Lounas kaupungilla: Ravintola Latva ja astetta parempi lounas

Päätin jo aikoja sitten, että viimeisellä hoitovapaaviikollani syön lounaan joka päivä ulkona. Heti ensimmäisen tilaisuuden tullen tarjosin itselleni varsinaisen juhlalounaan alkuvuodesta avautuneessa ravintola Latvassa (Pohjoinen Makasiinikatu 9) – ja kuten haaveilin: valkoisilta liinoilta ja pöytään tarjoiltuna.

Ravintola Latva lounas - 02.jpg

Jos ravintolan nimi kuulostaa tutulta, olet ehkä käynyt ravintola Juuren tuntumassa sijainneessa Latva-baarissa. Kyseessä on periaatteessa sama Juuren ravintolaperheeseen kuuluva paikka, joka muutti Korkeavuorenkadulta Kasarmitorin laidalle ja muuttui samalla baarista aivan täysimittaiseksi ravintolaksi. Uusi Latva on nyt jopa tilavampi kuin isoveljensä. Keittiömestariksi Latvaan on palkattu mm. vuoden luomukokkina vuonna 2016 palkittu ja Bocuse d’Or -ehdokkaaksi valittu Benjamin Frostell.

Ravintola Latva lounas - 08.jpg

Lounas on niin sanotusti astetta parempi. Ravintolassa on mahdollista valita kahden, kolmen tai neljän lajin lounas (26 €, 29 € ja 34 €). Alku- ja pääruoista on useampi vaihtoehto mistä valita. 

Itse halusin ottaa pisimmän kautta, kun siihen oli kerran(kin) mahdollisuus.

Ravintola Latva lounas - 01.jpg

Otin alkuun paahdettua maa-artisokkaa, siitakesieniä ja miso-hollandaisea. Aloitus oli todella maukas. Alkuun tarjoiltiin myös kivat pikkelöidyt porkkanat ja punakaali.

Ravintola Latva lounas - 04.jpg

Väliruokana tarjottin tomaatti-tillirisotto ja sinisimpukkaa. Annos olisi voinut olla jonkin verran lämpimämpi tarjoiltaessa, mutta maultaan se oli erinomainen. Itse teen harvemmin tomaattirisottoja, mutta ne voisikin ottaa ohjelmistoon!

Ravintola Latva lounas - 06.jpg

Pääruoaksi valitsin päivän kalaa, chorizoa, perunaa ja timjami- beurre blanc. En tullut kuitenkaan kysyneeksi, mitä päivän kala on, ja se osoittautui loheksi.

Olin suoraan sanoen hivenen pettynyt siihen, että kala oli juuri lohta, joka on suurin piirtein joka ikisen päivän kala. Kala oli kyllä erittäin hyvin valmistettua ja maukasta, ja chorizo hauska lisuke kalalle. 

Ravintola Latva lounas - 05.jpg

Jälkiruoka oli uuniomena vol-au-vent ja jäätelöä, eli lehtevään voitaikinaan tehty torttunen, jossa oli omenaa ja jotain pähkinäistä sisällä. Se oli juuri niin hyvää kuin miltä kuulostaakin.

Ravintola Latva lounas - 07.jpg

Kokonaisuutena lounas oli hyvin laadukas, ja hinta-laatusuhde oli kohdillaan. En kävisi aivan näin hintavalla lounaalla usein, mutta bisneslounaaksi tai jonakin juhlapäivänä ravintola on erittäin osuva valinta. On kuitenkin hyvä huomata, että neljän lajin lounaalle on varattava aikaa pari tuntia.

Tämän perusteella uskon, että myös illallispaikaksi Latva olisi loistava valinta. Ehkäpä pitää viedä Rouva Latvaan treffeille joku ilta.

Ravintola Latva lounas - 03.jpg

 

Lisää lounassuosituksia kaupungilta:

Pizzeria Via Tribunali
Kolmon3n
Mashiro Postitalo
Levain Helsinki
Maya Bar & Grill
Beijing8
Fisken på Disken
Onda Siltanen
Gastro Café Kallio
Hoku

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *