Cafe Rooster – ravintolavinkki Ouluun

Vietän näin myöhäisheränneenä vasta kesälomaani. Ensimmäinen viikko meni Puolassa Sopotissa ja Gdanskikssa, ja sen jälkeen olen vetänyt hyvin intensiivistä Suomi-kierrosta. Turun jälkeen on vedetty Helsinki-Oulu-Helsinki-Turku väliä, ja parhaillaan kirjoitan tätä Raumalla, vaikka kohta nokka kääntyy taas Turkua kohti. Eikä matka suinkaan pysähdy siihen, vaan yhden yön jälkeen edessä on Ahvenanmaa.

Oulussa tulee kuitenkin käytyä harvemmin, mikä on sääli, sillä pikkusiskoni asuu siellä ja olisihan sitä tietenkin kiva nähdä useammin. Turusta Ouluun ei vain ole mitään kovin jouhevia yhteyksiä, ja koiranomistajuus tuo kotoa irrottautumiseen ja pitkiin junamatkoihin lisähaastetta. Helsingistä Ouluun pääsee kuitenkin alle tunnin lennolla ja vieläpä junalippua halvemmalla. Kyllä, Norwegianilla 25 euroa suunta!

Cafe Rooster

Oulussa siskoni vei minut syömään lounasta Cafe Roosteriin. Cafe Rooster on avattu muutama vuosi sitten (itsekin piipahdin siellä alkuvuodesta 2014, jolloin se oli vielä tuore juttu ks. Illallinen Pannussa ja oopperaa Oulussa), ja se näyttää saaneen vakaan jalansijan oululaisten nuorten aikuisten keskuudessa. Cafe Rooster viihdyttää kuitenkin laajempaakin ikähaarukkaa, sillää siellä yhdistyy kahvila, keittiö ja pub. Me kävimme Cafe Roosterissa tällä kertaa lounasaikaan, ja sillä noin kymmenellä eurolla sai hyvän salaattipöydän ja herkullisen lounaan. Tarjolla oli vieläpä herkkuani riistakäristystä! Tarjolla oli myös herkullisia gluteenittomia sämpylöitä.

riistakäristysRiistakäristys on yksi herkuistani

cafe roosterCafe Roosterin sisustus miellyttää silmää

Cafe Rooster on yksi siskoni vakiopaikoista, ja hän kehyui myös Roosterin listan hampurilaisia ja salaatteja. Hampparit kuulostivatkin toinen toistaan herkullisemmilta ja ne olisi saanut myös gluteenittomalla sämpylällä. Kahvilapuolelta löyty kokonainen hylly gluteenittomia herkkuja, joten paikka palvelee hyvin myös keliaakikkoja. Lisäksi sisustus on hyvällä maulla tehty ja kaunis, eikä huonekaluja ole ängetty liian tiiviisti vaan sisustuksessa on sopivasti ilmaa. Kannattaa poiketa!

Cafe Rooster
Torikatu 26, Oulu

Lisää ruokapaikkavinkkejä ja -kokemuksia ympäri Suomea löytyy Ravintolat ja kahvilat-hakemistosta

mono kitchen

Edellinen kirjoitukseni:  Gdanskin ravintolat – Piwnan kolmikko

Kommentit (4)
  1. Kesäloman yli 3000 kilometriä - Pilkettä
    6.9.2017, 17:48

    […] Päivä 2: Helsingistä lento Ouluun siskoa moikkaamaan. Ihastuin Cafe Roosteriin, ks. Ravintolavinkki Ouluun  Cafe Rooster! […]

  2. Kesäloman yli 3000 kilometriä - Pilkettä
    6.9.2017, 17:48

    […] Päivä 2: Helsingistä lento Ouluun siskoa moikkaamaan. Ihastuin Cafe Roosteriin, ks. Ravintolavinkki Ouluun  Cafe Rooster! […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *