Viljaton raparperipiirakka ilman outoja aineksia
Olen mennyt viimeiset pari vuotta luottopiirakkapohjallani (viljaton, tottakai), mutta nyt kaapissani oleva, parasta ennen-päivämääräänsä lähestyvä kilon säkki kookoshiutaleita sai minut kokeilemaan uudenlaista pohjaa, joka osoittautuikin kertoheitolla superhelpoksi hyväksi! Kyseessä on vieläpä vanha resepti, joka sai vain uuden käyttötarkoituksen – kookoskeot. Tässä piirakassa on niin yksinkertaiset raaka-aineet, että niistä selviää jopa normaali vehnäjauhopeukalo ilman sen kummempia hankintoja. 😉
Otsikoinkin kirjoituksen mainostaen reseptiä helpoksi, sillä itse en ainakaan laske kookoshiutaleita tai –maitoa nykyaikana eksoottisiksi. 😛 Tämän pohjan reseptin voi kiikuttaa vaikka sille mummulle, joka aina tuskailee mitä tarjota sille viljatonta ruokavaliota noudattavalle sukulaiselle kun jotain on pakko leipoa ettei tuntisi itseään kelvottomaksi. Tässä on nyt se kaivattu, helppo, tavisraaka-aineista syntyvä piirakkapohja, jonka täytteen voi valita mielensä mukaan. Ja onpahan tämä vielä pähkinätönkin. Minulla se oli tällä kertaa kesäisesti raparperi – kannattaa kokeilla myös mansikan ja raparperin yhdistelmää. 😉
Idea tähän piirakkaan tuli eräältä blogin lukijalta, joka vinkkasi taannoin tehneensä pohjan kookoskeoista ja täytteen kaneli-kookosvanukkaasta ja puolukoista. 😉 Kiitos hänelle idean jakamisesta!
PS. Katso täältä lista kaikista blogin raparperiresepteistä!
Viljaton kookos-raparperipiirakka
Pohja:
- 25 g huoneenlämpöistä voita
- 1 kananmuna
- 100 g (3-3,5 dl) kookoshiutaleita
- Vaniljauutetta tai -jauhetta
- Makeutusta maun mukaan (esim. hunajaa, (kookos-)sokeria tai steviatippoja)
Täyte:
- n. 4 dl raparperipaloja
- 2 dl kookosmaitoa
- 4 kananmunaa
- 1,5 tl vaniljauutetta tai –jauhetta
Makeutusta maun mukaan (esim. juoksevaa hunajaa, kookossokeria tai steviatippoja)Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja taputtele massa voidellun piirakkavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunissa 175 ˚C asteessa noin 10 minuuttia – kunnes se on saanut hieman väriä. Laske uunin lämpötila 150 ˚C asteeseen. Levitä raparperipalat esipaistetulle piirakkapohjalle ja kumoa kookosmaito-munaseos palojen päälle. Paista piirakkaa vielä 40-50 minuuttia – kunnes täyte on jähmettynyt keskeltä. Älä paista piirakkaa liian pitkään, sillä muuten se voi saada munakasmaisen maun.
Vinkki: Jos pidät kookoksesta, voit korostaa kookoksen makua entisestään käyttämällä kookoksen makuisia steviatippoja. Itse olen tilannut Nutri-Nick’s Coconut Stevia Drops-kookossteviatippoja Fitnessfirstistä. Myös vaniljanmakuiset tipat ovat hyviä yleiskäyttöön. ;)
Lisää viljattomien piirakoiden ja muiden leivonnaisten ohjeita löytyy Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistosta. :)
Seuraa blogia: