Aperol Spritz-resepti ja mökkimiljööstä nauttimista
Oon niin lomalla! Aloitin kesälomani viettämällä viikon kotikaupungissani Helsingissä, ja sen jälkeen vietin vajaan viikon mökillä Mikkelin seudulla. Mökkiviikkoon mahtui niin helteitä kuin sateitakin, mutta parasta kaikessa on se ihanan rauhallinen mökkimiljöö. Ei ketään missään, vain ihanan vehreä luonto ympärillä. Niissä maisemissa sielu todella lepää. Luonnosta nauttimisen lisäksi omaan lomaani kuuluu myös hyvien makujen maistelu. Mökillä olleen Aperol-pullon kunniaksi joimme pitkästä aikaa myös Aperol Spritz-kuohuviinicocktaileja, jotka olivat megahitti pari kesää sitten. Nostalgisten makumuistojen kunniaksi Aperol Spritz-resepti pääsee näin pari vuotta boominsa jälkeen myös blogin reseptihakemistoon.
Olen seurannut blogin kävijästatistiikkaa mielenkiinnolla, ja erityisen muutoksen olen huomannut tänä vuonna juurikin juomareseptien osalta. Männä vuosina ainoa merkittävää kiinnostusta herättänyt cocktail-resepti oli Napue Gin & Tonicin resepti, mutta tänä vuonna myös mojito, Moscow Mule ja whisky sour ovat olleet jatkuvasti suosituimpien postausten listalla. Liekö syy siinä että baarit olivat keväällä koronan takia pitkään suljettuina ja ihmiset kaipasivat tuttuja makuja kotioloissakin? Juomareseptien suosio on joka tapauksessa jatkunut läpi kevään ja kesän. Jos sinä kuulut niihin jotka ovat viime aikoina innostuneet tekemään cocktaileja kotona, suosittelen lämpimästi tutustumaan myös omiin suosikkeihini Hugoon ja Palomaan – ja tietty tämän postauksen myötä appelsiiniseen Aperol Spritz-cocktailiinkin.
Katso lista blogin cocktail-resepteistä täältä.
Aperol Spritz-resepti
- 3 osaa proseccoa (tai muuta kuohuviiniä)
- 2 osaa Aperolia
- 1 osa soodaa tai kuplallista kivennäisvettä
- Muutama appelsiinisiivu
- Jääpaloja
Vinkki: jos mahdollista, tee juoma jäähdytettyihin (esim. jääkaapissa olleisiin) viinilaseihin.
Kaada lasiin (mieluiten kookas viinilasi) prosecco, Aperol ja tilkka soodaa.Pyöräytä kevyesti sekaisin lusikalla tai cocktail-tikulla. Viimeistele juoma lisäämällä lasiin pari appelsiinisiivua ja jääpaloja. Nauti heti.
Lisää luettavaa juoma-aiheista kiinnostuneille:
- Matkavinkki Raaseporiin – panimotuotteiden maistelua Fiskarsissa ja Mustiossa
- Santorinin ravintolat – vinkkejä Kamariin ja Firaan
- Prahan baarit – neljä vinkkiä hyviin cocktaileihin
- New Yorkin baarit tarjoavat elämyksiä ja nautintoja
Kokeile myös näitä raikkaan kuplivia cocktaileja:
Paloma – tequilaa, agave-siirappia, verigreippiä ja limeä
Hugo – kuohuviiniä, seljankukkaa, limeä ja minttua
Seuraa blogia näissä kanavissa: