Talvista tarpomista viikolla 45

Talvi on todenteolla tullut tänne Kajaaniin. Tällä viikolla lunta on tullut jo useaan otteeseen ja kolatakin on saanut monena päivänä, nyt sunnuntaina useampaan kertaankin. Lumi valaisee ihanasti maisemaa, mutta tekee toisinaan juoksemisesta lähinnä lyllertämistä, kun pyöräteitä ei ole aurattu lumipyryn jälkeen.

Maanantaina kävin puolisen tuntia kävelyllä ja tein pienen venyttelyn illalla. Olen todella vähän venytellyt viime aikoina, myös lihaskuntoharjoittelu on jäänyt lähes kokonaan harjoittelusta. Ensi viikon ultran jälkeen hommaan taas kortin salille ja alan rakentaa lihaskuntoa ja peruskuntoa seuraavaa ”kisakautta” kohti.

Tiistaina kävin juoksemassa tavallisen tunteroisen lenkin pojan judotreenien aikana (1:00:29, 9.24 km, avg 142 bpm) ja keskiviikkona kävin hieman lyhyemmän lenkin lumisilla jalkakäytävillä (42:05, 5.86 km, avg 139 bpm).

Torstain lenkki oli juoksun ja kävelyn yhdistelmää, vauhti ei päätä huimannut, mutta samalla sykekin pysyi mukavan maltillisena (1:20:36, 10.03 km, avg 131 bpm).

Perjantaina juoksin lumisilla jalkakäytävillä ja osin myös poluilla (1:25:12, 11.33 km, avg 138 bpm), lauantaina lenkki muistutti toisinaan enemmän lumessa kahlaamista kuin  juoksulenkkiä (1:23:22, 10.9 km, avg 133 bpm).

Sunnuntaina kävin nautiskelemassa kolailusta pariinkin otteeseen, lunta oli satanut yöllä ja lunta tuli edelleen lähes koko päivän. Kolailun lomassa ehdin käydä lenkilläkin (1:29:22, 11.58 km, avg 135 bpm).

Tämä viikko oli viimeinen kunnon treeniviikko ennen 12 tunnin ultraa. Viikkoon on mahtunut 59 kilometriä juoksua, liikuntaa 8 tuntia ja 47 minuuttia. Tällä viikolla olen valmistautunut ultraan lähinnä hoitamalla jalkateriäni; raspaamalla kovettumia ja rasvaamalla jalkoja. Pienesti olen miettinyt, mitähän sitä pitäisi syödä, että jaksaisi liikkua koko kahdentoista tunnin ajan… Jalat alkavat olla valmiina taistoon, evästyksistä ei ole vielä kauheasti hajuakaan, jotain geeliä, oikeaa karkkia, syötävääkin – ainakin sipsejä, urheilujuomaa ja suolatabletteja hätävaraksi. Ensi viikkolla pitää todellakin käyttää aikaa sekä syömisten mutta myös varusteiden miettimiseen.

Seuraavaa postausta sitten ehkä vasta ultran jälkeen, Instagramissa  ainakin postauksia ja toivottavasti myös storyssa tunnelmia ennen ultraa ja ultran aikana. Seuraa siis matkaa myös Instan puolella 👌🏻.

Jännittynein terveisin,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – Facebook // Instagram // Twitter // 

Kommentit (1)
  1. Satu / Juoksuaskeleet
    11.11.2019, 21:09

    Ihanan lumista sielläkin! 🙂 Kuopiossakin on ihan talvi ja on pitänyt kaivaa nastarit kehiin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *