Appelsiinintuoksuiset suosikkikosteusvoiteet kasvoille ja vartalolle

Tänä kesänä kaksi suosikkivoidettani ovat tuoksuneet appelsiinilta. Yleensä suosin hajusteetonta kosmetiikkaa, mutta hyvä ainesosaluettelo sai minut kahden tuoksuvan tuotteen pariin: ensiksi hankin Now Foodsin edullista Vitamin C & Sea Buckthorn-päivävoiteen, ja myöhemmin sain testailtavaksi Kivvi Orange & Vanilla Moisturizing Body Lotion-vartalovoiteen. Ihastuin kumpaankin!

now-foods-citamin-c-sea-buckthornNow Foodsin päivävoiteessa on C-vitamiinia ja tyrniä

Now Foods Vitamin C & Sea Buckthorn-päivävoide

Tämän kasvovoiteen sanotaan soveltuvan useimmille ihotyypeille ja sen luvataan uudistavan ja kirkastavan ihoa. Voide tuntuu kivan kosteuttavalta, mutta ei liian rasvaiselta ja se imeytyy nopeasti. Täydellinen aamulla meikin alle! Herkullinen appelsiinituoksu tuntuu hetken (poikaystäväkin huomasi), mutta haihtuu nopeasti voiteen levittämisen jälkeen eikä ärsytä. Ainesosalistasta löytyy paljon kaikkea hoitavaa, kuten aloe veraa ja glyseriiniä, lisäksi voide on myös parabeeniton eikä tuotetta ole testattu eläinkokeilla. Iherbissä tuubilla on hintaa vaivaiset 5,81 € / 59 ml, eli ei todellakaan paha!

INCI: Water (aqua), aloe barbadensis leaf juice*, caprylic/capric triglyceride, cetyl alcohol, glycerin, glyceryl stearate SE, glucose & lactoperoxidase & glucose oxidase (natural preservative), stearic acid (vegetable source), cetearyl alcohol & cetearyl glucoside, olea europaea (olive) oil (extra virgin), magnesium ascorbyl phosphate (vitamin C), hippophae rhamnoides (sea buckthorn) seed oil, niacinamide (niacin), tocopherol (vitamin E) (soy), orange-grapefruit aroma, polyglyceryl-10 laurate, potassium sorbate, citric acid.

Muuten kesäiseen ihonhoitooni on kuulunut poikkeuksellisen paljon baltialaisia tai itä-eurooppalaisia tuotteita. Ensiksi testailin puolalaisen Ziajan tuotteita, ja niistä suojakertoimellinen vuohenmaitopäivävoide (Ziaja Goat’s Milk Concentrated Day Cream SPF20) ja saman sarjan vedenkestävän silmämeikinpoistoaine jäivät ihan vakikäyttöön. Sittemmin olen tutustunut latvialaiseen luonnonkosmetiikkamerkkiin Kivviin.

kivvi orange vanilla moisturizing body lotionKivvin vartalovoide sopii myös kuivalle iholle

Kivvi Orange & Vanilla Moisturizing Body Lotion

Olen yleensä hieman hajuherkkä ja suosin hajusteettomia tuotteita, mutta Kivvin appelsiini-vanilijavartalovoiteen tuoksu on kirpeän appelsiininen, ihan turhaan pelkäsin ällömakeaa ja tätimäistä vaniljaa (no offence). Tuoksu pysyy jonkin aikaa, mutta on mieto eikä jää leijumaan ärsyttävästi. Kivvi Orange & Vanilla Moiosturizing Body Lotion on todella kosteuttavan tuntuinen, ja sopiikin parhaiten kuivalle tai pintakuivalle iholle. Kookosöljy on aika alkupäässä ainesosalistaa ja se tuokin varmana oman tehonsa ihon kosteutukseen ja pehmennykseen. Näin kesällä käytin sitä lähinnä ihon kuivimpiin kohtiin, mutta talvella se olisi epäilemättä hyvä koko keholle. 100 % ainesosista on luonnonmukaisia ja 64 % luomulaatuisia. Hintaa 150 ml tuubilla on 16-18 € paikasta riippuen.

INCI: Aqua (Water), Cocos nucifera (Coconut) oil, Sorbitan olivate and Cetearyl glycoside, Butyrospermum parkii (Shea) butter*, Glycerine, Aloe barbadensis (Aloe vera) leaf extract, Vitis vinifera (Grape) seed oil*, Olea europaea (Olive) oil*, Titanium dioxide, Xanthan gum, Stearic acid, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil*, Oenothera biennis (Evening primrose) oil*, Rubus idaeus (Raspberry) seed oil*, Ribes nigrum (Blackcurrant) seed oil*, Equeisetum hyemale (Horsetail) extract*, Centella asiatica (Gotu kola) extract, Paullinia cupana (Guarana) extract, Aesculus hippocastanum (Horse chestnut) extract*, Ginkgo biloba (Ginkgo) extract*, Matricaria recutita (Chamomilla) flower extract*, Acidum citricum, Rubus idaeus (Raspberry) seed extract*, Rosmarinus officinalis (Rosemary) extract*, Vaccinium corymbosum (Blueberry) extract*, Rosa Damascena (Damask rose) extract*, Lamium album (White dead nettle) extract*, Actinidia chinensis (Kiwi) seed oil*, Aroma*/**, Betula alba (Birch) extract*, Eleutherococcus senticosus (Ginseng) extract*, Angelica archangelica (Angelica) extract*, Vitamin E, Hypericum perforatum (St.John`s wort) extract*, Foeniculum vulgare (Fennel) extract*, Dehydroacetic acid, Benzyl alcohol, Viola tricolor (Pansy) extract*, Cucumis sativus (Cucumber) extract*, Arctium lappa (Burdock) extract*.
* certified organic ingredient
** natural essential oils

Hyvinvoinnin tavaratalo myy sekä Now Foodsin että Kivvin tuotteita, ja Kivvin tuotteita saa lisäksi Waku-Organics-nettikaupasta. Itse olen tilannut Now Foodsia Iherb.comista, josta saa alennusta ensimmäisestä tilauksesta koodilla IRI825. 😉

Mikäli kiinnostuit, myös kollegani Karkkipäivä-blogin Sanni on myös kirjoitellut Kivvin tuotteista:

Kivvi Ribes Nigrum-sarja
Kiiviä ja marjoja Baltiasta

Lisää blogikirjoituksia ihon- ja hiustenhoidosta:

Ziaja Goat’s Milk Concentrated Day Cream SPF20
Vedenkestävä ripsiväri pois ilman hankaamista – Ziaja
Itseruskettava – turvallinen rusketus vai terveysriski?
Hengittävä Flow mineraalimeikki sopii kesään
Flow kirkastaa ihon kevääksi

itseruskettavaAlkukesästä kirjoitin itserusketettavien terveysriskeistä

Kaskis kesäiltana ja ihana illallinen

Rakastan hyvää ruokaa, ihmekös tuo – ja tuskin olen ainoa. Turkulainen ravintola Kaskis on sellainen paikka, jossa voi luottaa että ruoka on hyvää ja makuelämykset mieleenpainuvia. Ravintola Kaskis ei ole herättänyt vain turkulaisten tai suomalaisten huomiota, vaan se on saanut myös kansainvälistä huomiota – maininta on tullut niin Nordic White Guidessa kuin Michelin-oppaassakin. Varinaista Michelin-tähtiluokitusta ravintola ei kuulemma haluakaan ettei se veisi tekemisen rentoutta.

Olen ollut kerran aikaisemmin Kaskiksessa syömässä eikä sieltä saakaan pöytää ihan helpolla (ks. Turun puhutuin ravintola – Kaskis). Arki-iltoina on helpompaa, mutta jos haluaa illallistaa viikonloppuna, liikkeellä kannattaa olla useampaa kuukautta aikaisemmin – tälläkin kertaa pöytä varattiin yli kaksi kuukautta aiemmin. Mutta on se sen arvoista. Etenkin kun on hyvää seuraa ja jotain mitä juhlistaa – ja meillähän oli: ystäväni oli juuri tehnyt asuntokaupat, poikaystäväni sai edellisenä päivänä kauppatieteen maisterin arvonja pitkän puurtamisen tuloksena tiedeartikkelini hyväksyttiin julkaistavaksi hyvässä tiedelehdessä (ks. Tiedeartikkelin julkaiseminen – pitkä ja kivinen tie). Ja sekin on jo hienoa, että saimme vieraan Helsingistä. Kaskiksessa voi valita joko neljän tai kuuden ruokalajin menun, ja siihen kaveriksi normaaliviinipaketin tai astetta fiinimmän premium-viinipaketin. Meidän valintamme oli tällä kertaa kuusi ruokalajia ja perusviinit. Kuusi toinen toistaan hienompaa annosta ei kuitenkaan nimiensä perusteella pysynyt mielessäni, joten pyysin ravintolalta tietoja sähköpostitse, mutta porukka taitaa olla siellä sen verran kiireistä etten saanut vastausta. Halusin kuitenkin kertoa illasta blogissa, joten nyt mennään vajavaisilla annostiedoilla – pahoittelen!

kaskis1Keittiön tervehdyskessä oli mätiä

kaskis2Graavikalan kaverina oli raparperia

kaskis3Kaskiksen kesäkeitto

kaskis4Carpacciossa maistui lipstikka

kaskis5Kalan paistopinta oli juuri niin kuin pitää

kaskis6Maissikana sai kaverikseen vihreän salaatin

kaskis7Kuningatarjälkiruoan piimäsorbetissa maistui ihanasti rosmariini

Kaikki oli maukasta ja huolella tehtyä, mutta parhaimpina annoksina mieleen jäivät kesäkeitto ja kuningatarjälkiruoka – se rosmariinilla maustettu piimäsorbetti oli vaan niin ihanaa! Kesäkeitossa oli hauskasti jotain samaa kuin aika lailla vuosi sitten Kaskiksessä syömässämme hernekeitossa, joka oli kekseliäisyydessään ylivoimainen. Voin kyllä sanoa että kesäkeitto olisi epäilemättä yksi lempiruoistani jos se maistuisi aina tältä. Ravintola mukaili minulle gluteenittoman menun vaivatta, ja oikeastaan vain keittiön tervehdys ja jälkiruoka taisivat olla pikkaisen erilaiset kuin muulla seurueella.

Ilta oli kaiken kaikkiaan ihana. Meille sattui juuri yksi niistä tämän kesän harvoista, lämpimistä illoista ja Kaskis-illallisen jälkeen kävimme vielä pyörähtämässä Turun jokilaivoilla. Oikein sopiva Turku-kierros vieraallemmekin! Kaskis hyödyntää hienosti kauden raaka-aineita ja ainakin itseäni rupesi kovasti kiinnostamaan mitä syksyinen Kaksis tarjoaisi. Pöytä pitäisikin varata pikaisesti, jos sitä haluaa maistelemaan. 😉

Vinkki: Hyvän ruoan ystävän kannattaa poiketa Turussa myös E. Ekblomiin, joka on ehdottomasti yksi suosikeistani ja sinne saa pöydänkin helpommin. Tässä on muutama visiitti sinne, jotka ovat päässeet blogiini:
Laatuaikaa tyttöjen kanssa ja eka vieras omassa kodissa
E. Ekblom ei petä
Food & Fun E. Ekblomissa
E. Ekblomin Jannen Kattila – kyllä kiitos!

Viimeksi kerroin Turun ravintoloista kekseliästä katuruokaa tarjoavasta Storagesta.

Muita vinkkejä ruokapaikoista löytyy Ravintolat ja kahvilat-hakemistosta.