Testissä Sudio Sweden TRE -kuulokkeet – sisältää ALEKOODIn
*yhteistyöpostaus, sisältää mainoslinkkejä
*Muokattu 29.3.2018 – ALEKOODIn osalta – uusi yhteistyö Sudio Swedenin kanssa.
Urheiluun ja aktiiviseen elämäntyyliin tarkoitetut Sudio Swedenin TRE Bluethooth -kuulokkeet toimivat langattomuuden, 15 metrin kantavuuden ja äänenläpäisevyyden ansiosta loistavasti juoksulenkeillä, salilla ja kotijumppailussa. Myös arkikäytössä kuulokkeet ovat vakuuttaneet edellisten lisäksi upean designin ja ulkonäkönsä vuoksi.
Juostessa käsi tarttuu kuulokkeiden piuhaan ja kiskaisee ikävästi kuulokkeen korvasta. Kun kaivan puhelimen juoksuvyöstä, saan pyörittää vyötä suuntaan jos toiseenkin, ennen kuin saan piuhat oikenemaan. Ja se juoksukuvien ottaminen – miten hauskaa se usein onkaan, mutta se vaiva – etsin piuhan vaatteiden alta, kiskon irti puhelimesta – kuva – etsin taas piuhan jostakin tuhannen solmusta, kiinnitän puhelimeen ja etsin usein uudelleen sovelluksen jota olin kuuntelemassa. Illalla lapsia nukuttaessa äherrän hiljaa YouTubesta lataamaani käsitreeniä ja olen enemmän kuin monta kertaa meinannut kiskaista IPadistä piuhan irti ja tiputtaa koko laitteen lattialle… Kuulostaako tutulta?
Olin jo pidemmän aikaa haaveillut langattomista kuulokkeista, mutta en ollut saanut niitä hankittua. Jotenkin ajattelin, että koska omistan jo useita kuulokkeita, on turhuutta panostaa langattomiin kuulokkeisiin. Sitten minuun otettiin yhteyttä blogiyhteistyön merkeissä Sudio Swedeniltä ja olin enemmän kuin innokas kokeilemaan TRE -kuulokkeita, jotka on tarkoitettu erityisesti urheiluun ja aktiiviseen elämäntyyliin. Nyt kun olen testaillut langattomia kuulokkeita, en todellakaan halua enää palata piuhojen rajoittamaan elämääni 🙂
Ulkonäkö ja ’kokoaminen’
Posti tuo pussukan, jonka sisältä paljastuu aivan silmiä hivelevän ihana valkoinen paketti punaisella rusetilla. En melkein uskalla avata pakettia, jotakin noin ihanaa ja vain minulle!
Pakkaus sisältää:
- TRE -kuulokkeet
- kolme paria erikokoisia siivekkeitä
- Nahkakotelon
- Metalliliittimen
- Latausjohdon
- Ohjekirjan ja takuukortin
Esteetikkona vaikutuin ruotsalaisesta designista, viimeistellystä ulkonäöstä ja erityisesti siitä, että kuulokkeiden metalliosat eivät ole perinteisen tylsää kullan väristä, vaan ihanaa pronssisen vaaleanpunaiseen vivahtavaa metallia. Olin vähällä tilata toisen väriset kuulokkeet, koska epäilin metalliosien olevan kullan värisiä. Onneksi uskalsin myyntikuvan perusteella ottaa riskin ja se kyllä kannatti.
Erityistä kokoamista kuulokkeet eivät vaadi. Vain itselle sopivien siivekkeiden vaihtamisen kuulokkeisiin, ensimmäisen lataamisen ja langattoman parittamisen.
Ominaisuudet ja äänenlaatu
Testasin kuulokkeita pääasiassa juostessa, salilla ja kotijumpassa, vain kerran pyöräillessä. TRE -kuulokkeiden luvataan kestävän hikeä ja kosteutta. Kuulokkeiden siivekkeet pitivät kuulokkeet aivan loistavasti paikoillaan vauhtilenkeilläkin hikoillessa – todella positiivinen yllätys. Urheillessa kuulokkeiden langattomuus on enemmän kuin tervetullut ominaisuus. 15 metrin kantavuus on myös aivan loistava ominaisuus – salilla voin jättää puhelimen kassiin, eikä minun tarvitse kannella kassia joka laitteen välillä mukanani. Pystyn myös ottamaan kuvia kuulokkeet korvilla eikä musiikki/flow katkea kuvan ottamisenkaan ajaksi :D. Jos juostessa tai salilla liikkuu yli kantaman, palatessa kantama-alueelle kuulokkeet ottavat automaattisesti yhteyden puhelimeen.
Kuulokkeissa on täysi äänenläpäisy. Tästä ominaisuudesta lapset ovat olleet mielissään 🙂 Äiti ei uppoakaan omaan maailmaansa iskiessään kuulokkeet korviinsa, vaan reagoi huomattavasti nopeammin lasten vaatimuksiin – jumppailin olohuoneessa kuulokkeet korvilla ja vessasta kuului niin tuttu lapsiperheen rääkäisy ”pyyhkimään!!!” Saavuin heti paikalle – olisittepa nähneet lapsen hölmistyneen ilmeen… Hän oli varautunut huutamaan monta kertaa tietäessään, että äiti puhisee jumppaamassa olohuoneessa. Sanoin tytölle, että äiti kuulee sinun huutosi näiden kuulokkeiden läpi hienosti, johon tyttö: ”äiti, niillä vanhoilla kuulokkeilla sinä et kuullut”.
Äänenläpäisy on loistava ominaisuus myös juoksulenkillä. Reagoin ympäristön ääniin, kuulen takaapäin lähestyvän auton tai jopa pyörän ja olen todellakin enemmän läsnä ja havainnoin ympäristöäni. Tuntuu huomattavasti turvallisemmalta liikkua liikenteessä ääntä läpäisevillä kuulokkeilla. Myös salilla tykkään tuosta äänenläpäisyominaisuudesta, kuulen minulle esitetyt kysymykset, ilman että minun tarvitsee kiskoa kuulokkeita korvista. Toisaalta välillä tunnen olevani salakuuntelija salilla, kun kuulen muiden jutustelun kuulokkeista huolimatta – tämän ominaisuuden olemassa oloa ei moni tule ajatelleeksi…
Pyöräillessä tuuli ja kohina peittävät kuuluvuuden ikävä kyllä lähes kokonaan, kovaäänisessä ympäristössä (ruohonleikkaus) TRE -kuulokkeet eivät toimi, ainakaan minulla, juuri äänenläpäisyvyytensä vuoksi. Pyöräillessä aion kuitenkin vielä testata kuulokkeiden toimivuutta.
Äänenlaatu on aivan loistava verrattuna aikaisempiin kuulokkeisiini, tämä ominaisuus tulee esille erityisesti musiikkia kuunnellessa. Puheohjelmia/äänikirjoja kuunnellessa äänenlaatu ei selvästikään pääse niin hyvin oikeuksiinsa, mutta toimii siinäkin huomattavasti paljon paremmin kuin aikaisemmat kuulokkeeni. Kuulokkeissa on mikrofoni, joten ne toimivat myös puheluiden vastaanottamisessa, virtanäppäin on samalla myös puhelimen vastausnäppäin. Tämä oli minulle positiivinen yllätys, vaikkakin se toki lukee laitteen ominaisuuksissa… 😀
Käytettävyys ja akun kesto
Bluethoot-yhteys syntyy laitteen ja kuulokkeiden välille helposti, mutta kun käytän kuulokkeita useissa laitteissa, joudun tekemään parituksen aina uudelleen, kun kytken kuulokkeet päälle. Vielä en ainakaan ole oivaltanut, miten saan parituksen pysymään esim. puhelimesssa, kun sammutan kuulokkeet. Laitteiden paritus onnistuu nopeasti, joten en ole kokenut sitä ongelmaksi. Vinkkinä uusille käyttäjille laitteiden paritukseen: Kun kuuloke etsii Bluethoot-yhtettä, puhelimen Bluetoothin sulkeminen ja takaisin päälle laittaminen auttaa löytämään yhteyden nopeasti.
Käyttöohjeet kannattaa lukea kohtuullisen tarkasti… note to myself 🙂 Ihmettelin aluksi, että miten ihmeessä akun keston voi tietää? Muutamaan kertaan lenkillä akku loppui yllättäen kesken ja ajattelin, että ennen pitkiä lenkkejä kuulokkeiden pikalataus on tarpeen. No, kun kuulokkeet liittää puhelimeen kuulokkeiden akun varauksen näkeekin puhelimista, joten sitä ei tarvitse todellakaan arpoa! Jos olisin lukenut ohjekirjan ajatuksella, olisin tämänkin tiennyt hieman aikaisemmin….
Akun kestoksi luvataan jopa 9 tuntia aktiivisena ja jopa 10 päivää valmiustilassa. Valmiustila toki myös syö aktiivista käyttöaikaa mutta yleensä kestää useamman reilun tunnin lenkin, mutta toisinaan pikalataus (10 min) on hyvä tehdä ennen pidempää lenkkiä.
Blogiyhteistyön kautta saan tarjota kaikille lukijoilleni -15% alennuksen Sudio Swedenin koko tilauksen loppusummasta alekoodilla
maijameinaa
Valikoiman löydät TÄÄLTÄ. Pikatoimitus Suomeen on ilmainen. Koodi toimii maailmanlaajuisesti ja on voimassa toistaiseksi. And in english, now you can have -15% discount when you shop at Sudio Sweden – code maijameinaa
www.sudiosweden.com
Mahtavia kuunteluhetkiä juoksulenkeille ja treeneihin!
P.s. Yhteistyö jatkuu, arvontaakin luvassa lähiaikoina… 😀
Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä:
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Löydät blogini myös seuraavista portaaleista:
Blogit.fi
Bloglovin’
Blogkeen
Moi! 🙂 Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka toimii, jos lenkkeillessä puhut puhelimessa kuulokkeisiin? Pätkiikö ja kuulevatko molemmat osapuolet hyvin?
En yleensä puhu lenkkeillessä pitkiä puheluita 🙂 Tähän mennessä pari puhelua noilla kuulokkeilla on tullut ja mikrofoni vaikuttaa hyvältä. Ainakaan heti ensimmäisenä ei ole kysytty, että oletko lenkillä? 😀
Okei 🙂 kiitos kuitenkin! 🙂 Tulipa muuten mieleeni samalla kommentoida rannesykemittausta kun huomasin siitä juttua ohimennen sun instassa 😀 ei ole kokemusta kuin polarista mutta olen omaa polarin M200 mittaria verrannut tuohon sun polariin (itsellä sama malli mutta vihaan oikeastaan sykevöitä niin edullisen hinnan vuoksi hankin kokeeseen tuon M200) SEKÄ Apple iWatchiin ja yllätyksekseni M200 antaa oikeasti aivan samat sykelukemat kuin M400! On tarkempi kuin iWatch, mainittakoon. Voin siis todellakin suositella polarin rannesykemittareita 🙂 jos syke nousee ja laskee nopeasti esim. intervallitreeneissä, sykevyö pysyy mukana sykkeen muutoksissa hieman nopeammin, mutta muuten mittari siis todellakin on tarkka, eikä sitä edes tarvitse mitenkään ”kiristää” tms. vaan ihan löysälläkin mittaa sykkeen, mikä yllätti minut.
Kiitos kommentistasi! Ja kiitos myös kokemuksesi jakamisesta rannesykemittauksen tarkkuudesta. Mahtavaa, että se toimii sinulla. Oletettavaa toki on, että toimisi muillakin 🙂 En välttämättä edes tarvitse niin kovin tarkkaa sykemittausta, joten kuvittelisin, että se toimisi minullakin, ainoa haaste on ehkä tuo todella kapea ranne. Mutta täytyypä todella alkaa pohtia rannemittausvaihtoehtoakin 🙂
Vielä yksi yllätysveto äänen läpäisevyydestä: Ihmettelin, miksi joillakin juoksulenkeillä kuulokkeista kuului kummallista naksuntaa, kunnes oivalsin, että naksunta tuli siitä, että kuulokkeiden tukikaari kosketti korvakoruja! Kuulokkeet toimivat toki myös korvakorujen kanssa, jopa juostessa, mutta silloin kuulokkeet täytyy asettaa niin etteivät ne koske korvakoruihin 🙂