Takaisin töihin uusien haasteiden pariin

Ennen kesäloman alkua sain työt kahta tutkimusartikkelia varten valmiiksi (ks. Koska minulla on kesäloma?! ja Tiedeartikkelin julkaiseminen – pitkä ja kivinen tie). Pystyin siis kerrankin lähtemään lomalle niin ettei minulla ollut mitään kesken. Nyt lomalta palatessa minulla on kuitenkin vastassani uudet haasteet: esimieheni ilmoitti kesäkuun lopussa vaihtavansa työpaikkaa, joka johti lopulta siihen että minäkin palasin lomalta eri työpaikkaan kuin mistä lähdin lomalle. Itse fyysinen työpaikka on kyllä sama – sama yliopisto, sama instituutti ja jopa sama toimisto, mutta eri esimies, eri labra ja uusi tutkimusprojekti. Oikeastaan siirryin vain naapuriin tekemään hommia, ja suurin osa uuden tutkimusryhmän jäsenistä on minulle entuudestaan tuttuja, mutta edessä on silti paljon uuden opettelua.

gaggui-kaffelaEnsimmäisenä työpäivänäni kesäloman jälkeen juhlistimme hyväksyttyä tutkimusartikkeliamme kuohuviinillä ja Gaggui Kaffelan kakuilla – Vähän liian tuhti-kakku oli ihana yhdistelmä mutakakkua ja juustokakkua!

Ehdin olla edellisessä tutkimusryhmässäni noin 2,5 vuotta ja sinä aikana kehitin osaamistani juuri tuon kyseisen tutkimusryhmän kiinnostusalueella. Naapuriryhmän tekemä tutkimus on samankaltaista solujen väliseen signalointiin ja syöpään liittyvää, mutta silti aihepiiri on niin laaja että joudun käyttämään huomattavasti aikaa perehtymiseen, uusien tekniikoiden opettelemiseen ja artikkelien lukemiseen.

työmatkaSyksyllä lähden vielä esittämään tähän astista tutkimusdataani konferensseihin

Tutkimusryhmän vaihtaminen on myös herättänyt minussa kipinän näyttää uudestaan mihin minä pystyn ja mikä on minun arvoni. Vanhassa tutkimusryhmässä kaikki tiesivät jo missä olen hyvä ja minkälainen työntekijä minä olen. Uusi ryhmä(kin) on täynnä rautaisia ammattilaisia ja oman alansa eksperttejä. Sellaisessa ympäristössä oleminen on todella inspiroivaa ja innostavaa, ja samalla se pistää panostamaan omaan työhönkin entistä enemmän. Niinpä uskonkin että tulen kuluvan vuoden aikana kehittymään aivan uudella tavalla ja odotankin innolla mitä syksy tuo tullessaan – saatikka missä olen keväällä kun alan toivon mukaan olla perillä uudesta aihealueestani. 😉

Toivottavasti muillakin on intoa syksyn töihin! 😉

Edellinen kirjoitukseni: What the Health – vegaanipropagandaa ja vääriä faktoja

tiedeartikkelinKuva: Unsplash.com

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *