Lounas kaupungilla: Döner Kallio

Edelliset lounaani kaupungilla ovat esitelleet hieman keskivertoa kalliimpia lounaspaikkoja, mutta jään kyllä kaipaamaan kaupunkilounailtani näitä edullisempiakin vaihtoehtoja kuten Kallion Döner Harjua (Fleminginkatu 23).

IMG_5022 (1).jpg

(Haluan muuten vielä korostaa sitä, että vaikka toisinaan valittelen Keilaniemen lounasravintoloiden vähyyttä ja vaihtoehtojen puutetta, ei ruoan tasossa ole sielläkään mitään valittamista. Olen yleensä hyvin tyytyväinen omankin toimitalomme lounasravintolan ruokiin. Valittavana on aina useampi vaihtoehto, ruoat on maustettu hyvin, salaattipöytä on runsas ja tarjolla on myös jälkiruokaa. Sen jätän tosin väliin – ellei sitten tarjolla ole omenamurupaistosta, jota en voi vastustaa. Mutta nyt takaisin Döneriin.)

IMG_5010.jpg

Döner Harju on toiminut Flemarilla jo useamman vuoden ja saavuttanut sellaisen suosion, että omistajat avasivat joulun alla jo toisen Dönerinsä Helsingin keskustan City Centeriin eli tuttavallisemmin Makkarataloon. Tämän lounaan nautin kuitenkin alkuperäisessä Döner Harjussa, kun olin liikkellä juuri sillä suunnalla. Werner, josta kirjoitin viimeksi, on muuten samojen omistajien ravintola, mutta tässä sarjassa se on vain sattumaa.

Lounas maksaa 10,30 €, ja se sisältää alkukeiton ja pääruoan, joka on joko yrttilammasta, chilikanaa tai seitania.

Ehdin jo unohtaa, mitä alkukeittoni oli, mutta jos sanon sen olleen maa-artisokkaa, en varmaankaan valehtele hirveästi.

IMG_5004.jpg

Pääruoaksi valitsin lammasannoksen lisukkeineen: paprikabulguria, sitruunaista punakaalia sekä grillattu döner-leipä. Lisäksi kastikkeet ja tuore korianteri. 

IMG_5016.jpg

Ja kyllä, se on juuri niin hyvää kuin miltä se näyttää. Liha on mehevää, lisukkeet raikkaat ja ruokaa on riittävästi. Jos Fleminginkatu on liian kaukana, samaa ruokaa saa siis nyt myös rautatieasemaa vastapäätä, mutta ysiratikalla pääsee ihan tämän originaalin paikan viereen. Tämä liha-annos on tullut syötyä jo useammin, joten ensi kerralla voisi testata kanan tai seitanin!

 

Lisää lounassuosituksia kaupungilta:

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *