Ihana mansikka-raparperipiirakka

Oih, nyt olen ylpeä itsestäni! Onnistuin kehittämään varmaan maailman parhaan raparperipiirakan! Kehittelin ensimmäisen raparperipiirakan reseptin jo pari vuotta sitten, ja se vastasi hyvin sitä raparperipiirakkaa, jonkalaista äidilläni oli tapana tehdä. Sen täytteeseen tuli rahkaa, mutta tämä uusi versio on vieläpä maidotonkin ja paleo. Siinä on käytetty kookosmaitoa, mutta kookos ei sinäänsä maistu tässä, vaan täytteessä sointuvat yhteen mansikka, raparperi ja kermainen vanilja – ihanaa! <3 Lisäksi olen vuosien varrella kehittänyt mielestäni entistä paremman piirakkapohjan. 😉 Olen ollut lapsuudesta saakka kaikenlaisten raparperiherkkujen suurkuluttaja, mutta sori äiti, tämä on kyllä parasta kaikista. 😛

11rmansikka-raparperipiirakka1mansikka-raparperipiirakka

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja:

  • 75 g suolatonta voita (huoneenlämpöistä) tai ¾ dl sulaa kookosöljyä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kookosjauhoa
  • ½ dl mantelijauhoa tai jauhettuja auringonkukansiemeniä
  • 1 tl psylliumia
  • ½ dl (kookos-)sokeria tai erytritolia (tai muuta haluamaasi makeutusta maun mukaan)
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • Hyppysellinen suolaa

Täyte:

  • 1-2 raparperinvartta
  • 200 g mansikoita
  • 2 dl kookosmaitoa tai –kermaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl vaniljauutetta (esim. tätä)
  • Haluamaasi makeutusta maun mukaan (minulla 30 tippaa nestemäistä steviaa (esim. English Toffee))

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjille ja seinille. Esipaista pohjaa 175 ⁰C asteessa n. 7-10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Siivuta raparperi ja levitä siivut esipaistetulle piirakkapohjalle. Pilko halutessasi mansikoita, pienemmät voi käyttää myös kokonaisina. Levitä mansikat raparperien päälle. Sekoita kookosmaito, munat, vaniljauute ja makeutuskeskenään. Älä sekoita liikaa ettei seos vaahtoudu. Kumoa seos piirakan päälle ja paista piirakkaa uunissa 150 ⁰C asteessa 45-50 minuuttia, kunnes se on juuri hyytynyt keskeltäkin. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista.

Lisää raparperireseptejä löytyy raparperi-tagin takaa.

Makeita piirakoita ja muita herkkuja löytyy Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistosta. 😉

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

Kommentit (6)
  1. Luolamamman marjapiirakka - Pilkettä
    20.7.2017, 11:56

    […] piirakoita: Aprikoosipiirakka Kirsikkafrangipanetorttu Kirsikka-suklaaganachetorttu Luumupiirakka Mansikka-raparperipiirakka Raparperikeikauskakku Raparperipiirakka […]

  2. Viljaton raparperi-kookospiirakka ilman outoja aineksia - Pilkettä
    10.6.2017, 10:40

    […] mennyt viimeiset pari vuotta luottopiirakkapohjallani (viljaton, tottakai), mutta nyt kaapissani oleva, parasta ennen-päivämääräänsä lähestyvä kilon säkki […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *