Veriappelsiini gin & tonic – klassikkojuoma twistillä

Viime vuosina somehitin asemassa ollut hedelmä veriappelsiini viehättää edelleen, eikä syyttä. Se on maukas ja kaunis, ja koska sen satokausi on rajallinen, sitä kannattaa nauttia silloin kun sitä saa. Veriappelsiinien saatavuus on parhaimmillaan tammikuusta maaliskuuhun, mutta vuodesta riippuen niitä voi saada pidempäänkin. Kannattaa kuitenkin napata se veriappelsiini ostoskoriin heti kun sellaisen näkee. 😉 Meillä veriappelsiinikauden viimeisiin skoolauksiin on kuulunut veriappelsiini gin & tonic.

Aiemmin blogissa olleet veriappelsiinireseptit:

Veriappelsiini gin tonic

Veriappelsiini gin & tonicissa perinteinen gin & tonic saa sekaansa veriappelsiininmehua, ja juomasta tulee siten veriappelsiinistä riippuen persikkaisen värinen, tai jopa vaaleanpunainen. Itämaiset mausteet, kuten kanelitanko ja tähtianis sopivat veriappelsiini gin & toniciin kuin nenä päähän, mutta ne voi tarvittaessa (tai raaka-aineiden puutteessa) jättää  pois. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan! Täällä Briteissä tonic-vesien valikoima on aivan valtava, ja Fever Treen Clementine & Cinnamon tonic täydentää veriappelsiini gin & tonicin makumaailmaa erinomaisesti, mutta se ei taida olla saatavilla Suomen markkinoilla. Suomesta saa ainakin Fever Treen Mediterranean ja Elderflower (seljankukka) toniceja, jotka myös sopivat veriappelsiini gin & toniciin. Onneksi tavallisemmillakin tonic-vesillä pääsee pitkälle. 😉

Veriappelsiini gin tonic

Veriappelsiini gin & tonic

  • 4 cl sitruksista giniä (esim. Bombay Sapphire)
  • 1/2-1 veriappelsiini koosta riippuen
  • 1,5 dl tonic-vettä
  • Jääpaloja
  • Viimeistelyyn kanelitankio ja tähtianis (ei pakollisia

Puolita veriappelsiini ja leikkaa sen keskeltä siivu koristeeksi lasiin. Purista lopusta veriappelsiinista mehu – käytä pienen veriappelsiinin mehu kokonaan, isosta riittää puolet. Laita lasin pohjalle reilusti jääapaloja. Lisää lasiin gini, veriappelsiinimehu ja ja tonic. Sekoita juomaa hieman lusikan avulla. Viimeistele halutessasi kanelitangolla ja tähtianiksella, nauti heti.

Kurkkaa myös Hannan soppa– ja Liemessä-blogien veriappelsiini gin tonicit. 🙂 Suomalaisten suosiman Napue gin & tonicin resepti löytyy täältä.

Cocktailien ystävän kannattaa kurkata myös nämä kotona onnistuvat juomareseptit:

Paloma (verigreippiä)

Moscow Mule (limeä ja inkivääriä)

Hugo (seljankukkaa ja minttua)

Mojito (minttua ja limeä)

Aperol Spritz (appelsiinia ja proseccoa)

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *