Flapjack – neljän ainesosan gluteeniton kauraherkku

Viime aikoina työkiireiden keskellä ja lomaa odotellessa helpot reseptit ovat olleet kunniassa. Yksi viime aikojen suosikeista on ollut gluteeniton flapjack, joka on tullut minulle tutuksi vasta tänne muutettuamme. Flapjack on neljän raaka-aineen kauraherkku, joka muistuttaa armaan kaikille suomalaisille tuttuja kauralastuja tai kaurakeksejä, mutta flapjackien koostumus on kuitenkin erilainen. Flapjackeista tehdään ohuiden ja rapeiden keksien sijaan paksumpi taikina, ja lopputulos on jotain brownie-/tai blondie-paksuusluokkaa. Koostumukseltaan flapjack on pehmeän sitkeä – suht kuiva, mutta kuitenkin hieman pehmeä ja sitkeä. Mikäpä blogiin tuleva ei nykyään liittyisi tavalla tai toisella pyöräilyyn, mutta ihan näin vinkkinä; flapjack on myös oiva eväs retkille, sillä sen saa pilkottua hyvin kasassa pysyviksi neliöiksi ja se on koostumukseltaan suht kuivaa ja siistiä. Flapjack ei myöskään vaadi leipurilta juurikaan ennakkotaitoja, vaan sopii kaikentasoisille kokeille. 😉

gluteeniton flapjcakgluteeniton flapjcak

Gluteeniton flapjack

  • 7 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 150 g voita (jos käytät suolatonta voita, lisää taikinaan ripaus suolaa)
  • 1,5-2 dl fariinisokeria
  • 3 rkl vaaleaa siirappia

Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla peitettyyn uunivuokaan (taikinasta olisi hyvä tulla noin 1-1,5  sentin kerros. Paista flapjackia uunissa 175 asteessa (kiertoilmauuni) noin 15 minuuttia, kunnes flapjackiin pina on saanut kauniin, kullanruskean värin. Älä kuitenkaan ylipaista sitä korpuksi tai granolaksi. 😉 Anna flapjkackin jäähtyä ja leikkaa se sitten sopivan kokoisiksi neliöiksi.

Vinkki: jos haluat flapjackeja twistillä, kokeile maustaa taikina kanelilla!

Kurkkaa myös: 9 gluteenitonta raparperireseptiä

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *