Ruokaisa ja maukas porkkana-maapähkinävoikeitto
Vuosi jatkuu fiksun arkiruokailun merkeissä (ks. Meal prep – kuinka syödä fiksusti läpi viikon ja Meal prep, osa 2 – esimerkkejä viikon ruokalistoista). Siinä missä kesäisin ainakin minun tekee mieli raikkaita salaatteja, talvella maistuvat uuniruoat, padat ja keitot. Muutama viikko sitten blogissa oli herkullisen punajuurikeiton resepti, ja nyt vuorossa on toinen suosikkini: porkkana-maapähkinävoikeitto.
Porkkana-maapähkinävoikeitto on väriltään kauniin oranssia ja jo sen näkeminen lämmittää mieltä. 😉 Lisäksi siinä on lämmittäviä mausteita, inkivääriä ja chiliä. Kerrassaan ihana ruoka pakkaspäivinä ja pimeinä loskailtoina. 😀 Maapähkinävoi tuo tähän keittoon ihanaa täyteläisyyttä ja kermaisuutta, eikä porkkana-maapähkinävoikeitto tarvi lainkaan maitotuotteita ollakseen maittana. Kannattaa kokeilla jos perinteiset sosekeitot ovat ruvenneet kyllästyttämään. 😉
Porkkana-maapähkinävoikeitto
- 1 bataatti, n. 500-600 g
- 800 g porkkanoita
- 1 l vettä
- 2 kasviliemikuutiota
- (1 punainen chili, ei pakollinen)
- 2-3 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 3 valkosipulinkynttä
- 1,5 dl maapähkinävoita
- Soijakastiketta/suolaa tarpeen mukaan (lisää vasta lopuksi)
- Mustapippuria (lisää vasta lopuksi)
- (Tuoretta korianteria)
Kuori ja pilko bataatit ja sipulit. Pilko chili ja valkosipuli. Mittaa juurekset, mausteet, vesi ja liemikuutiot kattilaan. Kiehauta seos ja jatka keittämistä kunnes bataatti ja porkkanat ovat haarukalla kokeiltaessa kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon maapähkinävoi, anna sen sulaa ja sekoita hyvin. Maista keittoa ja lisää soijakastiketta/suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Nauti sellaisenaan tai proteiinilisän kera (esim. paistetut tofukuutiot tai raejuusto). Lisää halutessasi valmin keiton päälle tuoretta korianteria silputtuna.