TV-sarjavinkit alkuvuoteen 2020

Kiireisen työarjen rinnalla suosikkirentoutumistapani ovat ehdottomasti liikunta (sekä hyötyliikunta, kuten työmatkojen kävely että liikuntaharrastukset) ja TV. Pitkän päivän jälkeen haluaa vain saada ensiksi hieman endorfiinejä verenkiertoon, ja sen jälkeen aivot offille viihteen merkeissä. Vaihtelen katsottavaa fiiliksen mukaan, ja niinpä minulla on kesken yleensä parikin sarjaa: ainakin yksi draama ja yksi kevyempi.

Viime kuukausina nämä ovat olleet katsomislistallani:

Succession

Minkälaisia ihmisistä tulee kun heillä on liikaa rahaa ja valtaa? Onko muilla enää lainkaan arvoa? HBO Nordicin raadollinen, mutta hyvin tehty sarja mediamogulista ja hänen perillisistään. Kahlasin kaksi kautta läpi pikavauhtia, ja odotan jo kolmatta kautta. Jos tykkäsit Billionsista, niin kannattaa katsoa myös Succession. Succession on mielestäni kyllä parempi, Billions rupesi jossain kohdassa toistamaan itseään (ks. TV-sarjat, jotka jäivät minulta kesken). Succession sai myös juuri parhaan draamasarjan Emmyn. Työkaverini vinkkasi että jos tykkää Successionista, Yle Areenasta löytyy tästä vielä raadollisempi norjalainen versio EXIT, joka perustuu tositapahtumiin.

Grace & Frankie

Kuudennen tuotantokauden jaksot ovat nyt täällä – jes! <3 Hehkutin tätä komediaa jo aiemmassa kirjoituksessani. Kyseessä on Netflixin alkuperäissarja.

Bonusperhe

Kiinnostukseni lapsiperhearkeen ei ole kovinkaan korkealla, mutta Bonusprehe (ruotsiksi Bonusfamiljen) on vain kertakaikkisen sympaattinen tarina uusperheestä, sen eri-ikäisitä lapsista ja neljästä vanhemmasta, jotka hakevat vielä vähän eronjälkeisiä elämiään. Enemmän hilpeä kuin vakava sarja. Bonusperhettä voi katsoa Netflixissä.

Rooma

Kärsitkö Game of Thrones-vieroitusoireista? HBO:n Rooma on juonittelultaan ja tyyliltään hyvin samaa sarjaa, ja bonuksena historiallinen konteksti.

You

Netflixin alkuperäissarja You:n ensimmäinen tuotantokausi oli jännittävä, mutta samanlaista väijymisen tunnetta ei kakkoskaudessa valitettavasti tunnu. Petyin vähän. Yllättäviä käänteitä mahtuu myös tähän kakkoskauteen, mutta ykköskausi oli parempi. Jos et ole nähnyt vielä sitä ykköskautta niin siitä kannattaa kyllä aloittaa. 😉

Mitä seuraavaksi?

Sitten kun nämä sarjat on kahlattu läpi, katsomislistallani ovat Killing Eve, Mindhunter ja Heder. Onko sinulla suostuksia näiden puolesta tai niitä vastaan? 😉 Heder kiinnostaa erityisesti, sillä se on Silta-sarjasta tutun Sofia Helinin ideoima – Siltakin kannattaa muuten ehdottomasti katsoa, jos et ole vielä katsonut!

hyvinvointi suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *