BasBas Staff & Wine bar – maukkaita pikkuruokia ja hyvää viiniä

Pääsiäisenä vietin pitkästä aikaa pari päivää Helsingissä (ks. 10 kuvaa pääsiäiseltä 2018). Yksi kivoimmista muistoista siltä reissulta oli rento illallinen BasBas Staff & Wine barissa, jonne päädyimme tyttöjen kanssa puolisattumalta. Jopa Espanjan vahvistuksemme oli tullut pääsäiseksi lomailemaan Suomeen, ja näennäisestä hyvin matalan valmistautumisen tapaamisellamme oli puolet sellaisia, jotka eivät oikeasti asu Helsingissä. Mahtava tuuri. 😉

White fish cheviche
White fish cheviche

Hooyst-juusto tomaattihillolla

Tartaria pitää aina maistaa
Tartaria pitää aina maistaa
Shrimps & salsa verde
Shrimps & salsa verde

BasBas Staff & Wine Bar on  Baskeri & Basso (BasBas) bistron pikkusisko, jonne ei oteta pöytävarauksia, joten walk in onnistuu helpommin. Konseptiin kuuluu pieniä annoksia, joita suositellaan tilaamaan 2-3 (hintaa 6-8 euroa kappale), ja tietty sitä viiniä. Minä söin nälkäisenä peräti neljä annosta, joissa kaikissa maustaminen oli osunut nappiin. Kaikki annokset olivat gluteenittomia ja gluteenitonta leipääkin oli tarjolla. Lisäksi join ihanan persikkaisen väristä kuohuviiniä, joka sopi kuulemma hienosti hiusteni väriin. 😉

Persikkaisen värinen kuohuva tyttöjen kanssa
Persikkaisen värinen kuohuva tyttöjen kanssa

Oikein kiva ilta, joka sai minut kaipaamaan Helsinkiin. Tällaisia iltoja haluaisin useammin. <3

BasBas Staff & Wine Bar
Tehtaankatu 27-29
Helsinki

Samankaltaisia kirjoituksia:

Boulevard Social – kiitos ja anteeksi
Chapter – kekseliäitä cocktaileja hauskasti
Ravintola NOOA – suomalaisia makuja ja lähiruokaa
Kaskis kesäiltana ja ihana illallinen
STORAGE – urbaania katuruokaa
Rosterin kolmen ruokalajin lounas
E. Ekblom ei petä

Pääsiäisen nopein ja helpoin gluteeniton rahkapiirakka

Stop the press! Ruokabloggaaja käyttää puolivalmisteita!
Onhan se hienoa tehdä kaikki itse ja ihan alusta asti, mutta välillä on ihanaa saada jotain aikaiseksi helposti ja nopeasti. Himoitsin tänä pääsiäisenä ihan hirveästi pullapohjaista rahkapiirakkaa, mutta en ole vieläkään vakiinnuttanut omaan käyttööni mitään gluteenitonta versiota perinteisestä pullataikinasta. Sen makuisia taikinoita kyllä löytyy, mutta lapsuuden herkussani rahkapiirakassa koostumus on tärkein eikä siitä voinut tinkiä. Lisäksi aikaa meni Helsingin ja Turun välillä reissaamiseen, ja nelipäiväisen pääsiäisen sijaan (ks. 10 kuvaa pääsiäiseltä 2018), kaksi päivää meni tutkijan töissä. Niinpä pakasteesta saatava pullataikina ja valmiiksi maustettu sitruunarahka varmistivat tänä pääsiäisenä sen, että minunkin uunissani paistui gluteeniton rahkapiirakka.

rahkapiirakka.jpgpaasiainen-rahkapiirakka.jpg

Rahkapiirakka kuuluu pääsiäiseen
Rahkapiirakka kuuluu pääsiäiseen

Gluteeniton rahkapiirakka

1 pkt (450 g) Pirkan gluteenitonta pullataikinaa (pakaste)
Gluteenitonta jauhoseosta kaulitsemiseen
2 prk maustettua sitruunarahkaa (esim. Valio tai Arla)
2 kananmunaa
(Halutessasi kourallinen pakastettuja tyrnejä – ei mitään rusinoita :P)

Sulata pullataikina pakkauksen ohjeiden mukaan. Kauli taikina leivinpaperille noin sentin paksuiseksi neliöksi, reunat saavat olla aavistuksen paksummat. Yksi paketti ei riitä kokonaiseen peltiin, mutta täyte pysyy kyllä taikinan päällä. Jos haluat pellillisen, tuplaa resepti. Riko kananmunien rakenne kulhossa ja voitele pullasudin avulla kaulitun pullan reunat. Sekoita rahka jäljelle jääneeseen munaan. Kumoa rahkaseos taikinan keskelle ja levitä lusikan avulla kohti reunoja. Jätä noin 1,5 cm voidellusta ulkoreunasta peittämättä täytteellä. Voit halutessasi ripotella rahkan päälle vielä hieman tyrnejä, itse en tykkää mistään rusinoista missään pullissa. 😉 Paista uunissa 200 C asteessa noin 15-25 minuuttia – kunnes rahka on hyytynyt ja reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä. Gluteeniton rahkapiirakka on herkullista myös jääkaappikylmänä syötynä seuraavana päivänä. 😉

Lue myös: Mistä nirsoilin lapsena (ja ehkä aikuisenakin)

Neilikat ovat lempikukkiani
Neilikat ovat lempikukkiani