Testissä Asicsin Glideride

Kaupallinen yhteistyö: Asics

Sain aikaisemmin syksyllä mahdollisuuden someyhteistyön kautta valita testiin Asicsin juoksukengät. Valitisin testiin lähinnä mielenkiintoisen ulkonäön ja mututuntuman pohjalta Glideride -mallin. Kengät saapuivat postitse muutama viikko sitten, voi jospa ne olisivat saapuneet muutamaa viikkoa aikaisemmin, niin olisin päässyt testaamaan niitä paremmin tiejuoksussa. Nyt tiet ovat olleet  täällä Kajaanissa jääpeitteessä jo usemman viikon eikä asfalttikäyttöön tarkoitettuja kesäkenkiä pääse testaamaan liukkaalla tiellä. Olen testannut siis kenkiä vain juoksumatolla ja vain lyhyellä maantielenkillä, enkä sen vuoksi voi kovin vakuuttavaa lausuntoa kengästä antaa. Toki voin kertoa, miltä kenkä on tuntunut tällä vähäisellä kokemuksella.Odotan innolla, että pääsen sitten kevätpuolella testaamaan kenkää enemmän, jospa silloin voisin kirjoittaa enemmän kokemuksia kengästä juoksukäytössä.

Kengän testaaminen on aina henkilökohtainen kokemus, joten vaikka kuinka ylistäisin tai haukkuisin kenkää, voin vain kertoa oman mielipiteeni siitä, miten kenkä on omaan jalkaani sopinut, en sitä, miten kenkä sopii jollekin toiselle. Jos siis kiinnostut kengästä, suosittelen  ehdottomasti sovittamaan kenkää ennen ostopäätöstä. Itse en yleensä koskaan osta sovittamatta uuden mallista kenkää suoraan netistä,  enkä suosittele sitä kenellekään, vaikka tällä kertaa otin itse testiin kengän ilman mitään kokemusta kyseisestä mallista. Asicsia olen aikaisemmin käyttänyt useita vuosia, kunnes siirryin vähemmän vaimennettuihin, löysempiin/päkiästä taipuisampiin, kevyempiin ja mataladroppisiin tiejuoksukenkiin.

Glideride malli on varsin vinkeän näköinen – mielenkiintoinen ulkonäkö sekä pikaisen tutkimukseni mukaan Asicisin maantiekenkien matalin droppi (5mm) sai minut valitsemaan testiin juuri tämän mallin. Myös kengän neutraali pronaatio oli yksi syy juuri tämän kengän valintaan. Toiveissa olisi ollut myös mahdollisimman kiertolöysä kenkä/päkiästä taipuisa, mutta se toive ei tässä mallissa toteutunut (sain selville testissä). Glideride on paksupohjainen, eli extravamenennettu ja aika raskaan näköinen, mutta kenkä on itse asiassa varsin kevyt (235g).

Asics kuvailee kenkää : ”antaa sinun juosta  pidempään vähemmällä energialla”. Kenkä suorastaan tuntuu keinahtavan päkiälle kävellessä, juoksussa kenkä vaikuttaa rullaavalta ja voisi olla omiaan ehkäpä hieman vauhdikkaammassa juoksussa. Kengässä on jo edellä mainittu varsin paksu pohja, jollaiseen en ole viime aikoina juoksukengissäni tottunut. Jonkin verran  paksu pohja vie tuntumaa alustaan ja vaatii totuttelua. Olin hämmästynyt, että kenkä oli todella jäykkä, kengän taivuttaminen päkiästä ei juurikaan onnistunut, kenkä on myös kiertojäykkä. Ajatus on varmaankin siinä, että pohja ikään kuin tipahtaa päkiän kohdalta alaspäin, jolloin kenkä tuntuu aivan itsestään vievän askelta eteenpäin. Tällä ominaisuudella pohjan taipuminen ei taida oikein ollakaan mahdollinen. Ikävä kyllä minun kranttuihin jalkapohjiin (päkiän holvikaari on laskeutunut)  ei jäykkäpohjaiset kengät ole koskaan olleet parhaat mahdolliset. Silti haluan vielä testata tuota keinuefektiä ja antaa mahdollisuuden kengille. Sellainen tuntuma kuitenkin on, että Glideride osoittautuu käytössä hyväksi peruskengäksi lyhyemmillä hieman vauhdikkaammilla lenkeillä.

Vielä tiivistettynä –

Ominaisuudet :

 • tarkoitettu tiejuoksuun
 • 5 mm droppi
 • paino 235g
 • voimakkaasti vaimennettu
 • neutraali

➕/➖

➕ kauniit ja mielenkiintoisen näköiset

➕ 5 mm droppi, taitaa olla Asicsin matalin droppi tiejuoksukengissä

➕ rullaavuus

➕ kevyt

➖ jäykkä pohja, myös kiertojäykkä

➖ korkea pohja vaatii totuttelua

Haluatko tietää lisää kengästä? Kysy!

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä  sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi testit liikunta terveys
Kommentit (2)
 1. Moikka! Tilasin kyseisen glideride mallin juoksukengät. Omalla kohdalla kengät istuvat muuten kuin unelma, mutta jalkaholvi ei osu kengän pohjaan. Uskallatko epäillä tuleeko tämä aiheuttamaan ongelmia juoksussa. Kysyn koska kenkää ei pääse testaamaan juoksussa ja pitäisi päättää pitääkö kengät vai palauttaako. 🙂

  1. Hei, kiitos kysymyksestäsi, johon en ehkä osaa vastata 😬
   Onko sinulla korkea jalkaholvi? Jos näin, silloin se ei välttämättä mukaile kengän pohjaa. Onko samanlainen tuntuma tullut missään muussa kengässä? Jos samaa tuntumaa ei ole muissa kengissä, miettisin varmaan itse tarkkaan, sopiiko kenkä sittenkään jalkaan. Toisaalta, tuo malli on tosi erilainen kuin muut kokeilemani kengät, joten vertailukin on vaikeaa. En siis uskalla sanoa, miten kenkä käyttäytyy juoksussa – muuten kuin, että ulkopohja on selvästi jäykkä ja kenkä rullautuu pohjallaan kantapäältä päkiälle – jos juoksutyyli on enemmän päkiävoittoinen kenkä ei välttämättä ole paras mahdollinen vaihtoehto. Olikohan tästä nyt mitään hyötyä? 🤔😅

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *