Miten tapasin poikaystäväni

Olen kuullut että keväällä erotaan, kesällä ihastustaan. Sitä voi miettiä mitä tekemistä kaamosmasennuksella ja sen jälkeisellä valon lisääntymisellä on asiaan, mutta ehkä siinä on jotain perää. 😉 Ainakin moni tuntuu tapaavan uusia, kiinnostavia ihmisiä juuri kesäisin. Kesäromanssi, kesärakkaus ja kesäheila, siinä missä kukaan ei puhu syysheiloista tai talviromansseista.

minä-ja-koiraPoikaystäväni sai minun mukanani toisenkin neidin

Juhannus tuli ja meni (meidän juhannus meni Mustion Linnassa) ja ehkäpä jos joku neito meinaa tehdä silloin taikoja saadakseen vinkin siitä sulhosta. Ehkäpä siellä niityllä pyörii jokunen nuori herrakin kukkakimppua keräilemässä. Niinpä näin kesän kunniaksi ajattelin myös kertoa oman tarinani miten tapasin poikaystäväni.

miten tapasin poikaystäväniJa sitten se megapaljastus: Tinderissä! Tadaa, viikon antikliimaksi. 😀

Mutta paikka se on sekin. Moni kritisoi Tinderiä ja sen pinnallisuutta, mutta kyllä minä ainakin selvitin kaikista matcheistani jotain mitä siellä kuvien takana oli – enkä pistänyt ketään jatkoon, joka ei ollut vaivautunut kirjoittamaan itsestään lyhyttä kuvausta. Näin ainakin minä vältyin sammakoilta, muita kokemuksia vinkkejä voin pistää ehkä myöhemmin kiertoon, mutta kokemukseni olivat siis hyviä. 😉 Ehdin olla Tinderissä varsin vähän aikaa, kauempaa ei tarvinnut – olin kai onnekas, siltä minusta tuntuu vieläkin. <3

Samankaltaisia kirjoituksia:

Viehättävä Mustion Linna ja sen erinomainen ravintola
Gradu pistää elämän tauolle
Koska kannattaa muuttaa yhteen?
Parisuhdeaikaa risteilyllä

Edellinen kirjoitukseni: Ihana kirsikka-valkosuklaapavlova

kirsikka-valkosuklaapavlova2

Ihana kirsikka-valkosuklaapavlova

Kirsikka-valkosuklaapavlova sai toimia tällä viikolla illallisen kruununa kun kaveripariskunta tuli kyläilemään ja pelaamaan lautapelejä. Olimme suunnitelleet poikaystävän kanssa kirsikkapiirakan leipomista jo monta päivää, mutta ensiksi emme ehtineet millään kauppaan, ja lopulta muuton jälkeisessä siivouksessakin (ks. Kun ruokabloggaaja muuttaa – sisältää tärkeän varoituksen) vierähti sen verran  aikaa ettei aikaa piirakan leipomiseen ollut – jos olisi ollut, olisin tehnyt joko tämän karvasmantelilla säväytetyn kirsikkapiirakan tai kirsikka-suklaaganachetortun.

suklaaganacheKirsikka-suklaaganachetorttu

Onneksi on kuitenkin olemassa pavlova – tuo marenkipohjainen kakku, joka tarvitsee kaverikseen yksinkertaisimmillaan vain kermaa ja kauden hedelmiä tai marjoja. Pavlovan marengin voi tehdä itse, eikä se ole vaikeaakaan, mutta tällaisessa kiiretilanteessa on mielestäni täysin sallittua turvautua kaupoista saataviin valmiisiin marenkipohjiin. Sain itse asiassa tämän idean ystäväni viime vuotisista valmistujaisista, joissa hän kiersi hienosti ruokavaliorajoitteet ja säästi aikaa tarjoamalla mansikkapavlovaa, jota tehtiin aina edellisen kakun loputtua valmispohjiin.

marenkiMarenkipohja

Kirsikat ovat parhaimmillaan (ja edullisimmillaan) nyt kesällä, joten päätin käyttää niitä omaan versiooni pavlovasta. Kirsikka-valkosuklaapavlova oli yksinkertaisesti ihanaa. Lisäksi se valmistuikin käden käänteessä. Sulatin valkosuklaata ja sekoitin sen rahkaan, vispasin kerman ja maustoin sen vaniljalla. Makeutus oli tällä kertaa steviaa, mutta ihan tavallinen sokerikin käy.

kirsikkapavlovakirsikka-valkosuklaapavlova

Kirsikka-valkosuklaapavlova

Marenkipohja:
(voit myös käyttää valmista marenkipohjaa, n. 100 g)
4 kananmunan valkuaista
2 dl valkoista sokeria
1-2 tl perunajauhoa tai maissitärkkelystä
1 tl etikkaa

Päälle:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
100 g valkosuklaata
½ tl vaniljauutetta
Sokeria, steviatippoja tai muuta haluamaasi makeutusta maun mukaan
½ rs (250 g kirsikoita)

Vinkki: Sekä marengin että kermarahkatäytteen voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin, mutta itse kakku kannattaa koota vasta vähän ennen tarjoamista – muuten pohja pehmenee liikaa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. HUOM: Valkuaisten joukossa ei saa olla yhtään keltuaista – muuten vaahto ei onnistu. Sekoita perunajauho/maissitärkkelys sokeriin ja sekoita se valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä. Sekoita joukkoon myös etikka. Piirrä leivinpaperille ympyrä lautasen avulla. Levitä valkuaisvaahto renkaan sisään niin että ulkoreunat ovat hieman koholla keskiosaan verrattuna – näin kirsikka-valkosuklaapavlova on helpompi täyttää. Paista marenkia uunissa 125 C asteessa noin 1,5 tuntia. Kypsä pavlova on kevyt ja helppo siirtää, mutta vielä valkoinen. Anna pohjan njäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
Sulata valkosuklaavesihauteessa tai mikrossa – varo polttamasta suklaata! Sekoita valkosuklaa rahkan joukkoon, lisää myös vaniljauute. Vatkaa kerma kuohkeaksi, kiinteäksi vaahdoksi. Lisää haluamaasi makeutusta suuhusi sopiva määrä kermavaahdon joukkoon. Kääntele valkosuklaarahka kermavaahdon joukkoon vispilän avulla niin ettei se menetä kuohkeuttaan. Puolita kirsikat ja poista niistä kivet. Levitä valkosuklaa-kermarahka jäähtyneen marenkipohjan päälle ja ripottele pinnalle kirsikanpuolikkaat. Kirsikka-valkosuklaapavlova on valmis! Kakkuon parhaimmillaan tuoreena.

Samankaltaisia reseptejä:

Kirsikkafrangipanetorttu (kokeile myös ihanaa karviasfrangipanea!)
Kirsikkapiirakka karvasmantelilla
Kirsikka-suklaaganachetorttu

Edellinen kirjoitukseni: Suklaa-tattaripuuro taateli-suolakaramellikastikkeella

suklaa-tattaripuuroSuklaa-tattaripuuro taateli-suolakaramellikastikkeella