Vappuillallinen Cantina Aztecassa

On yleinen käsitys, että opiskelijatovat ahkeria vapunviettäjiä. Viime vuonna olimme vappuaattona minun ainejärjestöni vappuillallisella, ja sitä ennen miehen ainejärjestön vastaavalla, ja vappupäivänä Vartiovuorenmäki on usein kutsunut. Tänä vuonna olemme kumpikin eläneet niin syvällä kandi- ja gradukuplissamme, että otimme vapunvieton puheeksi vasta edellisenä sunnuntaina. Jotain voisi juu tehdä, mutta kumpikin oli vähän väsynyt työrupeaman jäljiltä. Maanantai-iltana rupesin vähän katselemaan minnekäs sitä voisi mennä. Nopeasti kävi ilmi että about kaikki mieleen tulevat paikat olivat täynnä. Tiistaina rupesin soittelemaan ja mailailemaan löytyisikö meille kuitenkin jostain paikkaa ja sellainen löytyi onneksi varsin mielusasta paikasta, nimittäin Cantina Aztecasta. Juhlimme siellä synttäreitäni viime vuonna ja ruoka oli erittäin maukata. He olivat jo ilmoittaneet FB-sivuillaan ravintolan olevan täynnä, mutta puhelinsoitolla selvisi, että vielä me mahduimme mukaan haluamaamme aikaan. 🙂 Kakkosvaihtoehtomme olisi ollut E. Ekblom, mutta se oli jo täynnä.

02cantinaazteca1Naudankieltä, possunposkea, poblanochiliä ja chipotlemajoneesia

02cantinaazteca2
Savusimpukat lime-chilivoissa

Cantina Aztecan menu oli päivittynyt sitten viime kerran. Viime vuonna tarjolla ollut tapashenkinen, minua monin tavoin houkutellut, alkupalamenu oli vaihtunut, ja nyt jokainen annos sisälsi joko vehnää tai maissia. 🙁 Kysyin kuitenkin ystävälliseltä tarjoilijalta olisiko mahdollista saada annosta sovellettuna, ilman mitään lättyjä tai taikinoita. Se onnistui, ja tilasimme alkupalaksi maissipiirassopet naudankieli- ja possunposkitäytteillä ilman sitä piirakkaa, sekä lime-chilivoissa paistetut savusimpukat. Simpukat olivat todella maukkaita ja pirteitä, savu, lime ja chili olivat hyvässä balanssissa. Possunposki oli mureaa ja todella aromikasta. Naudankieltä emme olleet kumpikaan maistaneet aikaisemmin (metwurstissa tai kananugeteissa ei lasketa :P). Kielikuutiot olivat nekin hyvin mureita, ja niissä oli kiinnostava, omalaatuinen, miedohko maku. Lihojen lisäksi lautasella oli salaattia, poblanochiliä ja chipotlemajoneesia. Sopeannos oli kaiken kaikkiaan koottu hyvin yhteensopivista komponenteista. 🙂

02cantinaazteca3
Flank steak bataatti-vuohenjuustopaistoksella, avokado-maissisalsalla ja salsa verdellä 

Pääruoista löytyi kuitenkin usemapi kiinnostava vaihtoehto, vaikka valinnan vaikeus ei ollut aivan samaa luokkaa kuin ennen. Päädyin ottamaan flank steakin bataatti-vuohenjuustopaistoksella, avokado-maissisalsalla ja salsa verdellä. Aztecan pihvin ja punanapsijan kanssa tarjottu kermainen tequilakastike oli se toinen juttu, joka olisi houkuttanut. 😉 Annokseni liha oli hyvää ja salsa verde kivan sitruunaista ja pirteää, mutta ei se (tölkki-)maissi vaan ole minun juttuni. Maissia oli mielestäni kaiken lisäksi aika paljon, enkä löytänyt sitä avokadoa salsan seasta. Ystävällinen henkilökunta olisi tehnyt annoksen pyydettäessä myös ilman sitä, mutta halusin nyt antaa sille mahdollisuuden. Vuohenjuusto maistui bataattipaistoksessa aavistuksenomaisesti, ja toi siihen kivan twistin. Ei olisi haitannut vaikka juustoa olisi ollut pikkaisen enemmänkin, samoin kuin salsa verdeä. 😉 Mies valitsi häränrintaa molekastilleella, se olisi houkutellut minuakin, mutta ilmeisesti ravintolan molekastikkeessa on gluteenia. Häränrinta oli mureaa ja kastike maukasta, mutta sitä olisi saanut miehen mukaan olla enemmän. Nyt sitä oli kuulemma suhteessa liian vähän riisiin ja annoksen muihin komponentteihin nähden.

02cantinaazteca4
Suklaaraakakakku limettisiirapilla

Positiivisena yllätyksenä jälkiruokalistalta löytyi myös suklaaraakakakku limettisiirapilla. Maku oli hyvä, ja limettisiirappi, appelsiini ja kuivattu minttu tekivät siitä mielenkiintoisen. Me olisimme kuitenkin kumpikin pitäneet tasaisesta koostumuksesta enemmän. Nyt kakku oli melko rouheinen, ei sinäänsä yllätys pähkinäpohjaisessa kakukssa.
Kaverit olivatkin jo hieman ehtineet varoittelemaan, ettei Cantina Azteca ole niin hyvä kuin se on joskus ollut, ja ehkä siinä oli jotain perää. Kaiken kaikkiaan kokemus oli positiivinen ja ilta oli hyvin mukava, vaikka aiempien kertojen laista ”vau”-elämystä ei syntynyt.Illan tunnelmasta erityisen kiitoksen ansaitsee henkilökunta, joka oli hyvin ystävällistä ja avuliasta. 🙂 Asiakkaat otettiin hyvin huomioon, vaikka ravintola oli tosiaan täynnä. Kyllä täällä käydään vielä jatkossakin. 🙂

Cantina Azteca Mexican Bar & Grill
Eerikinkatu 8, Turku

PS. Lisää kokemuksia ravintoloista ympäri suomen löytyy Ravintolat ja kahvilat-hakemistosta. 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *