Päivä Frankfurtissa kuvina

Olin viime viikolla työmatkalla Etelä-Saksassa, ja vietin paluumatkalla yhden päivän ja yön Frankfurtissa. Olen matkustanut Frankfurtin kautta aiemminkin, mutta en ollut koskaan jäänyt tutustumaan siihen tarkemmin. Siellä käyneiden tuttujeni mukaan kyseessä on ennemmin bisnes- ja teollisuuskaupunki kuin lomakohde, mutta ajattelin että kyllähän nyt paikkaan kuin paikkaan päivän verran jaksaa tutustua. Sitä paitsi välillä on kiva matkustaa ihan yksin. Etenkin sosiaalisuutta vaativan konferenssin jälkeen on kiva tehdä reboot ja nollailla hetki ihan itsekseen.

Saavuin Frankfurtiin jo aamusta, ja kävelin päivän ympäri kaupunkia. Hotellini oli aivan rautatieaseman tuntumassa ja täytyy kyllä sanoa että ne hoodsit eivät olleet kaikista miellyttävimpiä. En ehkä ensi kerralla ottaisi ainakaan yksin matkustaessa hotellia juuri siltä alueelta, mutta valitsin nyt hotellin sijainnin helppouden perusteella. Sain hotellin myös todella halvalla: erilaisten Booking.com-alennusten jälkeen hintaa jäi vain 45 € yö, ja hintaan sisältyi erinomainen aamiainen. Huonekin oli oikein freesi, ja konferenssi-istumisen jälkeen oli kiva päästä käymään myös hotellin kuntosalilla.

Kaupungilla kävin Frankfurt Fotografie Forum-valokuvamuseossa, jonka näyttelyssä esiteltiin italialaisten naisvalokuvaajien otoksia eri vuosikymmeniltä. Tykkäsin! Reippailun jälkeen mässäilin guacamolella kuorrutetuilla ranskiksilla – lähinnä muistaakseni etten tosiaan oikeastaan tykkää ranskiksista. Mutta tulipahan syötyä. 😀

Frankfurt vastasi aika pitkälti mielikuviani. Iso kaupunki, paljon bisnesrakennuksia, ei niin kodikas. Jos sattuisin alueelle pidemmäksi aikaa, menisin ehdottomasti käymään uudestaan lähellä sijaitsevassa Heidelbergin pikkukaupungissa, jossa olin työmatkalla pari vuotta sitten. Se oli oikein sympaattinen jokineen ja kukkuloineen, ja siellä oli myös viehättävä vanhakaupunki. Frankfurtissakin oli värikäs ja koristeellinen vanhakaupunki, mutta se hukkui aika pitkälti valtavien kerrostalojen sekaan (milloin kerrostalosta tulee pilvenpiirtäjä?). Sellainen pikavisiitti tällä kertaa – seuraavaksi on vuorossa Kööpenhamina. Siltä odotan paljon!

hyvinvointi stressi elamantapa onnellisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *