Viikonloppu Kööpenhaminassa

Huh, kuinka koronatilanne ja suhtautuminen matkustamiseen on muuttunut nopeasti viime viikkoina! Olin helmikuussa työmatkalla Saksassa (ks. Työmatkoja ja työhaastatteluja) eikä silloin kukaan tuntunut vielä pelkäävän Koronaa. Saksassa oli juuri raportoitu pari hassua tartuntaa, nyt vahvistettuja tapauksia on ainakin. Viime viikon alussa olin työmatkalla Kööpenhaminassa ja silloin korona-tiedotteita näkyi jo lentokentillä, mutta matkojen perumisesta ei puhuttu. Tällä viikolla tilanne onkin sitten muuttunut täysin. Donald Trump asettaa äärimmäisiä lentorajoituksia, Suomen hallitus kehottaa välttämään turhaa matkustamista ja tällä viikolla yliopistollammekin otettiin käyttöön matkustusta ja liikkuvuutta rajoittavia toimia. Mutta muistellaan nyt sitten vielä hetki mitä tapahtui vajaat kaksi viikkoa sitten – se taisikin olla viimeinen työmatkani vähään aikaan…

Viihtyisä ja kotoisa Kööpenhamina

Kööpenhamina miellytti silmää, ja se tuntui ”ilmavalta” ja helposti lähestyttävältä, vaikka kyseessä onkin iso kaupunki. Paljon kauniita kivi- ja tiilitaloja, leveät kadut, ei mitään pilvenpiirtäjiä. Sieltä täältä löytyi paikkoja, joissa paikalliset graffititaiteilijat olivat vähän innostuneet, mutta keskusta-alue yllätti positiivisesti siisteydellään. Kööpenhaminassa tuntuu liikkuvan melkeinpä enemmän pyöriä kuin autoja, ja Nyhavnin värikkäät talot näyttävät pirteiltä sateessakin.

Keskustassa oli myös kiva kauppahalli ja tori – Torvehallerne, joka sijaitsee lähellä Norreportin asemaa. Paikka oli todella viihtyisä ja siellä pystyi syömään niin suolaista kuin makeaakin. Tanskalaiset smørrebrødit olivat kyllä houkuttelevan näköisiä, mtuta päädyin syömään viljattomaan ja maidottomaan ruokaan erikoistuneen Palæo-ketjun burgerin. Jälkkäriksi ostin macaron-leivoksia ja kahvin. Tässä tuli hienosti esiin myös Kööpenhaminan hintataso, joka on kyllä Suomea korkeammalla: burgeri maksoi 21 € ja suodatinkahvi ja kuusi macaron-leivosta 14 €.

Tykkäsin Kööpenhaminasta todella paljon. Vaikka kyseessä olikin työmatka, ehdin viettämään myös päivän siellä asuvan kaveripariskunnan kanssa. Lämmittelimme sateessa Bastard Caféssa-lautapelikahvila-/baarissa, joka oli kerrassaan mainio konsepti: lautapelejä, laaja juomatarjonta ja rentoa ruokaakin näyttä olevan saatavilla. Lautapelejä oli valtava valikoima: osa niistä oli saatavilla ilmaiseksi (kuten esimerkiksi meidän pelaama Menolippu), mutta jotkut niistä sai käyttöönsä erillisellä maksulla tai kuukausimaksulla, kuulemma. Paikka on hyvin suosittu, eikä sinne oikein kehtaa mennä varaamaan pöytää ilman että pelaisi. Kunpa tällaisia paikkoja tulisi Suomeenkin!

Jos jokin yllätti minut Kööpenhaminassa, niin se oli kyllä kauppojen aukioloajat. Keskustassakin suurin osa kaupoista tuntui sulkevan ovensa klo 18 illalla. Keskustassa oli hiljaista arki-iltoina. Tanskalaiset taitavat tykätä hyggeilla kotona? 😉 Haluaisin joka tapauksessa käydä Kööpenhaminassa toistekin paremmalla ajalla – todella kiva kaupunki kaiken kaikkiaan!

Lisää reissujuttuja löytyy Matkustaminen-hakemistosta.

hyvinvointi elamantapa onnellisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *