Paljon tapahtumia viikolla 48 ja marraskuun juoksentelut

Tämä viikko on ollut tapahtumarikas juoksujen osalta ja tavallinenkin elämä on ollut varsin vauhdikasta. Marraskuu päättyi lauantaina ja juoksukilometrejä kuukauteen kertyi yllättäen 226.9 kilometriä. Ajattelin, että tälle kuulle osunut ultrajuoksu veisi kokonaiskilometrejä huomattavasti alaspäin, mutta juoksin toki kisassa omat ennätyskilometrini ja olen palautunut juoksusta niin hyvin, että tälle viikolle tuli jo melkein normiviikon kilometrit.

Maanantai oli edelleen viikon lepopäivä liikunnasta, jälkeenpäin huomasin, että olisi ehkä ollut järkevää treenata maanantaina, niin monta lepopäivää liikunnasta viikkoon on tullut matkustelujen vuoksi. Tiistaina kävin lyhyellä rauhallisella lenkillä (43:26, 5.42 km, avg 133 bpm) testailemassa juoksutuntumaa. Keskiviikkona lähdin jo työpäivän aikana junalla kohti pääkaupunkiseutua ja saavuin majapaikkaani kymmenen jälkeen illalla. Harvoin tulee istuttua niin paljon, kuin tällaisena junamatkapäivänä.

Torstaina oli lähes vuoden kestävän koulutuksen ensimmäinen päivä. Reissuja pääkaupunkiseudulle tulee siis lähiaikoina lähes kuukausittain. Päivä meni nopeasti mutta uusiin ihmisiin tutustuminen ja uuteen asiaan paneutuminen on yllättävän rankkaa touhua. Olin jo aikaisemmin ottanut yhteyttä Lenkillä-blogin Elinaan ja olimme saaneet sovittua illaksi lenkkitreffit –  Elina oli suunnitellut lenkin Espoon maisemiin, maisemia emme kuitenkaan nähneet illan pimeydessä. Osa lenkistä kulki tuttuja reittejä, olenhan asunut hetken aikaa Kauniaisissa, tosin silloin en vielä lenkkeillyt, mutta kävelin paljon vaunuja  työnnellen.

Juoksin Elinan kanssa kymmenen kilometrin lenkin (1:10:19, 10.11 km, avg 148 bpm) ja koko lenkin ajan meillä riitti juteltavaa. Lenkin jälkeen huomasin, että olisin voinut jutella Elinan kanssa vielä vaikka kuinka pitkään 😊. Emme ole koskaan aikaisemmin tavanneet, mutta heti ensimmäisistä juoksuaskelista huomasin, että olemme samalla aaltopituudella, höpöttely oli mukavan rentoa, kuin vanhan ystävän kanssa, juoksu yhdistää ❤️. Olipa mahtava tutustua valloittavan Elinaan, toivottavasti tapaamme jälleeen!

Perjantaipäivä meni koulutuksessa Leppävaarassa ja ennen iltalentoa Kajaaniin hengailin kaupungilla. En tiedä oliko kaupungilla porukkaa enemmän johtuen Black Fridaysta, mutta olihan sitä kansaa paljon liikkeellä! Pikkukaupungin elämään tottuneena (todellakin nyt huomaan sen), pääkaupungin hulina lähinnä ahdisti… Aikaisemmin kaipasin kovasti paluuta pääkaupunkiseudulle, mutta nyt alan olla sitä mieltä, että kiva käydä, mutta ihanaa päästä kotiin. En osannut edes oikein ostaa mitään, kun en tarvinnut mitään, minun päätä ei siis markkinahulina sekoittanut.

Lauantaina kävin nautiskelemassa lumisista maisemista pääkaupunkiseudun pimeyden jälkeen (1:19:07, 10 km, avg 134 bpm). Lenkin loppupuolella otin kiinni vanhemman rouvan, joka oli ulkoiluttamassa koiraansa. Rouva oli kaatunut nenälleen hankeen ja hän kertoi, että häntä huimasi. Autoin hänet pystyyn ja lähdin taluttamaan häntä kotiin, joka oli lyhyen matkan päässä kohtaamispaikastamme. Matkalla jututin rouvaa ja totesin, että hän todennäköisesti tarvitsisi apua tilanteessa. Rouva itse oli sitä mieltä, että kun hän pääsee kotiin, kaikki on hyvin. Talutin rouvan kotiin, jonne hän siis halusi yksin jäädä. En voinut kuitenkaan ottaa vastuulleni yksin jättämääni rouvaa, vaan soitin hätänumeroon ja kerroin tilanteen. Olin itsekin vähän epävarma kertomastani tilanteesta ja tuntui jotenkin helpottavalta kuulla, kun hätäkeskuksen työntekijä kertoi soittoni olleen aivan aiheellinen. Se taisikin olla elämäni ensimmäinen hätänumerosoitto.

Sunnuntaina pääsin vielä nautiskelemaan ihanan kuulaasta talvipäivästä lenkillä (1:57:33, 15.18 km, avg 138 bpm).

Kokonaisuudessaan viikkoon ilmaantui liikuntaa tunteina 5 tuntia ja 37 minuuttia, kilometrejä 42.6,  juoksua viikkoon mahtui  jo aivan kohtuullisesti; 40.7 kilometriä. Se siitä ylimenokauden ajatuksesta 😆.

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – Facebook // Instagram // Twitter // 

Kommentit (2)
  1. Elina/Lenkillä-blogi
    1.12.2019, 22:38

    Ihan samoin ajatuksin lähdin meidän yhteiseltä lenkiltä kotiin. 💛 Eihän reilu tunti riittänyt vielä mihinkään. Olepa yhteydessä taas kun tulet tänne käymään. Keksitään jotain liikunnallista puuhaa. 😃

    1. Näin me tehhään 🥰

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *