Spagaattihaaste: mission completed!

Aloitin tamminkuussa Facebookissa Kestävyyttä pintakaasulla 24/7-ryhmässä spagaattikuntoon kesäksi -haasteen. Lähtötilanne ei ollut kovin mairitteleva, ottaen huomioon, että entisenä jumppakärpäsenä spagaatti oli onnistunut parikymppiseksi asti tuosta noin vain... Muutaman venyttelykerran jälkeen tilanne oli jo huomattavan paljon parempi ja vaikka en ollut juurikaan erityisesti venytellyt spagaattia varten, parin viikon päästä spagaatti oli jo aivan hilkulla, helmikuun tilannekatsauksen voit lukea täältä.

Maaliskuun puolenvälin paikkeilla sain sitten viimein sen spagaatin onnistumaan, siitä postaus täällä. Muutaman päivän päästä spagaatista ei ollut enää tietoakaan, joten pikkuinen epätoivo alkoi iskeä... Liikkuvuus on kuitenkin varsin muuttuva tekijä ja siihen vaikuttavat todella paljon muu urheilu ja liikkuminen. Jos olen juossut itseni jumiin metsäpoluilla, niin on aivan turha alkaa illalla yrittää spagaattia. Edellisenä keskiviikkona oli kuitenkin lepopäivä juoksusta, tein pitkän liikkuvuusharjoittelun, venyttelin jalat huolella ja naps, sieltä se spagaatti taas tuli! Nyt olen jo itsellenikin todistanut, että spagaatti on hallussa ja haaste suoritettu! Jatkan edelleen liikkuvuuden ylläpitämistä ja venyttelyä, spagaatinkin treenaamista, jotta taito pysyisi kohtuullisesti yllä.

En enää todellakaan saa spagaattia tuosta noin vain, mutta voin sanoa, että hyvänä päivänä, hyvän venyttelyn jälkeen voin saada spagaatin :) Minusta se on oikein hyvin muutaman kuukauden päästä neljäkymmentä täyttävälle :D

Miten teidän muiden haasteeseen osallistuneiden liikkuvuus vaihtelee päivästä riippuen? Onko haasteeseen osallistuminen lisännyt venyttelyä ja liikkuvuutta? Joko spagaatti alkaa olla hallussa? 

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Minun oma haaste oli vuoden alusta juosta/hölkätä väh. se puoli tuntia päivässä ja niin olen tehnyt. Enää ei hengästytä yhtään ja pystyn puhumaankin hölkätessäni. Hyvä minä! Minulla siis oli liikkuvuus nolla, joten nyt olen jo paljon kehittynyt siitä. Ehkä voin lisätä muutamana päivänä aikaakin esim 45 min. Tosin työpäivien jälkeen se tekee tiukkaa. Spagaatin olen osannut viimeksi pikkutyttönä, kun olin balettikoulussa. Toki sen harjoittelemalla taas saisi tehtyä. Aikaa kyllä saattaa mennä jonkun verran :)

Maijaliisa

Wau Kirsi, mahtavaa edistymistä juoksussa! Tuo liikkuvuus on kyllä todella vaihtelevaa riippuen päivästä ja muusta liikunnasta. Nyt kun olen juossut pitkiä lenkkejä ja lihakset ovat aika jumissa ei spagaatti todellakaan mene tuosta noin vain. Mutta olihan se hienoa vielä saada ja kyllä se tulee vielä menemään, kun muutaman päivän jaksan aktiivisesti venytellä, se on kyllä mukava tietää :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.