Ruoka- ja leivontablogit mukana Roosa nauha-kampanjassa

Syöpä. Maailmassa, jossa niin moni sairaus on nykyään hoidettavissa lääkkeillä, on syöpä edelleen pelottava mörkö. Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, ja siihen sairastuu vuosittain yli 6000 suomalaista. Lokakuussa kampanjoidaan maailmanlaajuisesti rintasyövän hoidon puolesta, ja se tunnetaankin vaaleanpunaisena kuukautena. Suomessa Syöpäsäätiö kerää rahaa rintasyövän tutkimukseen ja hoidon kehittämiseen. Roosa nauha on varmasti useimmille tuttu, ja sen lisäksi yritykset ja yksityishenkilöt voivat järjestää omia keräyksiään Roosa nauha-kampanjan tueksi. Tänä vuonna Sweet Food O’Mine-blogin Sari kysyi kiinnostaisiko minua lähteä mukaan ruoka- ja leivontabloggaajien yhteiseen Roosa nauha-keräykseen, ja tottakai minua kiinnosti. Kampanja on lähtenyt vauhdilla liikenteeseen: kampanjan keräystavoitteeksi asetettiin 2000 €, ja tässä kohdassa 1000 € on juuri ylitetty. Olisipa hienoa jos pääsisimme yli tavoitteen!

Ruoka- ja leivontablogien Roosa nauha-keräykseen pääsee osallistumaan Syöpäsäätiön sivujen kautta (linkki). Osallistua voi 25.10.19 asti.

Tämä aihe on lähellä sydäntäni, sillä sen lisäksi että olen nähnyt rintasyövän läheltä, työskentelen itse syöpätutkimuksen parissa. Syöpäsolut ovat minun pääasiallinen työvälineeni ja näen niitä ihan konkreettisesti päivittäin. Työssäni tutkin muun muassa miten syöpäsolujen liikkumista säädellään, ja syöpäsolujen liikkuminen on vuorostaan on keskeisessä roolissa etäpesäkkeiden muodostumisessa. Syöpäsäätiö ja muut järjestöt ovat äärimmäisen tärkeitä tukijoita tutkimuksessa, ja kaiken suuruilla lahjoituksilla on väliä – pienistäkin puroista voi kasvaa suuri joki.

Vinkki: kokeile Roosa nauha-teeman värien mukaista jälkiruokaa – vegaanista puolukkamoussea suolakaramellikastikkeella. 😉

sairaudet syopa rintasyopa naisen-terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *