Pitkistä ja polkua viikolla 11

Tällä viikolla alkoi vauhtikestävyyskausi ja menohalujahan minulla on rauhallisesti otetun alkutalven jälkeen enemmän kuin kuntoa... Siksi täytyy pitää pää kylmänä ja hillitä vielä itseään alkukaudesta, että kunto kasvaa yhtä matkaa treenien kanssa. Noh... heti ensimmäinen vauhtitreeni meni kyllä yli-innokkuuden piikkiin... ;) Jospa tänä vuonna välttyisin tiltiltä toukokuun alkupuolella. Onhan joskus käynyt niinkin, että voimat ovat olleet kohtuullisen kortilla, kun olisi pitänyt aloittaa "kisakausi"...

Maanantaina pääsin pitkästä aikaa kunnon pitkikselle, ei millekään kävelyjuoksu-yhdistelmälle, vaan aivan oikealle juoksulenkille! Matkaa kertyi loppujen lopuksi 16.87 kilometriä aikaan 2:07:57, keskisykkeellä 143 bpm (olisi se voinut vähän matalampikin olla...) Lenkin aiheeksi päätin ottaa luonnon havainnoinnin (*39). Toki havainnoin luontoa aina ulkolenkeillä, mutta nyt päätin jo etukäteen olla aistit auki :). Maaliskuun puoliväli todellakin näkyy luonnossa, tälläkin korkeudella. Vaikka lunta on vielä aivan tolkuttomat määrät, linnut ovat päättäneet, että nyt on kevät. Aivan ihana lintujen liverrys saatteli minua lenkilläni. Minähän en mitään linnuista tiedä, mutta päättelin kuitenkin viserryksestä mahdollisesti talitinttien julistavan kevään alkua. Joen vartta juostessani huomasin myös, että muutaman päivän aikana joen jäät ovat alkaneet virtapaikoista rakoilla ja osa jäistä on jo tiessään. Aurinkokin lämmittää jo yllättävän paljon, silloin kun sattuu paistamaan. Illalla oli vielä mukava venytellä juoksusta nauttinutta kroppaa vajaan puolen tunnin ajan.

Tiistaina kävin palauttavan lenkin maastossa, polkujuoksulenkillä (*4) hyvin rauhallisella tahdilla. Matkaa kertyi pienoiset 4.4 kilometriä ajassa 40:38, kerrankin oikein kunnon peruskestävyysalueella, keskisykkeellä 129 bpm. Tein kotona myös kotijumpan aikaan 35:10 keskisykkeellä 99 bpm.

Keskiviikko on edelleen virallisesti lepoa, mutta lunta tulee edelleen lisää eikä se tiedä lepopäivistä, joten sain kolailla pihaa reilun puolen tunnin ajan (35:54) keskisykkeellä 113 bpm. Torstaina oli vuorossa vauhtikestävyysjuoksu, jossa tarkoituksena oli juosta 10 minuuttia x 3 kiihtyvällä vauhdilla. Jo alkumatkasta päätin jättää sykkeiden seurannan ja annoin vauhdin viedä. Ajatelin, että katson sitten jälkeen päin miten sykkeet käyttäytyivät missäkin vauhdissa... Näinhän siinä sitten kävi, että iso osa treenistä meni tuonne maksimikestävyyden puolelle, joka on minulla vahvinta aluetta tasotestinkin mukaan. Jatkossa täytyy ottaa hieman himmaillen nuo ensimmäiset kymmenen minuuttia ja päästää urut auki vasta viimeisellä kymmenminuuttisella :D. Tarkoituksena on kuitenkin treenata tuota vauhtikestävyyttä, ei maksimikestävyyttä...

Perjantaina oli suunnitelmissa mennä salille, mutta pojan syntymäpäiväjuhlat muuttivat suunnitelmia. Iltapäivä meni juhliessa eikä minulla ollut enää intoa lähteä salille myöhään illalla. Laitoin pitkästä aikaa YouTubesta jumppavideoita pyörimään ja sainkin aikaiseksi varsin tehokkaan lähes puolentoistatunnin treenin (1:20:40, avg 123 bpm). En aina muistakaan, miten hyviä treenejä YouTube tarjoaa, suosikkejani löydät täältä ja täältä.

Launataina kävin palauttavalla tunnin hölkällä, matkaa kertyi 7.19 kilometriä keskisykkeellä 132 bpm. Kävimme koko perheellä myös uimassa paikallisessa vesiliikuntakeskuksessa. Suurin osa ajasta meni vesileikieihin lasten kanssa, mutta kävin räpiköimässä myös muutaman altaamitallisen itsekseni. 

Sunnuntain olisin voinut pitää vaikka lepopäivänä, mutta tilaisuuden tullen päätin kuitenkin lähteä kevyelle hiihtolenkille. Kävelin ladulle aikaan 21:36 keskisykkeellä 110bpm. Ei siitä aivan niin kevyt lenkki tullut kuin suunnittelin, koska paluumatkalla oli yllättävän hyytävä ja kova vastatuuli matkaseurana. Suksetkaan eivät olleet aivan priimakunnossa, joten töitä sai senkin vuoksi tehdä hieman enemmän. Aikaa 13.02 kilometrin hiihtolenkkiin meni 1:36:02 keskisykkeellä 136 bpm. 

Koko viikon liikuntasaldo tunteina, mukaanlukien uimahallikeikka, on yhteensä 11 tuntia ja 28 minuuttia. Kilometrejä kokonaisuudessaan kertyi mukavat 52.7, joista juoksua 36.8 kilometriä. Oikein mahtava liikuntaviikko siis takana. 

Upeaa keväistä viikkoa sinulle :)

- Maijaliisa

*Numerot ovat juoksuhaaste 2018:n suoritettuja haasteita: 4. Juokse polkujuoksulenkki, 39. Tee luontohavaintoja lenkillä.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä: 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

 

Löydät blogini myös seuraavista portaaleista:
Blogit.fi
Bloglovin'
Blogkeen

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.