmin saadun palautteen perusteella luotin kuitenkin näihin resepteihin. Broileri syntyy aina vähän millä mausteilla sattuu, mutta sen kruunaa kastike – ja broilerin kanssa satay-kastike on parasta mitä tiedän. Marokkolainen bataattisalaatti on tullut repertuaariini jäädäkseen ja sitä tulee varioitua aina vähän. Esimerkiksi tällä kertaa jätin rusinavinaigreten pois, sillä halusin että satay-kastike saa ansaitsemansa kunnian. Se olikin tämän aterian kantava komponentti ja suosittelen todella kokeilemaan sitä. Satay-kastike sopii hyvin erityisesti broilerin kanssa. Sen lisäksi satay-kastike maistuu myös paahdettujen tai grillattujen kasvisten ja vaalean kalan kanssa, eli valitse suosikkisi. 😉

Ruokajuomana tarjosin tämän kesän suosikkiviiniäni, Crudo Negroamaro Rosato Organic 2017-roséviiniä. Se on kuivahkoa, mutta samalla raikkaan hedelmäistä, marjaisaa ja maukasta. Se sopii erinomaisesti kanalle, kalalle ja salaateille, ja se on myös herkullista sellaisenaan. Kannattaa kokeilla myös sushin kanssa! 😉 Lisäksi se on luomua, eikä hintaakaan ole kuin 10,89 €. Kuvaa minulla ei tähän hätään ole, mutta etiketissä on hauska mustekala – lisää voi kurkkia Alkon sivuilta. 😉

Paras satay-kastike broilerille

Ainekset (6 annosta)

1 ps (150 g)
suolapähkinöitä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
0,5-1
punainen chili
Naisen peukalon kokoinen pala
tuoretta inkivääriä
2 dl
kookosmaitoa
0,5-1 rkl
kalakastiketta
0,5-1 rkl
soijakastiketta (esim. Kikkoman gluteenitonta Tamari soijaa)
1
limen mehu
1-2 rkl
fariinisokeria
kookosöljyä tai muuta kasviöljyä paistamiseen
vettä kastikkeen ohentamiseen
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Hienonna sipuli ja chili. Murskaa valkosipulinkynnet ja kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita, chiliä ja inkivääriä pannulla niin että ne kypsyvät ja niistä irtoaa maku, mutta varo polttamasta niitä. Lisää suolapähkinät, kookosmaito ja limen mehu pannulle. Mausta soijalla, kalakastikkeella ja fariinisokerilla. Lisää soija ja kalakastike erissä ja tarkista ettei suolaisuus mene yli. Anna kastikkeen kiehahtaa ja siirrä sitten ainekset pannulta tehosekoittimeen tai blenderiin. Aja tasaiseksi ja lisää vettä sen verran että koostumus on sopivan juokseva. Tarjoa kastike lämpimänä.

treeni-ja-ravinto