Vinkkejä kotitreeniin ja ohjattua liikuntaa netin kautta

Minä olen hyvin toiminnallinen ihminen ja pysyn parhaiten hyvässä henkisessä tasapainossa kun pääsen liikkumaan päivittäin paljon. Normaalipäivänä kävelen töihin ja takaisin (yhteensä noin neljä kilometria), lenkkeilen koiran kanssa ja lisäksi liikuntaa tulee salsan, kuntosalin ja kuntopyöräilyn muodossa useana päivänä viikossa. Viikon etätyöskentelyn jälkeen rupesin jo kaipaamaan enemmän fyysistä haastetta kuin koiran lenkittäminen tarjoaa.

Minulla on kotona spinning-pyörä, kahvakuula ja joogamatto. Niillä pääsee hyvin alkuun, mutta kaipasin kuitenkin vaihtelua ja uusia ideoita. Tässä muutamia vinkkejä, jotka ovat piristäneet minua:

Facebookin live-treenit – tue samalla suomalaisia yrittäjiä

Turkulainen tanssistudio Flama jonka tunneilla käyn muutenkin on järjestänyt suureksi ilokseni tanssitunteja Facebook-livejen muodossa. 45 minuutin tunnit ovat ilmaisia, mutta niistä voi maksaa vapaaehtoisen 5 € maksun, jolla tuetaan yritystä näinä vaikeina aikoina – Flama on vastuullisena tanssikouluna sulkenut ovensa ainakin 13.4. saakka. Suosittelen tunteja lämpimäksi. Myös esimerkiksi personal trainer Noora Kenttämaa järjestää Facebookin kautta live-treenejä, jotka koostuvat lämmittelyistä, voimaosiosta ja loppu HIIT:istä. Niitä en ole vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta eiköhän tässä tule vielä tilaisuuksia. 😉 Myöskin Nooran treenit ovat ilmaisia, mutta niistä voi maksaa mitä jaksaa/pystyy omantunnon mukaan. Ohjeet Facebook-ryhmän sivuilla.

Youtuben treenivideot

Youtubesta löytyy kotitreenivideoita laidasta laitaan. Osa niistä on kerrassaan erinomaisia, toiset vähemmän. Kannattaa katsella vähän eri tekijöiden videoita ja sitten kun löytää tekijän josta tykkää, katsoa mitä muita videoita hänellä on Youtubessa. Itse olen käyttänyt eniten Boho Beautiful-kanavan joogavideoita, suositus niille! Myös tämä hypytön tabata-treeni oli helppo tehdä kotona ja yllättävän rankka (Nicole Pearcen kanava). Olen myös hakenut paljon treenivideoita kahvakuulan englanninkielisellä hakusanalla ”kettlebell”. Youtubesta löytyy myös lukuisia treenivideoita joihin ei tarvita mitään välineitä (no equipment/without equipment/bodyweight workout). Myös suomenkielisillä hakusanoilla löytyy paljon vaihtoehtoja, mutta englanniksi on tietty vielä enemmän vaihtoehtoja.

Onko sinulla vinkata jotain hyviä kotitreenejä?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *