Karvapohjasukset sunnuntaihiihtäjälle

Kaikkea tämä kestävyysurheilu teettää…. Olen kertonut varsin nihkeästä suhteestani hiihtoon jo aikaisemmin (voit lukea postauksen täältä). Mutta  jo parina viime vuonna olen talvisin nauttinut murtomaahiihdosta silloin tällöin, tai olisin nauttinut, jos sukset ja monot olisivat olleet kunnossa. Edelliset monot ovat olleet himpun verran liian pienet ja sukset, optigripit, toimivat vain noin nollakelissä, muulla säällä niillä ei voinut juurikaan hiihtää.

Tänä talvena päätin, että kyllä sunnuntaihiihtäjäkin saa nauttia hiihdosta. Ostin tästä päätöksestä johtuen parisen viikkoa sitten marketista sukset siteineen, hiihtokengät ja sauvat. Kokonaisuudessaan tämä panostus hiihtoon maksoi himpun vajaa 250 euroa, ei mielestäni kovin paljon ottaen huomioon, että sillä sai koko setin. Saako halvalla sitten hyvää? Ei ehkä priima, mutta minun tarpeeseen nähden todellakin aivan riittävää laatua.

85FB504E-E608-4333-B56E-1B5A2183853E.png

Suksien käyttöönotto oli varsin yksinkertaista, suojateippi irti, pohjan harjaus, luistovoidetta suksen pohjaan muualle paitsi karva-alueelle ja eikun menoksi. Olen käynyt muutaman kerran hiihtämässä noin kympin lenkin uusilla suksilla ja olen ollut täysin tyytyväinen suksiin. Karvapohjasuksilla hiihtäminen eroaa mielestäni vain hieman tavallisilla suksilla hiihtämisestä – jotta karva antaa riittävän pidon esimerkiksi ylämäissä, karva pitää saada nousemaan niin sanotusti vastakarvaan – suksen eteenpäin liu’ussa tulee tehdä pieni nykäys taaksepäin aivan loppuvaiheessa, jotta pito mahdollistuu parhaiten.

Oletko sinä kokeillut karvapohjasuksia? Onko sinulla erityisiä vinkkejä karvapohjasuksilla hiihtämiseen? Oletko huomannut eroa tavallisella ja karvapohjasuksilla hiihtämisestä?

Pakkasterveisin,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Bloglovin’ -sivustoilla.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – FacebookInstagramTwitterYouTube

Kommentit (3)
  1. Minulla myös uudet Salomonin skinit, kilsoja takana n. 100 ja olen ollut tosi tyytyväinen. Tänään oli ensimmäinen kerta, kun eivät ihan parhaimmillaan olleet (-10C ja uutta lunta), mutta helppouteen nähden ovat kyllä ehdottomat. Hiihdin monta vuotta pitoteipeillä ja sen jälkeen pikavoiteilla, mutta näin tuulisina talvina ne vain eivät toimi, kun roskaa on jatkuvasti laduilla, eivät myöskään nollakeleillä. Uusilla suksilla olen hiihtänyt ihan normaalisti, reilusti saa toki polkaista kunnon pidon saamiseksi.

    1. Olet jo ehtinyt hyvin testaamaan suksia! Hyvä jos saan tuota määrää hiihtoa koko talveen sovitettua 🙂

      1. Meillä oli kävelymatkan päässä kilometrin tykkilumilatu jo ennen joulua, joten ehdin joululomalla hiihdellä, nyt on tahti kovasti hidastunut.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *