Testiin Nosht

Kaupallinen yhteistyö: Nosht

Nosht

Nosht (Facebook, Instagram) on suomalainen yritys, joka valmistaa vegaanisia, vatsaystävällisiä ja gluteenittomia, matalan glykeemisen indeksin energiatuotteita urheilijoille. Yksi tuotteiden tärkeimmistä ominaisuuksista on siis se, että ne ovat vatsaystävällisiä ja koko tuotekehittelyn alkuperäinen idea onkin lähtenyt siitä, että yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Petteri Kankkunen (taustaltaan maantiepyöräilijä), halusi valmistaa tuotteen, joka sopisi myös hänen omalle herkälle vatsalleen ja mahdollistaisi pitkäkestoisen urheilusuorituksen energiansaannin ilman vatsavaivoja.

Oma vatsani vaikuttaa olevan kisatilanteissa terästä, vielä kisailuni ei ole onneksi kosahtanut vatsavaivoihin, mutta energiansaanti on ollut toisinaan liian vähäistä – innostuksissani olen jättänyt geelit nappaamatta, osaksi ne ovat jääneet syömättä siksi, että perinteiset geelit saavat ihoni kananlihalle ja yökkäilyrefleksin heräämään – ne vain maistuvat mielestäni äärimmäisen kamalalle ja tuntuvat suussani vastenmielisiltä. Tästä syystä olenkin jättänyt geelit vähemmälle ja siirtynyt enemmän energiakarkkien maailmaan. Ne eivät ole silti täysin voineet korvata geelien puutetta. Energiakarkkien syöminen on ollut hieman ristiriitaista, sillä ne voisi korvata hyvin tavallisilla karkeilla, niin paljon lisäaineita ja esansseja ne sisältävät.

Olen kiinnittänyt huomiota muutamaan Suomen huippu-polkujuoksijaan, jotka somepäivityksissään ovat postailleet Noshtin tuotteita, erityisesti bongasin tuotteet Juuso Simpasen YouTube -videosta ja kiinnostukseni heräsi. Innostuin freesin ja mielenkiintoisen kuuloisista makuyhdistelmistä ja ajatus siitä, että geeli voisi maistua mustikalle, herätti pientä toivoa siitä, että voisin joskus käyttää geelejä yökkäilemättä. Otin siis yhteyttä Noshtiin ja kysyin, olisiko heillä halua tehdä yhteistyötä kanssani vaikkapa tällaisen tuotetestauksen muodossa. Iloiseksi yllätykseksi sainkin kotiini paketillisen Noshtin tuotteita ja toiveen toteuttaa postaus aivan oman tyylini mukaisesti, mielipiteitäni kaunistelematta, joten tässäpä ”karu” totuus… 😜

Geelit ja Chewsit

Noshtin geelit ovat hieman enemmän nestemäisiä kuin monet muut geelit, mehumaisempia, se sopii  minulle täydellisesti. Nestemäisen geelin nieleminen on helpompaa eikä geeli jää pyörimään suuhun.  Geelit on pakattu 250 millilitran pulloihin, kätevää pidemmille matkoille, pullosta voi kaataa geelin suoraan pieneen lötköpulloon ja ottaa isomman satsin näin helposti mukaan. Jäin miettimään sitä, että jos geeliä ei käytäkään kerralla kokonaan, kuinkahan kauan geeli säilyy avatussa pullossa. En löytänyt mistään avatun pullon säilyvyydestä kertovaa informaatiota. Omaani säilytän jääkaapissa ja testaan kuinka pitkään geeli on käyttökeloista.

Chewsit, koostumukseltaan vihreän kuulan tapaiset energia”karkit” tai marmeladit myydään kolmen palan pakkauksessa, joissa yksittäinen pala on noin 3cm x 5 cm x 1,5 cm -kokoinen.  Chew-palat toimitetaan pienessä muovipussukassa, jonka käyttäminen juostessa voi olla haastavaa. Myös palojen koko vaatii sen, että niitä on haukattava, ainakin tällaisen pienisuisen ihmisen.  Mietin, miten voisin kuljettaa chewseja juoksurepussa tai liivissä niin, että ne eivät muhjaantuisi juoksun aikana ja saisin otettua niitä helposti valmiiksi pilkotussa muodossa. Hetken pohdinnan jälkeen löysin kotoa littanan xylitol-pastillirasian, mikä sen parempaa uusiokäyttöä muoviselle rasialle! Tulevaisuus näyttää kuinka innovaationi toimii.

Mustikka & eukalyptys geeli ja chews (bilberry & eucalyptus)

Kun napsautin geelipullon korkin auki, pullosta lehahti ilmoille aivan oikea mustikan tuoksu ja eukalyptuksen piristävä raikkaus. Oikeasti aivan hämmästyin, miten tuoksu voi olla noin autenttinen, toisaalta, kun raaka-aineet ovat juuri sitä oikeaa tavaraa, tuoksukin säilyy. Geeli ja chewsit maistuvat myös todella siltä, miltä etiketissä luvattiin. Mustikan lempeä maku on todella saatu mukaan tuotteisiin ja eukalyptuksen raikkaus taittaa ihanasti makeutta. Tästä makuyhdistelmästä tuli suosikkini ja olen varma, että ainakin Chewseja löytyy seuraavan kisani energialistalta.

Karpalo & piparminttu geeli (Cranberry & peppermint )

Piparmintun tuoksu tulee selvästi esiin pulloa avatessa, makuyhdistelmä on tässäkin geelissä aivan huikea. Vaikka itse en maista heti karpaloa piparmintun kohtuulisen voimakkaan maun ja tuoksun vuoksi, jälkimakuna tulee selvästi karpalon hapan ja miellyttävä vivahde. Mietin, että tämä karpalo-piparminttu geeli  voisi olla jopa himpun verran raikkaampi yhdistelmä kuin edellinen mustikka-eukalyptus geeli.  Ja hei, toimii varmasti hienosti yhdistelmänä. Energiatankkaussuunnitelma seuraavalle maratonille taitaa olla valmis: tästä geeli ja edellisestä chewsit!

Tyrni & appelsiini Chews (Sea buckthorn & Orange)

Testaamistani tuotteista tämä oli selvästi miedoin makuyhdistelmältään ja helposti lähetyttävä. Tyrnin upea pehmeä maku sekoittuu appelsiiniin niin ettei oikein voi tietää mistä toinen alkaa ja mihin toinen päättyy. Huomaan tuotteita testattuani, että olen alkanut pitää erityisesti yrttisistä/mausteisista vivahteista, joten tämä tyrni-appelsiini maku jää vähän muiden tuotteiden varjoon.

Inkivääri & sitruuna Chews  (Ginger & Lemon) -sisältää kofeiinia

Nimensä mukaan tuotteessa maistuu vahvasti juuri inkivääri. Inkivääri maistuu tuotteessa hetken pureskelun jälkeen todella voimakkaasti,  ja tuotteen sisältämä yhdistelmä inkivääriä ja chiliä jättää suuhun polttavan jälkimaun, varsinkin tällaiselle tottumattomalle inkiväärin käyttäjälle.  Luulen silti, että juuri tämä makuyhdistelmä voisi toimia todellisena piristäjänä ultralla. Jostakin olen tietooni myös onkinut, että inkivääri voisi olla hyvä apu kramppien ennaltaehkäisyyn. Itse en ole krampeista juurikaan kärsinyt, mutta olen saanut pienen aavistuksen edellisvuoden NUTS Hetta – Pallas 55 kilometrin polku-ultralla, millaisia ne voisivat olla, enkä todellakaan halua tutustua kramppeihin paremmin. Jos voin ne välttää syömällä inkivääriä, tämä on ehdottomasti paras tapa syödä sitä.

Kaikki testaamani tuotteet vaikuttavat todella korkealaatuisilta urheiluravintovalmisteilta. Aluksi hieman hätkähdyttäviltä kuulostavat makuyhdistelmät toimivat täydellisesti tuotteissa. Tuotteista tulee tunne, että makuihin ja niiden ominaisuuksiin on todella panostettu ja yhdistelmät on mietitty toimiviksi äärimmäisellä tarkkuudella. Näin varmasti onkin, onhan tuotteiden kehittelyssä ollut mukana niin huippu-urheiljoita kuin ravitsemusalan tähtiosaajia. Lisää tuotekehityksestä ja  yrityksen ideologiasta voit lukea täältä. Myös tuotteiden tarkemmat energiasisällöt ja raaka-aineet löydät Nostin sivuilta – täyttä tavaraa, sekä maun että energian suhteen!

Päätän testirapottini täältä tähän! Olen kokenut makuhermoja sykähdyttäviä kokemuksia, en voi muuta kuin suositella testaamaan Nostin tuotteita, saatat yllättyä todella positiivisesti, näin kävi minulle 👌

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – Facebook // Instagram // Twitter // 

Kommentit (2)
  1. Toimiko tuotteet makunsa lisäksi myös lenkillä? Koitko saaneesi niistä energiaa, kuten muista geeleistä? Itse aukaisin juuri satasella tilatun paketin Noshtin tuotteita ja otan viikonloppuna lenkille testiin. 😊 Chewsit näyttää sille, että tekisi syödä ne jälkiruuaksi.

    1. Hyvä kysymys 🙂 Koin, että energia imeytyi hyvin, testilenkit olivat toki kevyitä, on aivan eri asia, miten tuotteet imeytyy sitten kovassa ja pitkässä rasituksessa. Se hyvä puoli näissä tuotteissa on, että niitä todella haluaa syödä/juoda eikä tarvitse pakottaa itseään ottamaan niitä. Siinä suhteessa niistä todella saa enemmän energiaa, koska vain ne geelit lasketaan, jotka otetaan 😆
      Ja nuo chewsit ❤️ Niitä napostelin tänään salaa lenkin jälkeen, kun energiat oli vähissä ja makeahammasta kolotti 🤭

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *