Vuoden 2018 tykätyimmät Instagram-kuvani tarinoineen

Se on sitten vuoden viimeinen päivä. Sen kunniaksi tutkin mitkä olivat blogin ”Best nine of 2018” eli blogin @pilketta-Instagram-tilin tykätyimmät kuvat. @pilketta-tiliä seuranneet ovat varmasti huomanneet, että instafeedini on kovin ruokapainotteinen – onhan se myös yksi keskeisimmistä teemoista itse blogissakin – mutta yllättäen tykätyimmät kuvat tuntuivat liittyvän paljolti matkustamiseen ja useissa olin minä itse, vaikka todellisuudessa olen aika harvoin linssin takana. Matkustamiseen liittyvät kuvat, joissa on ihmisiä, kiinnostavat selvästi laajempaa yleisöä kuin ruokakuvat, joiden alalla löytyy valtavasti todella taitavia kuvaajia.

Tässä teille minun yhdeksän tykätyintä Instaram-kuvaani tarinoineen:

Mökillä järvessä
Vietin suurimman osan lapsuuteni kesistä mökillä Lahden lähellä, mutta aikuisiällä siellä on tullut käytyä harvoin – kerran kesässä, jos sitäkään. Helsingistä sinne ajoi mukavasti 1,5 tunnista, mutta Turusta tunteja sinne kuluu 4, joten ihan vain viikonloppureissuun viitseliäisyys ei meinaa riittää. Tänä vuonna pääsin kuitenkin esittelemään sen poikaystävälleni ja meille sattui vieläpä juuri ne tämän kesän 30-asteen hellekelit. Tuultakaan ei juuri ollut, joten järvi oli lähes peilityyni päivien ajan. Onneksi oli järvi, jossa vilvoitella! On se Suomikin vaan niin hieno.

Lue lisää:

Vaaleanpunaisen talon seinä
Yksi parhaista ystävistäni on asunut enemmän tai vähemmän Espanjassa jo useamman vuoden ajan. Kävin ensimmäisen kerran moikkaamassa häntä siellä 2015, ja nyt sitten uudestaan 2018. Kummallakin kerralla reissu osui juuri toukokuulle. Madridissa on paljon kauniita rakennuksia, ja kiinnitän usein huomiota erityisesti vaaleanpunaisiin rakennuksiin. Tämä kyseinen kuva ei mielestäni ollut edes kovin kummoinen, mutta ilmeisesti maailmassa on muitakin ihmisiä, jotka tykkäävät vaaleanpunaisista rakennuksista. 😉

Lue lisää:

El Capitolio auringonlaskussa Havannassa, Kuubassa

Kävimme viime vuonna ensimmäistä kertaa Karibialla, Puerto Ricossa, ja siitä innostuneina lähdimme tänä vuonna Kuubaan. Lentomme olivat Havannasta, joten olimme siellä loman aluksi ja lopuksi. Loppupätkällä Airbnb-asuntomme oli aivan yhden Havannan maamerkin, El Capitolion, vieressä. Se oli alunperin Kuuban hallinnon käytössä, mutta nykyisin siellä on yliopiston käytössä (Academia de Ciencias de Cuba), mikäli olen ymmärtänyt oikein.

Lue lisää:

Minä ratsastusretkellä Trinidadin lähellä Kuubassa
Kuuban retkellä halusin välttämättä lähteä ratsastusretkelle luonnonpuistoon ja ilokseni poikaystäväkin uskaltautui hevosen selkään, vaikka hän ei ole koskaan aikaisemmin ratsastanut. Hän osoittautui suorastaan luonnon lahjakkuudeksi. 😉

Lue lisää:


Death By Penicillin-cocktail The Alchemist-baarissa Prahassa, Tsekissä
Kuuban ja Espanjan lisäksi matkustin tänä vuonna myös Tsekissä. Poikaystäväni oli koonnut reissua varten listan Prahan cooleimmista copcktail-baareista, ja The Alchemist-baari oli yksi listalle päässeistä. Poikaystävä otti siellä tämän Death By Penicillin-cocktailin, joka herätti minussa suurta annoskateutta, vaikka oma ruusuinen ja kurkkuinen gin & tonicin sukulaiseni oli hyvää sekin. En ole yleensä mikään savuisten viskien ystävä, ja niinpä yllätyinkin kuinka hienosti savuviski sopi sitruksisten makujen kanssa!

Lue lisää:

Prahan baarit – neljä vinkkiä hyvien cocktailien ystävälle

Minä Trinidadin (Kuuba) Airbnb:n kattoterassillamme ilta-auringossa
Trinidadissa majoituimme Josen ja Fatiman casassa, jossa oli useampia huoneita vuokralla. Talossa oli useita viehättäviä pikkuterasseja, joilla pelasimme korttia ja joimme vahvaa, kuubalaista kahvia. Katolta löytyi myös oma terassinsa, josta oli upeat näkymät merelle ja kukkuloille.

Lue lisää:

Värikäs Trinidad ja sen suosituin auto: Lada
Trinidadin katukuva oli hyvin värikäs ja talot oli maalattu toinen toistaan kirkkaammilla väreillä. Lisäksi Kuuban autokanta on sanalla sanoen WANHA, ja Lada oli yksi yleisimmistä automerkeistä.

Lue lisää:

Kolme ratsastajaa Trinidadissa
Vielä yksi kuva Kuubasta – suosittu teema, eikö? Trinidadissa oli hyvin paljon hevosia. Niillä liikuttiin sekä kärryillä että ratsain, ja välillä tuntui että niitä oli melkein yhtä paljon kuin autoja. Tämä kuva on myös yksi omista suosikeistani.

Lue lisää:

Matka San Diegoon kävi Alaskan yli

Auringonnousu Alaskan yläpuolella
Vuosi 2018 alkoi ja päättyi matkustamisella. Kuubassa olin tammikuussa, ja joulukuussa oli vuorossa Yhdysvaltojen länsirannikko ja San Diego. Kuvassa olimme juuri Nähdään pian! San Diegoon ja ihailin vaaleanpunaista auringonnousua jossain Alaskan yllä. Jos katsot tarkempaan kuvan valkoisia alueita, joit nähdä tekstuuria ja halkeamia jäätikössä ja lumessa.

Tämän perusteella poikaystävä ottaa kolmanneksen suosituimmista kuvistani – eli kiitokset sinnekin suuntaan kärsivällisyydestä. 😉

Jos kuvapostaukset kiinnostavat, katso myös nämä:

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *