Voihan valkosuklaa

En ole syönyt valkosuklaata vuosiin muuten kuin ravintolassa tai vierailulla ollessa. En ole makean perään, ja vältän maitotuotteita, joten valkosuklaa ei oikein kuulu ostoskoriini. Eräs ystäväni tarjosi minulle pari kuukautta sitten niin hyvää valkosuklaapannacottaa että kiinnostukseni valkosuklaata kohtaan heräsi pitkästä aikaa ja painelin kauppaan. Perusmerkkien tuotteet tiesin kuitenkin jättää hyllyyn (parin palan jälkeen tulee varma stoppi), ja hain cittarin makeisosaston erikoissuklaiden hyllystä kahden pienen merkin tuotteita kokeiluun; kotimaisen Arctic Chocin ja vegaanisen Ichocin riisimaitovaökosuklaata. Molemmat merkit käyttävät luomuraaka-aineita.

1604valkosuklaa2.jpg

Arctic Choc Vadelma & mustaherukka

Hyvä valkosuklaa, jota marjat raikastavat – pelkkä valkosuklaa kun saattaa nopeasti maistua tunkkaiselta  ja raja tulee vastaan (oli se sitten hyvä tai hillo asia :p). Marjoja oli ulkonäön perusteella mukavasti (kuva unohtui :(), mutta ne olisivat saaneet maistua vieläkin enemmän minun makuuni. Kiva valkosuklaa joka tapauksessa. 🙂

Minun pienellä sokeritoleranssillani tätä pystyy vetämään enimmillään kaksi riviä kerrallaan, eli reilu 25 g, mitä ei minun mittareillani saa paljoksi. 😉

Arctic Choc Kahvi & mustikka

Kahvi ja mustikka valkosuklaassa kuullosti vastustamattomalta, mutta odotin rohkeampaa makua kuin mitä se loppupeleissä oli. Mustikan palat olivat vähän tylsiä, kuivia kökkäreitä. Luomua.

Ichoc White Nougat Crisp

Tunnustan kokevani lieviä antipatioita vegaanijuttuja kohtaan. Syy on lähinnä siinä, että se mielletään yleensä avaimena terveyteen, mutta itseäni kasvisruokavalio ei ikinä auttanut – pikemminkin päinvastoin. Mutta ei siitä sen enempää, asia on niin monitahoinen että siitä en halua siitä nyt julistaa mitään yksioikoista. Takaisin suklaaseen, jossa valkosuklaan perusainesosa maito oli korvattu riisimaidolla.
Ensipala sai minussa aikaan suunnilleen seuraavan reaktion: ”OMG! Silkkisen pehmeää ja viehkeä nougat’n maku. Kuin mignon-muna! Tai wiener nougat! Ihanaa!”. Voimakas, positiivinen yllätys siis. Mutustin yhden rivin haltioissani, ja toisen päätteeksi makeuskynnys tuli vastaan. Ihanaa joka tapauksessa (melkein liiankin), ja plussaa maidottomuudesta!

Ichoc White Wanilla

Ihan hyvää, mutta tosi makeaa. Vaniljainen, ja jotenkin perinteistä valkosuklaata raikkaampi maku. Saman merkin pähkinäversio oli kuitenkin parempaa, ainakin sellaisenaan syötynä.

1604valkosuklaa1.jpg
Vasemmalta Arctic Choc Kahvi-Musticca, Ichoc White Vanilla ja Ichoc White Nougat Crisp. Arctic Choc Mustaherukka-vadelma tuli syötyä ennen kuin ehdin kuvaamaan, mutta aika samalta se näytti tuon Kahvi-mustikan kanssa. 😉

Parhaita näistä testeistä olivat mielestäni kyllä nyt ne maidottomat vaihtoehdot, etenkin pähkinäversio. Niistä ei tule suuhun samanlaista ”tunkkaisiuutta”, mitä joskus huomaa maitotuotteiden jälkeen. Arctic choc saa kyllä pisteet kotimaisuudesta ja melenkiintoisista makuyhdistelmistä, mutta ne saisivat olla mielestäni vähän rohkeammin toteutettuja. Kaikkia on vaikea miellyttää. 😉 Suosittelen joka tapauksessa tutustumaan kumpaankin merkkiin!

Aiempia kirjoituksia kauppojen suklaista:
Testissä CocoVin raakasuklaat
CocoVi raakasuklaanvalmistuspaketti
Eettisemmät erikoissuklaat testissä
Endangered Species-suklaat Iherbistä
Kuinka paljon suklaata pieni ihminen oikein tarvitsee?

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *